פורסם 2009 באוקטובר 2316 שנים שלום חבר'ה..אני צריך לתקן מחשב לידידה שלא נכנס לווינדוס XP (הסמן של הטעינה פשוט לא מפסיק לזוז ולא נכנס לוונידוס).מעבד Athlon 5400+ Dual Coreלוח אם Gigabyte GA-M61PME-S2 Rev 2.0 עם כרטיס מסך מובנהכרטיס מסך פעיל GeForce 7200כונן קשיח 160GB SATAצורב DVD IDEספק כח ג'נרי 500Wמארז ATX עם מאורר 80 מ"מ אחורי ב-1400RPMהחלטתי להריץ Memtest ומשהו מוזר - המחשב נכבה לבד לאחר 5 דק'.נכנסתי לביוס ואני רואה שהטמפ' באזור ה-60 ומשהו מעלות, שמתי ALARM ברגע שעובר את ה-80 מעלות וזו מצפצפת ב-Memtest הבא.. גם 90 מעלות.אני נוגע בגוף קירור של המעבד והוא מרגיש לי בטמפ' נורמלית למדי אפילו קריר.הטמפ' של הצ'יפסט זאת לעומת זאת חמימה למדי.אני מחליף גוף קירור של המעבד לאחד פשוט אחר שמקבלים עם מעבד RETAIL שסתם שוכב לי פה, מחליף את המשחה הטרמית ל-AS5 (אחרי ניקוי המעבד).המאורר שלו מסתובב ב-2800RPM.. נראה שעכשיו הטמפ' אפילו גרועה יותר..היתכן שהמעבד הזה דורש קירור כה קיצוני שהמאווררים הפשוטים לא מספיקים, א שמשהו אחר כאן לא תקין?מה צריך להיות הצעד הבא שלי?
פורסם 2009 באוקטובר 2316 שנים נתקלתי בזה הרבה פעמים כמרכיב מחשבים בחנות מחשבים.הבעיה הייתה במעבדים שהקצוות שלהם היו חדים ולא עברו ליטוש מספק.תעשה בדיקה קטנה, תשים טיפה של משחה טרמית באמצע המעבד ותשים את הגוף קירור, תוריד את הגוף קירורותראה את הפיזור של המשחה ואז תראה אם יש מגע טוב בין המעבד לבין המאוורר.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.