עבור לתוכן

גלישה איטית במחשב ראשי- ובאחרים טובה יותר

Featured Replies

פורסם

יש לי בעיה של גלישה איטית בכללי- בעיה בתשתית של הוט- זה בטיפול. (בעייה כבר שנתיים, תשתית ישנה).

מחובר להוט + אינטרנט זהב- 1.5 מגה.

במחשב הראשי- הגלישה איטית להחריד- בבדיקה זה 1.1-0.9 מגה, הורדה על 80-120 קילו בייט במקום 183.

חיבור כבל LAN למחשב אחר- מראה מצב טוב הרבה יותר.

המחשב עבר פירמוט לא מזמן, אני מריץ תוכנות סריקה ואין וירוסים ואין תולעים/סוסים.

מה הבעיה? הגדרות ? כרטיס מסך? (הוא און בורד לוח P5B של אסוס).

אשמח לעזרה, תודה.

פורסם

כמה השערות קלות לבדיקה:

כרטיס רשת תקול, נסה להחליף.

כבל רשת תקול, נסה להחליף.

פורסם

מותקן פיירוול, יש תוכנות אחרות שעובדות ברקע (אבטחה או אחרות)?

איך מתבטאת האיטיות בגלישה? (אם אתה מצליח להגיע למהירות של 80-120 הגלישה לא צריכה לזחול עד כדי כך).

האם המחשבים מאחורי נתב?

פורסם
  • מחבר

אין נתב,חיבור ישיר- מודם שחור קטן של מוטורולה (שנחשב טוב, הוחלף כבר 3 פעמים).

הפייורוול של ה XP.

כרטיס רשת זה און בורד על הלוח. איך ניתן לבדוק אותו ?

פורסם

יש הרבה מחשבים ישנים שהכרטיס שלהם לא און בורד, תבדוק אם יש לך בבית ותחבר למחשב הבעייתי ותנסה.

אולי ההגדרות לא נכונות.

מקש ימיני על המחשב שלי--ניהול--מנהל ההתקנים--שם תכנס להגדרות ותראה אם הכל מוגדר נכון.

פורסם

כדי לשלול בעיית חומרה כדאי לבדוק עם כרטיס רשת חיצוני אם אפשר להשאיל ממישהו (ועולה בערך 30-40 ש"ח היום אם צריך לקנות).

אני מניח שלאחר התקנת מערכת ההפעלה מחדש לא התקנת תוכנות שונות מבדרך כלל ולא שיחקת עם ההגדרות. תנסה לבטל את הפיירוול של Winxp רק לצורך בדיקה. אני לא מאמין שזה ישנה אבל שווה לנסות.

אם אתה מנסה לחבר את המחשבים הפוך, את הראשי כמשני ואת המשני כראשי, עדיין המחשב הספציפי הזה נשאר בעייתי?

פורסם
  • מחבר

ביטול פיירוול- לא עוזר.

מצאתי כל מיני "טריקים" ברשת מה לשנות ב REGEDIT ובעוד כמה דברים- האמת יש שיפור- לא גדול.

לגבי המחשבים- שאני מתכוון ראשי- הכוננה למחשב שאני בד"כ עובד עליו.

יש לי כמה, וסה"כ אני מחליף ביניהם מידי פעם בכבל רשת (אותו כבל יוצא מהמודם למחשב מסויים, שבא לי לחבר לאחר- אני מוציא מהמחשב ומחבר ישירות למחשב שני).

פורסם

אה הבנתי.

טוב, אז נשארנו פחות או יותר בנקודת ההתחלה. או בעיית תוכנה או בעיית חומרה.

כדי לשלול או לאמת בעיית חומרה יש צורך בכרטיס רשת ייעודי שתחבר למחשב הבעייתי. אין לי כרגע רעיון מיוחד איך לבדוק האם מדובר בבעיית תוכנה למעט הרעיון הבא. אם המודם שלך במקרה הוא מודם/נתב (גם אם הוא לא מתג - כלומר חסר את 4 מבואות ה-LAN ורק בעל חיבור LAN בודד) ניתן יהיה להפוך אותו לנתב (כלומר הוא יבצע את החיוג לרשת). לאחר מכן תוריד LiveCD של Linux ותשתמש בו כדי לבדוק את הגלישה.

אם הבעיה תהיה גם שם כנראה שמדובר בבעיית חומרה, אם הבעיה לא תופיע שם מדובר בבעיית תוכנה בכל זאת. השאלה רק איזה מודם יש לך.

פורסם

אני חושב שמדובר בכרטיס רשת.

אבל תנסה מה שאמרתי לך בהגדרות.

אתה תראה את זה ותדע לזהות אם זה נכון או לא נכון(במידה ויש לך קצת הבנה ברשת)

מקש ימני על המחשב שלי--ניהול--מנהל ההתקנים--שם תכנס להגדרות של הכרטיס ותראה אם הכל מוגדר נכון.

פורסם
  • מחבר

אין נתב,חיבור ישיר- מודם שחור קטן של מוטורולה (שנחשב טוב, הוחלף כבר 3 פעמים).

חבל שלא קראת,כי כתבתי.

המודם לא נתב והחיבור שלי קבוע- ללא חייגן (כלומר המחשב לא עושה שום חיוג- רק להכניס כסל רשת- ואני גולש).

פורסם

דווקא קראתי אבל לא היה ברור אם אתה מתכוון שאין נתב (מבחינת התקן דרכו מתחברים כל המחשבים) או שהמודם הוא רק מודם ואין אפשרות להפוך אותו לנתב.

את זה שאתה בחיבור קבוע דווקא כן פיספסתי, אבל זה פותר את בעיית החיוג. תוריד LiveCD של Linux ותבדוק אם האיטיות מורגשת.

אפשרות נוספפת או במקביל היא לבצע את מה שאמר Ariel-ro או להתקין במחשב כרטיס רשת לצורך הבדיקה.

מעבר לכך אין הרבה שאפשר לעשות כי חסרים המון נתונים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים