עבור לתוכן

קניית הארד דיסק חיצוני- כמה שאלות!

Featured Replies

פורסם

א.

שלום, אני מעוניין לקנות הארד דיסק חיצוני (בעיקר למטרת גיבוי ואולי גם לניגון סרטים בדיוידי) ואני מתלבט בין 3 אפשרויות:

1. Seagate FreeAgent Desk 1000GB ST310005FDD2E1-RK

מפרט:

http://www.zap.co.il/compModels.aspx?modelid=717800

אחריות: חמש שנים.

מחיר: 455 ש"ח

2. Western Digital My Book Home Edition 500GB WDH1CS5000

מפרט:

http://www.zap.co.il/compModels.aspx?modelid=689077

אחריות: 3 שנים

מחיר: 475 ש"ח

3. Seagate FreeAgent Desk 500GB ST305004FDD2E1-RK

מפרט:

http://www.kama.co.il/product_details.php?product=100099&path=product,uc,view&uc=1&view=attributes

אחריות: 5 שנים

מחיר: 364 ש"ח

(שלושתם עם מהירות 7200 RPM)

ב. אני אוכל לחבר כל אחד מהדגמים האלה לנגן דיוידי והוא יפעל? פשוט אני חושב שפעם אמרו לי שנגן דיוידי יכול להפעיל רק סרטים שמחוברים אליו בדיסק או קי או מדיסקים רגילים

ג. איך אפשר לדעת אם האחריות היא באמת לחמש שנים ולא לשלוש שנים והשנתיים האחרונות הם אחריות חלקית שנותנת זיכוי כספי אך ורק למוצרים מאותה חברה?

ד. מה הזיכרון מטמון (cache) ומה הטמפרטורה המומלצת לכל אחד מהארד דיסקים האלה? חיפשתי באתרי היצרנים ולא מצאתי ..

ה. מאיפה הכי מומלץ לקנות את הארד דיסק החיצוני? מקום שבטוח לא מקבלים דגמים מחודשים ושמקבלים את אותו הדגם שהזמנת ולא משהו אחר.

ו. יש בעיה לקנות מאייבורי?

ז. יש הארד דיסק חיצוני אחר שיותר מומלץ מאלה שהבאתי כאן?

ח. מה זה אומר SATA2 שיש בהארד דיסק מספר 3 שהבאתי? זה יותר מהיר מUSB2?

תודה רבה רבה לעוזרים..!

פורסם

קודם כל אתייחס לשאלות, אחר כך אתייחס לאיזה כונן עדיף. (שכן סעיף ז' מבטל את הצורך לענות לסעיף א').

ב. אם יש לך חיבור USB פנוי בנגן ה-DVD אז לא צריכה להיות בעיה (כונן 3.5 אינצ'ים שמקבל חשמל ממקור חיצוני). רק צריך לוודא שמערכת הקבצים של המחיצה היא FAT32. במידה ומעוניינים במערכת קבצים אחרת אז ניתן ליצור שתי מחיצות עם שתי מערכות קבצים.

ג. שואלים את הגוף שמספק את האחריות.

ד. מה הכוונה "מה הזיכרון מטמון המומלץ"? חיברת את זה לטמפרטורה וזה נשמע לא טוב, כאילו שאפשר לשנות את נפח זיכרון המטמון on the fly. בכל מקרה, אתה לא יכול לדעת מראש ולמען האמת זה בכלל לא משנה. אם אתה משתמש בחיבור של USB2.0 אז הרי שהביצועים גם ככה יהיו מוגבלים לחיבור הזה. אם אתה משתמש בחיבור מהיר יותר כמו eSATA אז זה עדיין לא משנה כי כל הכוננים שבשנים האחרונות שיכולים להיות בתוך המארז - הם 16/32MB, ובין שני הנפחים אין הבדל ביצועים. ובכלל, בודקים ביצועים בשטח ולא משערים אותם לפי נתונים טכניים, כמו בכל רכיב אחר במחשב.

בעניין של טמפרטורה- מנסיוני לא תמיד ניתן לקרוא טמפרטורה בכונן קשיח חיצוני בחיבור USB2.0. זה לא צריך ממש לשנות לך כי אין לך ממש אפשרות להשפיע עליה מלבד להפעיל מאוורר/מזגן.

ה+ו. יותר שייך לפורום כללי.

ח. רשום שם USB2.0, זה הממשק שיש לו משמעות בשבילך והוא זה שיגביל אותך. SATA 3.0Gb/s (או SATA2 כפי שלפעמים מכנים אותו) הוא ממשק הרבה יותר מהיר אך זה לא רלוונטי כי זה מתייחס לחיבור של הכונן הקשיח למארז שעוטף אותו.

בשורה התחתונה- אני מציע להתעניין לגבי האחריות. ובשביל המלצה לכונן קשיח תצטרך לפרט קצת על הדרישות שלך ממנו. כדאי שתקרא בסטיקי כוננים קשיחים על כוננים חיצוניים וכך תוכל לומר לנו מה חשוב לך ומה לא.

פורסם
  • מחבר

ה+ו:

במקום שאני אפתח עוד נושא, לא עדיף שתענה לי על זה כאן?

בקשר לאחריות:

מה בדיוק צריך לברר? כתוב באתר של איבורי לדוגמא 5 שנים אחריות אז מה עוד יש לי לברר?

בקשר לדרישות שלי ממנו:

הדיסק קשיח החיצוני אמור לשמש אותי ל2 מטרות:

1. גיבוי המחשבים בבית

2. חיבור לנגן הדיודי לצפייה בסרטים

לכן חשוב לי שיהיה אמין ועם מהירות סבירה.

שיהיה 3.5 אינץ' , USB2 מספיק (אלא אם כן בשביל חיבור לדיוידי לניגון סרטים צריך משהו מהיר יותר..?) ועם נפח של 500 GB לפחות.

פורסם

ה+ו - מה יש לי לענות? זו בכלל לא שאלה מקצועית. כל אחד והניסיון שלו עם חנויות..

בקשר לאחריות - "מה עוד יש לי לברר?" - על מה ששאלת.. :)

קח את ה-1TB עם חמש שנים של אחריות. משתלם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים