עבור לתוכן

בעיות עם SATA

Featured Replies

פורסם

שלום

יש לי לוח אם Asus P5KPL-CM וכל הזמן יש לי בעיות עם הSATA, אבל אני לא בטוח אם הבעייה היא בלוח עצמו (שבאחריות) או רק בכבלים.

אחת מהבעיות היא שהצורב dvd כמעט אף פעם לא עובד- אם אני רוצה להשתמש בו אז אני צריך לכבות את המחשב, "לשחק" קצת עם התקעים של הsata ולהפעיל מחדש. ככה הצורב עובד לפעם או פעמיים. מתי שהוא לא עובד אז בביוס רואים שהוא מזהה שמשהו מחובר אבל במקום לתת פרטים עליו כתוב טקסט רנדומלי מוזר.

מה שמוזר זה שבמידה והצורב פועל כבר, אז הוא ימשיך לעבוד באותו הsession, רק בין הפעלות מחדש של המחשב הוא מפסיק לעבוד. הבעייה לא במתח של הצורב כי אני יכול לפתוח ולסגור את הtray.

בעייה שנייה היא מההרדיסק, הוא למזלי עובד בצורה אמינה יותר, אבל יש לי בלינוקס כזה אפלט שמראה מה הטמפרטורה של ההרדיסק, והיא מראה -1... עד מתי שאני בא לסדר את הsata של הצורב ואז זה על הדרך מסדר לי לכמה זמן גם את הניטור טמפרטורה. בימים האחרונים אני גם רואה בזמן העלייה של הלינוקס הודעת שגיאה ATA SRST FAILD (אבל בסוף המחשב עולה) שיכול להיות שהיא קשורה.

אחת הבעיות המציקות יותר שזה גורם היא לקושי בהדלקת המחשב, המון פעמים הוא נתקע בpost, בקטע שהוא צריך לזהות את ההתקני sata. ואז צריך לעשות ריסטים, לכבות ולהדליק וכו' או אפילו לשחק שוב עם הsata עד שהמחשב עולה. זה ממש מבאס שאתה רוצה להפעיל את המחשב מהר כדי לבדוק משהו אבל אי אפשר כי המחשב נתקע כמה פעמים וזמן העליה שלו מתארך בגלל השגיאות בזמן עליית הלינוקס. בנוסף לכל זה המחשב אף פעם לא עולה אחרי ריסט, חייבים לכבות ואז להפעיל מחדש.

יש מצב שהלוח שלי לא טוב? ניסיתי פעם לעדכן את הbios, אבל זה לא שיפר שום דבר. ניסיתי גם לא מזמן להעביר את הכבלי sata לתקעים שונים על הלוח אבל זה גם לא שינה כלום. כדאי לנסות כבלי sata חדשים?

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים