עבור לתוכן

האם מספיק לשדרג בפנטיום 4 רק כרטיס מסך?

Featured Replies

פורסם

אהלן לכולם,

יש לי מחשב ישן - פנטיום 4, 1.5 ג'יגה זכרון,

שלא מצליח לנגן 720p- ז'תומרת, לא עומד בעומס (עוצר לפרקים).

שאלתי היא- האם מספיק לקנות לו כרטיס מסך חדיש (AGP Sapphire Radeon HD3450 512MB DDR2) תומך HD,

או שאני אצטרך לעדכן גם את המעבד?

(אני מעדיף להשקיע כמה שפחות, כי יש לי מחשב אחר בחדר השני).

המטרה היא לחבר אותו לטלויזיה במקביל למסך, כשהמסך מקבל רזולוציה של 1920X1080, ולטלויזיה אני רוצה להוציא 720p.

• תגובות 32
  • צפיות 2.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

למיטב ידיעתי, קובץ וידאו שאינו DVD או בלו-ריי מקודד אחרת לחלוטין מאחד שכן, אפילו אם הם באותה רזולוציה. הדחיסה הגדולה הרבה יותר בקבצי AVI או MPEG מטילה את רוב העבודה על המעבד בכל מקרה, אז ממש לא נראה לי שזה מה שיעזור.

פורסם

המעבד זה החלק החשוב יותר בניגון קבצי HD.

המערכת שלך די מיושנת וחלשה, אין מנוס מלשדרג.

פורסם
  • מחבר

אחלה,

תודה על התגובות המהירות. (אני מת על הפורום הזה).

כנראה שאשדרג את כל המחשב...

פורסם

אתה מתכוון ל"לרכוש" מחשב :)

פורסם

המחשב שלך אמנם ישן אבל כרטיס שיודע לפענח HD יקח על עצמו את כל העבודה

אפילו מעבד ATOM חלש יכול להריץ HD כשהוא משולב עם 9400GT של NVIDIA

התשובות שקיבלת פה בת'רד פשוט לא נכונות.

פורסם

מה שכן, חשוב להדגיש שלא כל שילוב של נגן וקודק אוטומטית יידע לזרוק את משימת הפיענוח על כרטיס המסך. יש מצב שתצטרך לשחק קצת עם ההגדרות.

פורסם

המחשב שלך אמנם ישן אבל כרטיס שיודע לפענח HD יקח על עצמו את כל העבודה

אפילו מעבד ATOM חלש יכול להריץ HD כשהוא משולב עם 9400GT של NVIDIA

התשובות שקיבלת פה בת'רד פשוט לא נכונות.

גם התשובה שלך "פשוט לא נכונה". כמו שQTTP אמר, ממש לא כל פורמט ידע להשתמש בכ"מ. יש מקרים שגם עם תשחק עם ההגדרות עד מחר לא יעזור כלום.

ועוד משהו קטן: סתם בשביל הקטע, ניסיתי עכשיו להפעיל כמה סרטי HD (וגם FHD). כולם הגיעו בצורה זו או אחרת מהאינטרנט ועברו קידוד מחדש לפורמטים דחוסים יותר. בזמן ההרצה בדקתי את השינוי בטמפרטורה, גם של המעבד וגם של כרטיס המסך (8800GT מצד אחד, E8400 על סטוק עם MAX ORB מצד שני - מה שאומר שהמעבד אמור להתחמם מעט מאוד). התוצאה? הטמפרטורות בליבות המעבד עלו ב5-8 מעלות בכל אחד ואחד מהסרטים שבדקתי. טמפרטורת הליבה בכרטיס המסך לא השתנתה בכלל ונשארה ברמת האיידל. נבדק, אגב, בשני נגנים שונים, עם אותה התוצאה בדיוק.

פורסם

גם התשובה שלך "פשוט לא נכונה". כמו שQTTP אמר, ממש לא כל פורמט ידע להשתמש בכ"מ. יש מקרים שגם עם תשחק עם ההגדרות עד מחר לא יעזור כלום.

הכרטיסים החדשים היום יודעים להאיץ את כל הפורמטים

שימוש בקודק/תוכנה נכונים יריצו 720P על המחשב שלו בכל הפורמטים

תשתמש למשל בCOREAVC ותראה את המעבד שלך על אחוזים בודדים של מאמץ בזמן ניגון 1080P

מה שכן, חשוב להדגיש שלא כל שילוב של נגן וקודק אוטומטית יידע לזרוק את משימת הפיענוח על כרטיס המסך. יש מצב שתצטרך לשחק קצת עם ההגדרות.

כמובן, לא נכנסתי כאן לטכניקה אלא לתאוריה

720p זה בטח לא בעיה לכרטיסים מהדור החדש

פורסם

720P זה גם לא בעיה ל-Pentium4 נורמלי, בלי שום עזרה של כרטיס מסך. השאלה היא באיזה P4 מדובר פה...

פורסם

מוזר שאף אחד עוד לא אמר את זה.

P4 מריץ 720P בלי בעיה בכלל, ויש שיטות אפילו ל1080P, למרות שלא ניסיתי אף פעם אומרים שבקושי יש הבדל באיכות והסרט רץ חלק לגמרי.

פורסם

יש הבדל גדול בין P4 ב-3GHZ ומעלה עם HT, לבין P4 1.6GHZ ענתיקה.

לי יש P4 3.0GHz-HT. עם CoreAVC האחרון, כאשר מבטלים deinterlacing ו-deblocking, הצלחתי להגיע למצב שבו 1080P רץ בצורה מספקת, ללא קרטועים או קרטועים קטנים. אבל זה ממש גבולי. ה-CPU כמעט כל הזמן על 100%, ואם יש אפליקציה אחרת שרוצה CPU, הקרטועים מתחילים.

עם LibAVCodec/FFDShow לא הצלחתי להגיע לתוצאות מספקות - יש אובדן פריימים משמעותי ותקיעות תמונה לשבריר שנייה כל כמה שניות, וה-CPU לא עולה על 50% (כנראה המפענח לא יודע לעשות ניצול של ה-hyper-threading).

פורסם

720P זה גם לא בעיה ל-Pentium4 נורמלי, בלי שום עזרה של כרטיס מסך. השאלה היא באיזה P4 מדובר פה...

זה P4 חלש, 1.6GHZ

אבל הוא בהחלט יריץ 720P בלי בעיה עם כרטיס מתאים

פורסם

עומרי, לאור מה שאמרת התקנתי COREAVC כדי לבדוק האם אכן עובר עומס כלשהו מהמעבד לכרטיס המסך. ובכן, אם לשפוט לפי הטמפרטורות - כלום. נאדה. הכ"מ לא עולה אפילו במעלה אחת, והמעבד עדיין ב5-8 מעלות מעל הIDLE בזמן ניגון סרטים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים