עבור לתוכן

הבנתי DIMM זה סוג של חיבור של זכרונות, אבל מה הכוונה לDIMM 3 או DIMM 1?

Featured Replies

פורסם

והאם שני זכרונות האחד מהסוג DIMM 3 והשני DIMM1 יכולים לעבוד יחדיו?

(כמו כן גם מהירותם שונה)

תודה לכל העוזרים.

פורסם

הבנתה נכון.

המספרים שאתה רואה זה המיקום של הזיכרון בסלוט שלו (DIMMׁׂ

לדוגמא אם יש לך לוח אם שתומך בעד 4 סלוטים של זיכרון זה אומר שיהיה לך DIMM מ1 עד 4

פורסם

DIMM לא מתייחס לחיבור של הזיכרון אלא לסוג הזיכרון עצמו ולמבנה שלו. בעצם כל זיכרונות ה-SD-RAM הם מסוג של DIMM בתוך כל מיני וריאציות (SO-DIMM, U-DIMM, R-DIMM, FB-DIMM... ו-DIMM כשלעצמו).

כל זיכרונות ה-Double Data Rate (ר"ת DDR.. כמו DDR/DDR2/DDR3) הם בבסיס SD-RAM (ר"ת Synchronous Dynamic RAM) שהיו בשימוש בתקופת פנטיום 3. :)

על הלוח ובחוברת של הלוח בסה"כ נותנים מספרים לחריצים כדי שיהיה יותר נח, וכיצד נקרא להם אם לא לפי סוג הזיכרון שמתאים להם.. DIMM, או דים הוא בעצם סטיק זיכרון.

פותח הדיון- אני חושב שהתכוונת לשאול אם ניתן להפעיל יחדיו זיכרון DDR עם זיכרון DDR3. לא?

אם זה מה שרצית לשאול אז התשובה נמצאת בסטיקי שאלות נפוצות: מעבדים, לוחות אם וזיכרונות.

פורסם
  • מחבר

אוקי הבנתי,

הגעתי לשאלה הזו מכיוון שיש לי לוח אם עם 2 חיבורים לזכרונות

עכשיו היה לי כרטיס DDR2 במהירות 667HZ 512MB

וחיברתי עוד כרטיס 512 במהירות שונה PC4200 (לאדע בדיוק איזו מהירות זו)

עכשיו הדלקתי את המחשב

פתחתי את התוכנה EVERST על מנת לבדוק על איזו מהירות רץ הכרטיס, ובSPD (בתוכנה), היה רשום בשם של הכרטיס DIMM3 ובשני DIMM1

ובכלל יש בלוח רק 2 חיבורים לכרטיסים.

בכל מקרה, אחרי כמה שניות המחשב לפתע נכבה.

מה יכולה להיות הבעיה?

ועוד שאלה:

שחיברתי כרטיס של ג'יגה DDR2 לבד, המחשב לא עלה ...

זה אומר שהכרטיס לא תקין?

פורסם

זה לא אומר כלום.. באמת נאדה. יש לאבחן את הבעיה כמו שצריך (ואפשרי שבכלל לא קיימת בעיה אלא רק הגדרות לא נכונות).

אם יש לך תקלה אז תפנה לפורום המתאים (תמיכה טכנית לתקלות חומרה).

יתכן שאחד מהזיכרונות תקול, יתכן שלא חיברת כמו שצריך, יתכן שאחד מהזיכרונות פעל בהגדרות שהיו קשות לו.. הרבה אפשרויות, תתייעץ בפורום תמיכה. :)

מבחינת DIMM1 ו-DIMM3.. אם יש לך בלוח אם רק 2 סלוטים אז ההסבר הוא שאולי ערכת השבבים מאפשרת עוד 2 סלוטים והם פשוט לא הולחמו, ניתן לראות בעין אם יש נקודות הלחמה מתאימות לסלוטים נוספים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים