עבור לתוכן

מה ההבדל בין שני הלוחות האלה?

Featured Replies

פורסם

יש שני לוחות לI5 ואני לא יודע מה עדיף

GIGABYTE GA-P55-US3L

GIGABYTE GA-P55M-UD2

מה עושה את השני פחות טוב? כי לשני יש תמיכה ברמקולים 5.1 ולראשון אין

יש משהו שלראשון יש שלשני אין? , ראיתי בתמונה של החיבורים באתר של גיגבייט איזה חיבור וורוד ארוך כזה , מה זה? למה זה משמש? פשוט אם המחירים ירדו מספיק בחודשיים הקרובים יהיה לי מספיק בתקציב כדי להכניס לי לוח אם נורמלי ולא Whitesburge אבל אני חושב שללוח ב 650 שקל צריך שיהיה מינימום חיבור לרמקולים 5.1

ועוד משהו .. מה ההבדלים בין הלוחות האלה לבין הלוח הפשוט של אינטל?

פורסם
  • מחבר

כן אבל אין שם תשובה שלשאלות שלי

בו אני ינסה למקד עוד קצת

אני צריך שיהיה לי לוח אם שבעתיד במידה שיהיה לי בעיה של צוואר בקבוק/ משחק לא רץ טוב , ואני יצתרך לעשות OC קטן אני יוכל (לא משהו רציני) רצוי מאוד שתיהיה אפשרות CF למקרה ואני ירצה לעשות , והדבר האחרון פה זה שאם כבר אני קונה לוח ב 200 שקל יותר מהפשוט אז שתיהיה כבר כניסה ל 5.1 לא? , אתה יכול לאמר לי אז מה ההבדלים בין שתי הלוחות האלה? ומה זה החיבור הוורוד הזה?

פורסם

בניגוד לחברות אחרות , לג'יגהבייט יש אתר מצויין עם אפשרות להשוות לוחות אם בפונקציות:

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_ComparisonSheet.aspx?ProductID=3165,3168

השני הוא לוח בתצורת MICRO ATX , כלומר קטן יותר ומתאים למחשבי קולנוע ביתיים או מארזים קטנים.

הם מאוד דומים בפיצ'רים כאשר שניהם תומכים בקרוספייר.

לראשון יש אודיו 7.1 וגם לשני (זה מהאתר של ג'יגהבייט)

1. Realtek ALC888 codec

2. High Definition Audio

3. 2/4/5.1/7.1-channel

4. Support for S/PDIF In/Out

5. Support for CD In

פורסם

כל ההבדלים העיקריים רשומים בקישור שהבאתי. מה לא ברור?

החיבור הורוד הוא חיבור פרללי בעיקר למדפסות ישנות. החיבור שמתחתיו הוא סריאלי, הוא גם כן ישן ורוב הסיכויים הם שלא תצטרך את שניהם... אך אני לא אמנע זאת ממך, תחליט בעצמך.

לגבי 5.1 - כן, עדיף למי שצריך.

לגבי CF- שניהם תומכים בכך אבל בצורה עלובה, רק x4 לכרטיס השני.. כבר עדיף להתייחס לכך כאילו שזה לא קיים.

אם חשוב לך CF ו-SLI אז ה-DP55WG מאפשר את שניהם ב-x8 לכרטיס השני.

אגב.. בהתחלה שאלת "מה עושה את השני לפחות טוב?".. התשובה היא שהוא אינו פחות טוב. יש מי שצריך X ויש מי שצריך Y. בלוחות אם קונים מה שמתאים למשתמש הספציפי, לא מה שיותר טוב כי זה לא קיים.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה רבה על התשובה

לפי מה שאני מבין פה הCF מאוד עלוב בלוחות אם האלה , אז כנראה אני יקח או את ה WB או את ה WG , תלוי מה תיהיה ירידת המחירים ,

איך ה WG לOC ? הוא יוכל לבצא לי OC קטן בעתיד? (נגיד ל 3.5 או משהו בסיגנון)

פורסם

אפשר בכלל לעשות OC עם הלוחות של אינטל?

אם כן, זה חדש לי , עד היום הם סגרו את האופציות האלו בביוס , לא?

פורסם

^ לא בלוחות אקסטרים. (X48 וכדומה)

אפשר בכלל לעשות OC עם הלוחות של אינטל?

אם כן, זה חדש לי , עד היום הם סגרו את האופציות האלו בביוס , לא?

כפי שציינתי רק ב-DP55WB זה לא אפשרי, זה לוח תקציבי, מאידך ב-DP55WG זה כן אפשרי כפי שתוכל לראות בביקורת שבאתר שנעשתה עם הלוח הזה. זה הלוח הכי זול שמאפשר CF/SLI כפי שיאה לערכת השבבים P55 ב-x8 לכרטיס שני. ואם כבר שאלת על CF/SLI אז ב-DP55WB זה בכלל לא אפשרי, אפילו לא בצורה "עלובה". :)

אבל מי אמר שבכלל תצטרך CF/SLI? אם ל-P55M-UD2 או ל-P55-US3L יש מאפיינים אשר חשובים מבחינתך שאין ל-DP55WG אז כדאי שתתחשב בכך.

פורסם

התגובה שלך בילבלה אותי , רשמתי לי "לא בלוחות אקסטרים X48..."

ואחר כך רשמת שזה אפשרי? או שרק אפשרי להקים מערך SLI/CF ואי אפשר לעשות OC?

פורסם

כשאמרתי לא בלוחות אקסטרים התכוונתי עד בואה של ערכת השבבים P55.

ב-P55 אי אפשר לעשות אוברקלוק עם ה-DP55WB, עם כל שאר לוחות ה-P55 הזו זה אפשרי.

פורסם

זה שיפור רציני מצד אינטל , הם סופסוף הפנימו שהלקוחות שלהם רוצים עוד פיצ'רים כמו OC...

פורסם

אבל זה תמיד היה, פשוט לא בערכות שבבים מיינסטרים.. שום דבר לא השתנה. השורה התחתונה היא שזה רק בלוחות יקרים.

פורסם

כנראה שלא הייתי מודע לזה עד היום , בכל מקרה, זה נשמע כאילו הלוח הזה DP55WG ממש משתלם עבור אלה שרוצים לבנות מערכת I5 עם אופציה זולה למערך SLI/CF...

פורסם
  • מחבר

מה ההבדלים בין שני הלוחות של GB לבין ה WG של אינטל? מה היתרונות של כל אחד?

פורסם

נאמר כבר. CF/SLI.. מלבד זאת שאר היתרונות ניתן לראות בקישור שהבאתי בהתחלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים