עבור לתוכן

למה ההיצע של כונני ה-SSD החדשים של אינטל כל כך מוגבל?

Featured Replies

פורסם

אני בשלב הסקר לפני קניית מחשב חדש. אני שוקל להפניק את עצמי, ולקנות כונן SSD. אני יודע שבעוד שנה המחירים שלהם יהיו הרבה יותר נמוכים והאיכות תעלה, אבל ה-AMD 2500 שלי כבר בן חמש וחצי...

לפי מה שקראתי עד עכשיו, נראה שה-X25 דור שני של אינטל הוא הכי משתלם (80GB יספיקו לי). ניסיתי לעשות סקר שוק, אבל במפתיע מצאתי ברשת רק שתי חנויות שמוכרות את הכוננים האלה. האם זה באמת המצב גם בשטח? הכוננים האלה הם סוג של מוצר יוקרה, הייתי מצפה שיותר חנויות ינסו למכור אותם (בהנחה שהרווח על מוצרים כאלה יותר גדול). האם המחסור באספקה שלהם כל כך משמעותי? האם יש למישהו הערכה מתי הם יהיו זמינים בעוד חנויות, בתקווה שתחרות תוריד את המחיר?

פורסם

אני יודע שזה דיי מפספס את הנושא של הדיון אבל,

למה אתה חייב לפנק את עצמך כרגע? זה שהמעבד שלך ישן וצריך לשדרג אותו לא קשור בכלל לצורך שלך ב"פינוק"

ובכלל שאתה מדבר על כונן קשיח שהוא דבר שתמיד אפשר לשדרג בלי שום בעיה עם רכיב אחר במחשב (תמיד יש SATA 2 פנוי)

פורסם
  • מחבר

נמסיס, אני מודה שפספסתי שניים מהאתרים שם, אבל זה לא כל כך משנה. יש המון אתרים שמוכרים ציוד מחשבים ברשת, ומבין אלה שבדקתי רק במספר קטן מאד היו הכוננים האלה (שים לב שכוננים מדור 1 יש יותר, כולל באחד האתרים ברשימה שלך, שלא מציע את דור 2 שאני מחפש). אם הייתי מחפש הארד דיסק רגיל, אני מניח שהיה לי הרבה יותר קל למצוא אותו.

ריפר, תיארתי לעצמי שהשאלה (הדי מתבקשת) הזאת תעלה. אני בסה"כ חי בשלום עם המחשב, למרות שהוא מחייב אותי לנקות את כל הפלאשים המעצבנים מכל מיני אתרים, אחרת הדפדפן לא זז (ואני מדבר על כרום - אקספלורר 8 הזוועתי והשוא"ש כבר מזמן לא סוחבים). ועל התקנה של סביבות פיתוח (אני מתכנת במקצועי) ויתרתי כבר אחרי הפירמוט האחרון (שהתחייב, אגב, אחרי שהדיסק החזיר את נשמתו לבורא). אני יודע שהתזמון פה הוא לא אופטימלי, אבל אחרי שמתרגלים לעבוד עם מחשב מודרני עם כמה ליבות (בעבודה), באמת מעצבן קצת לחכות לדפדפן ולהמנע מעבודה במקביל. האפשרות לקנות כונן רגיל ולשדרג בעתיד בהחלט קיימת, אבל התקנה מחדש של מחשב היא עניין די מייגע, ותמיד יהיה משהו לחכות לו מעבר לפינה. שוב, זאת ממש לא החלטה של חיים ומוות - אני יכול לחיות עם האיטיות של המחשב הנוכחי, ומצד שני קניית מחשב יקר יחסית לא תוציא אוכל מהפה של הילדים שלי. אני פשוט מחפש את הגורם שיכריע לכאן או לכאן...

פורסם

ריפר, תיארתי לעצמי שהשאלה (הדי מתבקשת) הזאת תעלה. אני בסה"כ חי בשלום עם המחשב, למרות שהוא מחייב אותי לנקות את כל הפלאשים המעצבנים מכל מיני אתרים, אחרת הדפדפן לא זז (ואני מדבר על כרום - אקספלורר 8 הזוועתי והשוא"ש כבר מזמן לא סוחבים). ועל התקנה של סביבות פיתוח (אני מתכנת במקצועי) ויתרתי כבר אחרי הפירמוט האחרון (שהתחייב, אגב, אחרי שהדיסק החזיר את נשמתו לבורא). אני יודע שהתזמון פה הוא לא אופטימלי, אבל אחרי שמתרגלים לעבוד עם מחשב מודרני עם כמה ליבות (בעבודה), באמת מעצבן קצת לחכות לדפדפן ולהמנע מעבודה במקביל. האפשרות לקנות כונן רגיל ולשדרג בעתיד בהחלט קיימת, אבל התקנה מחדש של מחשב היא עניין די מייגע, ותמיד יהיה משהו לחכות לו מעבר לפינה. שוב, זאת ממש לא החלטה של חיים ומוות - אני יכול לחיות עם האיטיות של המחשב הנוכחי, ומצד שני קניית מחשב יקר יחסית לא תוציא אוכל מהפה של הילדים שלי. אני פשוט מחפש את הגורם שיכריע לכאן או לכאן...

אני עדיין לא רואה איפה החיוב לקנות SSD עכשיו

אני מניח שכרגע יש לך כונן מכני עובד במחשב והבעיה שלך זה שאר הרכיבים ולא הכונן הקשיח

וגם לא צריך לפרמט-

ביום הקנייה המיוחל (שבו לא תהיה בעיה של מבחר מוגבל *רמזרמז*) פשוט עושים אימג' של המחיצה שעליה מותקנת מערכת ההפעלה ומשחזרים על הSSD

פורסם

erangi,

מוצרי פרמיום שכאלה, נדירים יחסית, מעט אנשים קונים אותם ולכן גם פחות נפוצים.

בכל מקרה, אם אתה רוצה לקנות, יש מאיפה לקנות.

בתור בעל 2 SSD כאלה דור ראשון, אני בהחלט אומר בצורה חד משמעית שזה השדרוג הכי מורגש שביצעתי למחשב בזמן האחרון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים