עבור לתוכן

נורית מתח ללוח האם (led) מפסיקה לפעול לפרקים - מאווררים ממשיכים לעבוד

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב עם לוח אם של אינטל 965 עם כרטיס מסך על הלוח.

ישנה תופעה שמתרחשת לעיתים - כשמחסרים או מנתקים כרטיס מסך או חיבורים בפנל האחורי שנורית המתח על לוח האם (לד ירוק) מפסיקה לדלוק - מאווררים ממשיכים להסתובב או שאין תמונה במסך המחובר והמאוורים מסתובבים.

תופעה מקבילה דוהמ היא שהנורית מתח עובדת ורק מפסיק אות וידאו למסך - אין תמונה פרט לכך הכל עושה רושם של עובד תקין.

לפעמים זה קורה כשהמחשב כבוי - כלומר רק מתח לספק וכשמחברים רכיב חיצוני בעיקר כרטיס מסך הנורית מפסיקה - ניתוק וחיבור מחדש של כבל המתח לספק לפעמים מדליק אותה לרגע והיא מפסיקה שוב ולפעמים לא קורה כלום אלא אחרי כמה נסיונות ואז דולקת.

התופעה נראית לי כמו קצר או משהו דומה אבל מצד שני אם זה קצר גם המאווררים אמורים היו להפסיק לפעול ולא רק הפסקת פעול כרטיס המסך.

זה נכון??

ניסיתי לפרק הלוח מהמארז לבדוק אם אין נקודות מגע בגוף ולהרכיב מחדש - לא עזר.

קשה לי לאתר את הבעייה כי היא מתרחשת אקראית וקשה לשחזר אותה אב היא מתרחשת ולא מאפשרת אמינות למחשב.

אשמח אם למישהו יהיה רעיון או כוון שכדאי לבדוק

בתודה מראש

גיא

פורסם

תשתמש בסימני פיסוק כי לא הבנתי כלום ממה שהסברת, ואם אפשר תנסח את הבעיה מחדש כי היא לא מובנת.

אתה מחבר/מנתק כרטיס מסך כאשר המחשב מחובר לחשמל?

פורסם
  • מחבר

קראתי ואתה צודק קשה להבין מקווה שכעת יותר נהיר:

יש לי מחשב עם לוח אם של אינטל 965 עם כרטיס מסך על הלוח.

כשמחברים או מנתקים כבל מסך או חיבורים אחרים בפנל האחורי (מקלדת, עכבר מחוברים ב- PS/2 ) נורית חווי המתח, לד על לוח האם, מפסיקה לפעול לרגע או מפסיקה בכלל לפעול. ואין תצוגות למסך.

במקרים בהם נורית חווי המתח פועלת רק מפסיק אות וידאו למסך כלומר, מחברים כבל למחשב ואין תצוגות פרט לכך הכל (עושה רושם) שעובד תקין- מאווריים עובדים.

לפעמים זה קורה כשהמחשב כבוי - כשמחברים רכיב חיצוני בעיקר כבל מסך, נורית החווי על הבורד כובה ואם מנתקים את הכבל היא נדלקת או נותרת כבויה לזמן מה.

ניתוק וחיבור מחדש של כבל המתח לספק (220V)לפעמים מדליק אותה לרגע והיא מפסיקה שוב ולפעמים לא קורה כלום אלא אחרי כמה נסיונות ואז דולקת.

התופעה נראית לי כמו קצר או משהו דומה אבל מצד שני אם זה קצר גם המאווררים אמורים היו להפסיק לפעול ולא רק ההעדר אות למסך.

זה נכון??

ניסיתי לפרק הלוח מהמארז לבדוק אם אין נקודות מגע בגוף ולהרכיב מחדש - לא עזר.

לשאלתך אני מחבר ומנתק פלג ה- D-SUB תוך כדי שהמחשב עובד.

אשמח לסיוע עצות או הכוונה לאיתור הבעייה

פורסם

תבדוק שלכל של החשמל יש 3 פינים, יכול להיות הארקה לא תקינה.

תבדוק שיש מגע טוב בין הלוחית האחורית של הלוח אם/מארז לברזל של אחד החיבורים האחוריים בלוח אם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים