עבור לתוכן

כבל חשמל-ספק נשרף שוב ושוב...

Featured Replies

פורסם

שלום!

לפני כשבועיים וחצי נאלצתי להחליף את הכבל המחבר את המחשב לשקע - לכבל חדש (המחשב לא נדלק).

היום בבוקר, גיליתי להפתעתי ששוב המחשב לא נדלק, ושוב בגלל שהכבל תקול...

האם יש סיכוי, ולו הקלוש ביותר, שהספק שלי הוא זה ששורף את הכבלים ושולח אותי בפעם השלישית לקנות כבל?

או אולי שקע החשמל הוא שגורם להם להתקלקל?

או שזה סתם צירוף מקרים ששני כבלי נשרפו תוך שבועיים וחצי?

תודה רבה מראש על כל עזרה!

פורסם

אם הנזק הוא רק כבל יצאת מאד בזול

כדי לענות לך צריך עוד אינפורציה

איפה (באיזה צד) ובאיזה צורה נשרף הכבל

איך בדקת שהכבל באמת שרוף?

פורסם

תגדיר בבקשה "כבל שרוף" ואם אפשר גם תמונה של הכבל המדובר.

לכאורה האירוע שאתה מתאר הוא חמור ביותר ומעיד לא רק על כשל בשקע החשמל עצמו אלא גם במפסק הראשי הדירתי/חצי אוטומטיים שהיו אמורים לקפוץ.

פורסם
  • מחבר

תגדיר בבקשה "כבל שרוף" ואם אפשר גם תמונה של הכבל המדובר.

לכאורה האירוע שאתה מתאר הוא חמור ביותר ומעיד לא רק על כשל בשקע החשמל עצמו אלא גם במפסק הראשי הדירתי/חצי אוטומטיים שהיו אמורים לקפוץ.

כבל החשמל מחובר לרב-שקע בעל 6 שקעים, אליו מחובר - יחד עם כבל המחשב - גם מסך, טלוויזיה, מערכת שמע, ממיר, מודם וכו', ובאף אחד מהנ"ל לא נתקלתי בבעיות חשמל כאלה ואחרות.

אם מדובר בבעיה של כשל במפסק הראשי-דירתי, הייתי אמור לחוות כשלים גם בכבלים המחוברים לשקעים האחרים, לא כן?

אם הנזק הוא רק כבל יצאת מאד בזול

כדי לענות לך צריך עוד אינפורציה

איפה (באיזה צד) ובאיזה צורה נשרף הכבל

איך בדקת שהכבל באמת שרוף?

אני יודע שיצאתי בזול... :)

תאמין לי, שלאחר שהתברר לי שזה רק כבל - נשמתי לרווחה...

הכבל שלם לחלוטין ונראה נורמלי, לא ניכר על הכבל שום סימן שמצביע שהוא נשרף, שיערתי כך כיוון שמיד אחרי הכשל נידף ריח שרוף מהמארז...

מה עוד יכול לגרום לכשל בכבל מלבד מצב בו הוא נשרף?

חבר'ה תודה רבה על העזרה!

פורסם

עכשיו הכבל לא עובד? (המחשב לא נדלק?)

כבל חדש יעבוד? (המחשב ידלק?)

תוציא את התקע של הרב-שקע מהשקע שבקיר, האם ניכרים בו או בשקע סימני שריפה?

פורסם
  • מחבר

עכשיו הכבל לא עובד? (המחשב לא נדלק?)

כבל חדש יעבוד? (המחשב ידלק?)

בדיוק כך.

היום בבוקר, כשנוכחתי לגלות שהמחשב לא נדלק - אצתי רצתי להביא כבל אחר ממחשב אחר - חיברתי אותו והמחשב עבד...

תוציא את התקע של הרב-שקע מהשקע שבקיר, האם ניכרים בו או בשקע סימני שריפה?

לא, אבל בכל פעם שאני מחבר אותו לשקע - יש ניצוץ קטן מהשקע... (זה מאז ומתמיד כך)

האם התקינות של שאר המכשירים שמחוברים לרב-שקע לא אמורה לפסול את האפשרות של שקע תקול?

שוב תודה על העזרה!

פורסם

לא, אבל בכל פעם שאני מחבר אותו לשקע - יש ניצוץ קטן מהשקע... (זה מאז ומתמיד כך)

זה נורמאלי.

האם התקינות של שאר המכשירים שמחוברים לרב-שקע לא אמורה לפסול את האפשרות של שקע תקול?

לאו דווקא, מבין כל צרכני הזרם שמחוברים לרב שקע, המחשב הוא צרכן הזרם הגדול ולכן הכשל ניכר בחיבור שלו, זה שהכבל של המערכת או המודם לא כשל יכול להיות מיוחס לצריכת הזרם הנמוכה שלהם ולאו דווקא לתקינותם.

א. ככל הנראה המפסק הראשי הדירתי אצלך תקול (זה בדיוק האביזר שנועד למנוע מחוטי חשמל להתיך את עצמם ולגרום לשריפות), הייתי מציע להזמין חשמלאי מוסמך ע"מ לבחון את תקינות ארון החשמל הראשי ושקעי החשמל שלכם .

ב. יכול להיות שהמגעים בספק הכוח הם שגורמים לכבל לכשול, יש להחליף ספק ולבדוק.

ג. גם רב-השקע יכול להיות הגורם לבעיה יש לנסות לחבר את המחשב ישירות לשקע שבקיר (או לפחות להחליף רב-שקע) ולבדוק.

כבלי חשמל לא אמורים להתיך את עצמם, בדיוק ככה נגרמות שריפות שבין השאר יכולות להסתיים (חס-וחלילה) בנפגעים בנפש.

פורסם
  • מחבר

לאו דווקא, מבין כל צרכני הזרם שמחוברים לרב שקע, המחשב הוא צרכן הזרם הגדול ולכן הכשל ניכר בחיבור שלו, זה שהכבל של המערכת או המודם לא כשל יכול להיות מיוחס לצריכת הזרם הנמוכה שלהם ולאו דווקא לתקינותם.

א. ככל הנראה המפסק הראשי הדירתי אצלך תקול (זה בדיוק האביזר שנועד למנוע מחוטי חשמל להתיך את עצמם ולגרום לשריפות), הייתי מציע להזמין חשמלאי מוסמך ע"מ לבחון את תקינות ארון החשמל הראשי ושקעי החשמל שלכם .

ב. יכול להיות שהמגעים בספק הכוח הם שגורמים לכבל לכשול, יש להחליף ספק ולבדוק.

ג. גם רב-השקע יכול להיות הגורם לבעיה יש לנסות לחבר את המחשב ישירות לשקע שבקיר (או לפחות להחליף רב-שקע) ולבדוק.

כבלי חשמל לא אמורים להתיך את עצמם, בדיוק ככה נגרמות שריפות שבין השאר יכולות להסתיים (חס-וחלילה) בנפגעים בנפש.

וואו.

נראה שזה הרבה יותר מורכב ומסוכן משחשבתי.

ליתר ביטחון - אזמין טכנאי שישבור את הראש עם הארון חשמל שלי וזהו...

תודה רבה חבר.

עזרת לי מאוד!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים