עבור לתוכן

הטעיה מטורפת באופיס דיפו!!! ראו הוזהרתם

Featured Replies

פורסם

אני בסה"כ מציע לך אלטרנטיבה.

התלוננתם על המחיר המוגזם של וינדוס, ובכל שאר הפורומים פה אתם מתלוננים כל הזמן על הבעיות שלה.. למה לא לנסות משהו אחר?

תמשיך להשתמש בוינדוס ולסבול מוירוסים, איטיות, ומחירים מטורפים. אבל אל תתלונן אח"כ על כל הדברים האלו.

למי שהציע לנסות וינדוס 7 - היה לי נסיון עם 95, 98, 98SE, ME, 2000, NT, XP, וVista - כולן חרא של מערכות הפעלה. איזו סיבה לעזאזל, יש לי לחשוב שפתאום וינדוס 7 תהיה כל כך טובה? אני מעדיף לשמור לעצמי את ה700 שקל האלה.. סה"כ עם וינדוס אתה גם משלם מחיר מופקע וגם מקבל פיסת תוכנה נחותה.

לגבי הבחור עם הקרייסיס - אין מה לעשות.. לגיימרים, בתכלס, קשה להסתדר עם לינוקס. אני, כשעוד הייתי משחק במחשב (כבר ממזמן עברתי לקונסולות), הייתי על Dual Boot - כשהייתי רוצה לשחק הייתי עושה ריסטרט ומעלה את הוינדוס.

אם השימוש העיקרי שלך במחשב הוא למשחקים - אין לך מה לחפש בלינוקס, לפחות לא בשנים הקרובות. באמת.

אבל תעשה לי טובה, לפחות אל תקנה וינדוס.

יש לי נסיון עם כל מערכות ההפעלה ששוחררו כיום, ככה שאתה לא מציע לי אלטרנטיבה. נמשיך בזה שהרוב פה מכירים את לינוקס בעצמם אז גם להם אתה לא מציע אלטרנטיבה. אתה רק מקרצץ כדי שאנשים יהיו בעלי דיעה כמו שלך "איכס ווינדוס, הו לינוקס 3>".

אבל האמת היא שהלינוקס מחורבנת, ואני אומר את זה עם ניסיון שלי במערכת הזאת. אתם כ"כ מתרגשים ממערכת הפעלה כזאת עלובה. מהירה? לא ראיתי הבדל מווינדוס ויסטה. אין וירוסים? אולי בגלל שהיא כ"כ גרועה שאף האקר לא טורח להניף עפעף לכיוונה. הדבר היחידי שאהבתי בה היה השולחן העבודה המסתובב בתלת מימד, זהו. אפילו המערכת הפעלה של אפל יותר טובה מלינוקס, ואני מתעב את המערכת של אפל.

אני לא התלוננתי על המחיר של אופיס דיפו, פשוט הבאתי לפה את המחירים מהאתר שלהם כדי להראות לפותח הנושא שהמחיר 699 זה המחיר הנכון שלהם, לא 600. זה שהם מפרסמים 600 ש"ח באופן רשמי זה באמת לא בסדר.

אני מתכוון לקנות את הווינדוס 7 בעיניים עצומות, למה? כי הוא יותר טוב. בידיוק כך, זאת הבעיה כיום, אנשים נעשו לטרולים, כלומר טיפשים ועקשנים. טיפשים מהסיבה שחושבים שלינוקס אשכרה מערכת טובה וגם XP (אלוהים ישמור) ועקשנים מהסיבה שלא מוכנים להיפרד מהXP. אנשים לא מוכנים להכיר בעובדה שווינדוס XP היא כבר מיושנת, אומרים "אני לא קונה ויסטה או ווינדוס שבע, הXP שלי הכי טוב שבעולם!" זה לא נכון, נתחיל בזה כשהXP יצאה היא הייתה כ"כ גרועה שסבלתי אישית מכאבים פיזיים מרוב שהיא הייתה גרועה. (אתם יודעים שהגרסת 64bit של XP היא עדיין המערכת הכי כושלת שיצאה אי פעם?) הסיבה היחידה שהיא השתפרה זה הSP2 וגם כי היא הייתה הדבר הכי עדכני לשנת 2001. אז יצאה הויסטה, שכן בהתחלה היא עשתה מלא בעיות (מזכיר לי את הXP בהתחלה, לא?) והנה יצאה SP1 וSP2 והנה לכם, מערכת הפעלה יציבה וחזקה שמורידה את הXP על הזרת שלה. זאת עובדה, הויסטה לא כמו שהייתה פעם, היא השתפרה והיא יותר טובה מהXP (ומהלינוקס, תיהיו בטוחים בזה.).

עכשיו יצא לו ווינדוס שבע, שבעקיפין זה פשוט ויסטה עם SP3 ושיפוצים. זאת הסיבה למה הוא לא יעשה בעיות, כי כבר מההתחלה טרחו לסדר את הבאגים שלו. זאת סיבה למה לשדרג לווינדוס שבע (ולהשקיע מחיר קטן של 700 ש"ח לעומת המחיר של הXP בזמנו), כי זאת המערכת הפעלה הכי משתלמת כיום, היא נוחה, היא מהירה, היא נגישה והיא עדכנית.

אתה יכול לתקוף אותי שאני פאנבוי, או אידיוט, או טרול-מה שתרצה. אבל העובדה היא שאתה מנסה להפיץ מערכת הפעלה לא נוחה, לא שימושית, לא עדכנית, ולא מנצחת בשום תחום. ואם כבר אתה ממליץ, תמליץ אותה לאנשים שהם מתכנתים, להם יהיה קל יותר להסתדר עם המערכת המסורבלת הזאת מאשר המשתמש הממוצע.

ברשימה שלי לינוקנס הוא במקום אחרון, אח"כ אפל ואז מיקרוסופט.

• תגובות 45
  • צפיות 3.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

^^^

מחזק

windows 7 היא פשוט מערכת מעולה!

ללינוקס או osx היה מה להציעה בימי XP או עד SP1 של vista אבל שיש עכשיו את Win7 לדעתי אין להם שום יתרון אלה רק חסרונות מול win7

פורסם

ברשימה שלי לינוקנס הוא במקום אחרון, אח"כ אפל ואז מיקרוסופט.

אם לינוקס במקום האחרון ואחריה מגיעה אפל ואחרי זאת מגיעה מיקרוסופט, זה לא עושה את מיקרוסופט במקום האחרון?

פורסם

אני חושב שמה שהבחור ניסה לומר זה לא ללכת אחר העדר להיפתח לרעיונות חדשים.

פורסם

מסכים איתך לחלוטין למעט סעיף אחד: ויסטה הושקה במצב מעולה. האשמים היו חברות החומרה וציוד הקפי שלא טרחו לפתח דרייברים מתאימים בזמן. למשל ל-Creative לקח שנה (!) לפתח דרייבר ל-X-Fi.

Windows 7 זו ההונאה הגדולה בהיסטוריה עולם התוכנה. כמו Coca-Cola Classic ו-New Coca Cola. בהתחלה מיקרוסופט פיתחו מערכת הפעלה נהדרת בשם Vista שנקטלה ללא רחמים בלי שום סיבה מוצדקת ע"י מבקרים (OMG לוקח לויסטה 5.4 שניות יותר לעשות בוט בהשוואה ל-XP!!!!) וצרכנים כאילו "מבינים". אחרי שמיקרוסופט הבינו שלא ניתן לשנות את התדמית האיומה החליטו כאילו "לפתח" מערכת הפעלה חדשה, שזו בעצם ויסטה בעיצוב אחר + תוספת אפשרויות זניחות ומשווקים אותה במחיר מלא. כשאני אומר ללקוחות שאני משתמש ב-Vista מאז ההשקה ולדעתי זו מערכת הפעלה נהדרת אני נתקל במספר תגובות:

א. חושבים שאני שקרן

ב. מסתכלים עלי כמו על איזה אידיוט שלא מבין שום דבר במחשבים ודופקים גיחוך "ויסטה זה זבל"

בני אדם תמיד היו וישארו עדר בלי טיפת מחשבה עצמאית.

פורסם

אני חושב שמה שהבחור ניסה לומר זה לא ללכת אחר העדר להיפתח לרעיונות חדשים.

מצטער, שכחתי שבאינטרנט לא צריך לדעת להתנסח ע"מ לתת טיעון אמין. זה לא יקרה שוב ::)

פורסם

מצטער, שכחתי שבאינטרנט לא צריך לדעת להתנסח ע"מ לתת טיעון אמין. זה לא יקרה שוב ::)

הוא בכלל לא דיבר אליך לדעתי.

פורסם

אני בסה"כ מציע לך אלטרנטיבה.

מציע אלטרנטיבה? תגיד לי, מה, אתה עושה צחוק מאנשים? אתה יודע שכאן זה פורום מחשבים?

באמת נראה לך שיש כאן אנשים שעוד לא שמעו על זה, כשרוב האנשים כאן כבר ניסו את זה והסיקו את המסקנות שלהם?

פורסם

מסכים איתך לחלוטין למעט סעיף אחד: ויסטה הושקה במצב מעולה. האשמים היו חברות החומרה וציוד הקפי שלא טרחו לפתח דרייברים מתאימים בזמן. למשל ל-Creative לקח שנה (!) לפתח דרייבר ל-X-Fi.

Windows 7 זו ההונאה הגדולה בהיסטוריה עולם התוכנה. כמו Coca-Cola Classic ו-New Coca Cola. בהתחלה מיקרוסופט פיתחו מערכת הפעלה נהדרת בשם Vista שנקטלה ללא רחמים בלי שום סיבה מוצדקת ע"י מבקרים (OMG לוקח לויסטה 5.4 שניות יותר לעשות בוט בהשוואה ל-XP!!!!) וצרכנים כאילו "מבינים". אחרי שמיקרוסופט הבינו שלא ניתן לשנות את התדמית האיומה החליטו כאילו "לפתח" מערכת הפעלה חדשה, שזו בעצם ויסטה בעיצוב אחר + תוספת אפשרויות זניחות ומשווקים אותה במחיר מלא. כשאני אומר ללקוחות שאני משתמש ב-Vista מאז ההשקה ולדעתי זו מערכת הפעלה נהדרת אני נתקל במספר תגובות:

א. חושבים שאני שקרן

ב. מסתכלים עלי כמו על איזה אידיוט שלא מבין שום דבר במחשבים ודופקים גיחוך "ויסטה זה זבל"

אני מתלבט בין "ב" ל"כל התשובות נכונות".

פורסם

א. חושבים שאני שקרן

אתה מדבר שטויות, כנראה מתוך בורות. רק לשם הקוריוז, לך תבדוק כמה זמן לקח למיקרוסופט לפתור את בעיית העתקת הקבצים האיטית להחריד שהייתה בויסטה.

ביום ההשקה, ויסטה לא הציעה שום שיפור משמעותי לעומת XP. יצא לי לעבוד איתה לא מעט פעמים ואף התקנתי אותה על אחד המחשבים בבית, אבל יש סיבה שגם המחשב האישי שלי וגם הלפטופ שלי הריצו עד לאחרונה XP. אם אתה חושב ש-7 זה פשוט ויסטה עם עיצוב חדש אז אתה:

א) טיפש

ב) לא יודע מה זה קרנל

ג) כל התשובות נכונות

פורסם

לקח למיקרוסופט 10 חודשים עד ששיחררה את הPerformance and Reliability Pack

ומאיזור הSP1 היו לויסטה רק יתרונות על XP

זה שנשארת עם XP באמת לא אומר הרבה

פורסם

GUY950 -

קודם כל, אני ממש בטוח שיש לך נסיון עם לינוקס, לפי ההודעה שלך. הנסיון שלך בוודאי מסתכם ב"הורדתי לינוקס, ניסיתי להתקין, וההתקנה הייתה טקסטואלית אז עזבתי את זה כי ווינדוס יותר טוב". אולי אפילו הגזמתי.

שנית, המשפט שבו אמרת כי הדבר היחידי שהלהיב אותך במערכת ההפעלה הוא שולחן תלת המימד המסתובב, בעצם מסכם את כל המהות שלך - אתה לא מחפש יציבות, אמינות, מהירות וכו'. אתה ילד שמחפש בלינג-בלינג, כמה שיותר נוצץ וזוהר.

אני בכלל לא משתמש בתלת מימד.. זו ההמצאה הכי לא שימושית אי פעם.

רדיואקטיב - אני לא מתכוון לזלזל בך או בחברייך ל"פורום המחשבים", אבל אני *בטוח* שלפחות 90% מהמשתמשים פה לא התקינו בחייהם מערכת לינוקס על המחשב שלהם. ואני בכלל לא מדבר על "נסיון עם המערכת".

הרי אם אני אשאל אותך אם אי פעם קימפלת קרנל, או בכלל מה זה קרנל, אתה תדע לענות לי?

האם אי פעם השתמשת בפלטפורמת SHELL? אתה יודע מה זה אומר? אתה מכיר BASH? PYTHON?

האם בחיים שלך הורדת קוד מקור של תוכנה וקימפלת אותו? אתה יודע להשתמש בMAKE? אתה יודע מה זה gcc?

אתה יודע מה הוא מנהל הקבצים של GNU? השתמשת פעם באחד מהם? DEB, RPM?

אתה מבין את שיטת ההרשאות של ext3? אתה יודע בכלל מה זו מערכת קבצים, לפני שאני עושה לך פה name-dropping חסר טעם?

מי שטוען שללינוקס אין וירוסים כי "אף האקר לא מתעניין בה", אז:

א. לא "האקר" אלא "קראקר"

ב. אין לו מושג קלוש בדבר קטן שנקרא "הרשאות". אבל זה לגיטימי, בתור בן אדם שמעולם לא ניסה מערכת שונה מוינדוס (מיקרוסופט הכחידו את המושג שנקרא "הרשאות" אי שם בוינדוס 2, ועכשיו בוינדוס 7 הם ניסו להשיבו ללא הצלחה).

ג. בתחום השרתים, התחום בו קראקרים באמת מתעניינים, לינוקס, סולאריס וBSD שולטות בנתח שוק גדול הרבה יותר משל מיקרוסופט הקטנטנה.. מיקרוסופט נמצאת בתפוצה רחבה רק אצל עסקים ממש קטנים (שרתים בודדים), בעוד לינוקס, סולאריס וBSD, נבחרות לתפעל מערכות שרתים מורכבות המכילות עשרות ומאות שרתים. למה קראקרים לא פורצים לשרתים האלו?

פורסם

אתה מדבר שטויות, כנראה מתוך בורות. רק לשם הקוריוז, לך תבדוק כמה זמן לקח למיקרוסופט לפתור את בעיית העתקת הקבצים האיטית להחריד שהייתה בויסטה.

ביום ההשקה, ויסטה לא הציעה שום שיפור משמעותי לעומת XP. יצא לי לעבוד איתה לא מעט פעמים ואף התקנתי אותה על אחד המחשבים בבית, אבל יש סיבה שגם המחשב האישי שלי וגם הלפטופ שלי הריצו עד לאחרונה XP. אם אתה חושב ש-7 זה פשוט ויסטה עם עיצוב חדש אז אתה:

א) טיפש

ב) לא יודע מה זה קרנל

ג) כל התשובות נכונות

תוכיח שאני טועה בדיון מקצועי במקום לפתוח את הפה המסריח שלך. אבל זה מעבר ליכולת הניהול המהוללת שלך. אני מבסס את דברי על כתבות שקראתי ברשת, אתה מדבר מהתחת "אני סטודנט בטכניון עם פסיכומטרי אסטרונומי ומנהל פורום HW אני יכול לעשות מה שבזין שלי, לדבר איך שאני רוצה וכל מילה שאני אומר שווה זהב".

אתה יודע מה אני מעדיף את האיטיות בעתקת קבצים של ויסטה כל יום על פני הפיגור של XP, שאומר בשנייה האחרונה שחסר 5MB אחרי העתקת קובץ במשקל 60GB ובגלל אני צריך להתחיל הכל מחדש. ויסטה ביום השקה הייתה יותר יציבה ובטוחה מ-XP אחרי SP2. עבורי זו סיבה מספיק טובה לשדרג. אחרי שנתיים פלוס עם ויסטה אני לא מבין איך אנשים בכלל מסוגלים לעבוד עם XP. בעיות תאימות, גרסאות של תוכנות שלא עבדו על ויסטה, מחסור בדרייברים נבעו מחוסר ידע בתפעול נכון של המחשב מצד המשתמשים (אין דרייבר - תורידו חדש, אין גרסא מתאימה - תורידו גרסא חדשה) ובעצלנות של מפתחים ברחבי העולם שלא טרחו להכין את המוצרים למערכת הפעלה חדשה.

פורסם

GUY950 -

קודם כל, אני ממש בטוח שיש לך נסיון עם לינוקס, לפי ההודעה שלך. הנסיון שלך בוודאי מסתכם ב"הורדתי לינוקס, ניסיתי להתקין, וההתקנה הייתה טקסטואלית אז עזבתי את זה כי ווינדוס יותר טוב". אולי אפילו הגזמתי.

שנית, המשפט שבו אמרת כי הדבר היחידי שהלהיב אותך במערכת ההפעלה הוא שולחן תלת המימד המסתובב, בעצם מסכם את כל המהות שלך - אתה לא מחפש יציבות, אמינות, מהירות וכו'. אתה ילד שמחפש בלינג-בלינג, כמה שיותר נוצץ וזוהר.

אני בכלל לא משתמש בתלת מימד.. זו ההמצאה הכי לא שימושית אי פעם.

רדיואקטיב - אני לא מתכוון לזלזל בך או בחברייך ל"פורום המחשבים", אבל אני *בטוח* שלפחות 90% מהמשתמשים פה לא התקינו בחייהם מערכת לינוקס על המחשב שלהם. ואני בכלל לא מדבר על "נסיון עם המערכת".

הרי אם אני אשאל אותך אם אי פעם קימפלת קרנל, או בכלל מה זה קרנל, אתה תדע לענות לי?

האם אי פעם השתמשת בפלטפורמת SHELL? אתה יודע מה זה אומר? אתה מכיר BASH? PYTHON?

האם בחיים שלך הורדת קוד מקור של תוכנה וקימפלת אותו? אתה יודע להשתמש בMAKE? אתה יודע מה זה gcc?

אתה יודע מה הוא מנהל הקבצים של GNU? השתמשת פעם באחד מהם? DEB, RPM?

אתה מבין את שיטת ההרשאות של ext3? אתה יודע בכלל מה זו מערכת קבצים, לפני שאני עושה לך פה name-dropping חסר טעם?

אני חושב שהוכחת די טוב למה אף אחד לא משתמש בלינוקס

למה שאני אלמד עשרות מושגים ודרכים לעשות דברים רק בשביל לעשות את אותו הדבר שאני עושה כרגע?

זה שלך יש רצון לעשות את אותם דברים זה נחמד, כנראה לרוב האנשים אין

ועל ידי כך שתגיד שאנחנו "מפסידים" יציבות, אמינות, מהירות ועוד כל מיני דברים שנשארו יותר סטיגמה על וינדוס מאשר בעיות באמת לא תצליח לשנות ליותר מידי אנשים את הדעה

פורסם

7 זה לא ויסטה עם עיצוב חדש. 7 זה ויסטה עם כמה אופטימיזציות בקרנל (שהוא אותו קרנל), וכמה שינויים בעיצוב.

השינויים קטנים יותר מאשר בויסטה לעומת XP.

זה נכון, שאפשר היה לדחוף את כל זה (או את רובו) לתוך Service Pack של ויסטה. וזה נכון שהשם הרע שיצא למערכת זו הבהיר למיקרוסופט שעדיף להם להשתחרר ממנו כמה שיותר מהר. וזה נכון שחלק גדול מהשם הרע הזה היה לא מוצדק ונבע מתופעות עדר למיניהן.

אבל אי-אפשר להכחיש שלויסטה היו בעיות ביום ההשקה. כמו של-XP היו בעיות, וכמו שגם ל-7 יש (כבר צצים דיונים ברחבי הרשת). ב-7 אני צופה שתהיינה פחות בעיות באופן כללי, פשוט כי מיקרוסופט התכוננה הרבה יותר טוב, הפיקה הרבה לקחים, וגם דאגה להכין את כל השותפים העסקיים שלה כמו שצריך.

וגם אי-אפשר לטעון שהבעיות של ויסטה נבעו רק מעצלנותם של כותבי היישומים/דרייברים בלבד ולא ממיקרוסופט. לדאוג שתוכנה/חומרה צד שלישי תהיה מוכנה ליום ההשקה היא באחריות מיקרוסופט בתור זו שבאה לדחוף את מערכת ההפעלה שלה לשוק. זה אומר - לתת הפצות מוקדמות ותמיכה מוקדמת למפתחים ולהיות כל הזמן עם היד על הדופק. הם עשו זאת בויסטה אבל לא מספיק טוב. ב-7 התהליך כבר היה הרבה יותר מלוטש, ולכן גם התוצאה יותר טובה.

וזה גם נכון שהיו בעיות אובייקטיביות בויסטה עצמה - צריכת משאבים מוגזמת יחסית למה שהיה צריך ולמה שהיה סביר למחשב ממוצע באותה תקופה, כל מיני שירותים, ספק מיותרים, ספק לא מקונפגים בצורה אופטימלית (UAC) שהביאו יותר טרדה ועצבים למשתמשים מאשר תועלת. חלק מזה השתפר עם הזמן, חלק הפך פחות רלוונטי, כי החומרה התקדמה גם כן (למי אכפת שויסטה צורכת פי 2 זיכרון מ-XP ב-IDLE, אם למחשב הממוצע יש כעת פי 4 זיכרון מאשר היה בשיא תקופת ה-XP)? וחלק מזה מיקרוסופט, מן הסתם, שיפרו ב-7.

מי שטוען שויסטה לא הציעה שום שיפור משמעותי על XP ביום ההשקה מעוות במידה מסוימת את האמת. כי אם זה המצב, הרי שגם 7 לא מציעה שום שיפור משמעותי על XP, כי ת'כלס, הבדלי הפונקציונליות בינה לבין ויסטה מינוריים. אגב, בהחלט יש אנשים, שעדיין חושבים שויסטה/7 לא שוות את השדרוג מ-XP. פה זה כבר נהיה עניין של מה בן-אדם ספציפי מחשיב למשמעותי ומה לא.

יותר נכון יהיה לומר שויסטה, לצד השיפורים והחידושים שהיא הציעה, הביאה גם כמה וכמה בעיות, מה שהפך את כל החבילה להרבה פחות אטרקטיבית ממה שיכול היה להיות.

וכמובן, שלא נשכח את השינויים הרבים בממשק, שגרמו למי שרגיל ל-XP לאבד את הידיים והרגליים בהתחלה. כעת כשרבים כבר בעלי ניסיון עם הממשק של ויסטה, מן הסתם הממשק של 7, שכמעט זהה לו לחלוטין נראה הרבה פחות מפחיד ודווקא מגניב.

שורה תחתונה - 7 יותר טובה מויסטה. והסיבה המרכזית שהיא יותר טובה מויסטה היא בדיוק כי היא פחות מהפכנית מויסטה. מהפכות בעולם המחשוב תמיד נתקלות בקשיים ובעיות בשלבים הראשונים. ואחרי שמפיקים את הלקחים, הכל זורם הרבה יותר חלק.

גם ויסטה עצמה כבר זורמת הרבה יותר חלק היום. מי שרץ איתה כבר זמן מה על חומרה מתאימה - כמעט ואין לו שום סיבה לשדרג ל-7. מי שמחפש כיום מערכת חדשה - אין לו שום סיבה ללכת על משהו שאינו 7.

קצת חבל שהשקעתי כל-כך בתגובה בשביל דיון מטומטם ולא קשור בפורום כללי... אבל, הי, הוא זרם לכיוונים מעניינים. לדעתי יש טעם לפצל חלק מההודעות לדיון המרכזי על מערכות ההפעלה ולנעול את זה כבר. ה"הטעייה המטורפת" באופיס דיפו כבר לא ממש מעניינת פה אף אחד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים