עבור לתוכן

האם יש הבדל בביצועי כרטיסי מסך ב- AMD וב- INTEL בכרטיסי ATI?

Featured Replies

פורסם

1. רציתי לדעת אם יש שינוי כלשהו אם משתמשים במעבד של AMD או של INTEL בכרטיס מסך של ATI, האם בגלל ש- ATI שייכת ל- AMD יש יתרון כלשהו ברכישת AMD לכרטיס ATI?

2. יש לי התלבטות קשה בין CORE I5 לבין PHENON II 965BE. בין מערכת של לוח אם, זיכרונות ומעבד של AMD יש הפרש של 500 ש"ח כלומר 20% פחות, אבל לפי בדיקות שונות, מצאתי שגם הביצועים נמוכים יותר ב- 20% משל CORE I5. ל- CORE I5 יש קירור יותר טוב, הוא חסכני בחשמל ואין לו גשר צפוני שמחבר בינו לבין כרטיס המסך. המחשב שלי מיועד למשחקים כבדים ברזולוציות גבוהות עם כרטיס מסך HD5850. אז מהבחינה הזאת יותר משתלם לקנות את ה- I5 למרות שכואב קצת בכיס, אבל אפשר להסתדר עם הכאב בתמורה לכל כך הרבה דברים טובים. כאן נכנסת השאלה הראשונה שלי אם יש קשר בין היותה של AMD בבעלות על ATI לבין הביצועים במשחקים.

3. שמעתי ש- AMD טובים מאוד ב OC אבל מצד שני CORE I5 יותר קר באופן טבעי ולכן הוא יכול להגיע ל OC גבוה יותר (לפי ההגיון), מי טוב יותר באמת ל- OC?

תודה לעוזרים, זה חשוב לי מאוד... אם מישהו חושב שיש לי סיבה מיוחדת לחכות לאחרי ינואר כשיצאו המעבדים החדשים של INTEL (ואיתם כנראה לוחות אם זולים יותר) שיביע את דעתו גם הוא.

פורסם

ערוך בבקשה את כותרת הדיון בהתאם לחוקי הפורום אחרת הדיון ינעל

למשל- "האם יש שינוי כלשהו אם משתמשים במעבד של AMD/INTEL בכרטיס מסך של ATI" (לקוח מההודעה שלך)

לנושא-

1. קישור שהבאתי לא מזמן בנושא, דיי מעניין: http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3640&p=3

ניתוח מהיר:

מבחן ראשון כרטיס Nvidia - יתרון ל-965

מבחן ראשון כרטיס ATI - שווים בביצועים

מבחן שני כרטיס Nvidia - שווים בביצועים

מבחן שני כרטיס ATI - שווים בביצועים

" שלישי Nvidia - כנ"ל

" שלישי ATI - כנ"ל

" רביעי Nvidia - יתרון ל-750 ברזולוציות נמוכות

" רביעי ATI - שווים בביצועים

" חמישי Nvidia - שווים בביצועים

" חמישי ATI - כנ"ל

" שישי Nvidia - כנ"ל

" שישי ATI - כנ"ל

" שביעי Nvidia - יתרון ל-750 ברזולוציות נמוכות

" שביעי ATI - שווים בביצועים

בקיצור, אם אתה הולך לשחק על הגדרות משחק גבוהות אז זה לא ממש משנה איזה מעבד תבחר מהשניים.

אל תשכח את הבעיות עם התושבת LGA1156, במיוחד באוברקלוקינג.

לגבי ינואר, אפשר לחכות.. יתכן שיהיו דברים מעניינים.

פורסם
  • מחבר

איזה בעיות יש בתושבת?

פורסם

יש בעיות של דפיקת התושבת/המעבד אאל"ט. לא מומלץ להתעסק עם I5 כרגע.

פורסם
  • מחבר

הולכים לצאת בזמן הקרוב לוחות אם P55 של MSI מהסדרה BIG BANG שזה נראה מבטיח מאוד (נקווה שהמחיר לא יהיה בשמיים) עכשיו תקופת החגים בארה"ב יכול להיות שיצאו דברים טובים חדשים כמו בכל תקופת חגים... אם מישהו יודע משהו אני אשמח לדעת...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים