עבור לתוכן

זקוק למפרט למחשב עריכת וידאו חזק ל-Avid Media Composer 3.5 ותמיכה ב-HD, עד 4000

Featured Replies

פורסם

שלום רב.

אשמח לעזרה במפרט למחשב שמטרתו העיקרית עריכת וידאו (כמובן למטרות נוספות כמו אינטרנט, מוזיקה וסרטים), שיהיה ברמה מקצועית אבל לעבודה מהבית, שיוכל להריץ באופן חלק את תוכנת Avid Media Composer 3.5 ויהיה מספיק חזק להתמודד עם חומרים שצולמו ב-HD. המחיר עד 4000 ש"ח.

פורסם

בבקשה :

מארז:

[..] RAIDMAX APEX ₪162

ספק כוח:

[..] SEASONIC SS-400ET 400W - 120mm-Fan 360W@12V Active-PFC 80Plus:Bronze ₪271

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-EX58-UD3R ₪1109

מעבד:

[..] INTEL Core i7 #920 2.67GHz 8MB-Cache 4.8GT/s-Bus - Stepping=D0 sSpec=SLBEJ - BOX ₪1454

זיכרון:

[..] OCZ 6144MB (3x2048MB) DDR3 1333MHz CL7 - PLATINUM EDITION : OCZ3P1333LV6GK ₪525

כרטיס תצוגה:

[..] GAINWARD 8400GS 512MB-DDR2 DVI HDMI - Silent - RETAIL ₪167

כונן קשיח:

[..] SEAGATE 1TB 32MB-Cache S-ATA NCQ - ST31000528AS ₪434

כונן תקליטורים:

[..] SAMSUNG DVD RW X22 S-ATA BLACK SH-S223B ₪122

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (מבצע לחברי הפורומים) לרוכשים מעל 2000 ש"ח ₪0

מחיר סופי: ₪4,244

* ממליץ מאד להשקיע בשדרוג פתרון-הקירור למעבד - ה-Core i7 #920 הנו בעל TDP=130W, ולפיכך רצוי מאד שלא להסתפק בפתרון-הקירור המקורי והבסיסי שעמו הוא מגיע, קל וחומר כאשר השימוש העיקרי צפוי להביא אותו לעומס מירבי בקלות ואף לפרקי-זמן ממושכים.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המהירה!

עוד כמה שאלות, מאחר ואני חדש בפורום הזה:

1. האם הכרטיס מסך חזק מספיק לעריכת וידאו ברמה טובה? אולי זה המחיר שלו שמטעה אותי, כי הוא נראה לי זול מדי בכדי להיות טוב באמת, אם יש בזה הגיון כלשהו.

2. האם מפרט זה הוא של חלקים התואמים אחד את השני למטרה הספציפית של עריכת וידאו? אני שואל מכיוון שאני יודע שלמערכות עריכת וידאו "מקצועיות" (תחנות עבודה של דל, אייץ'.פי למשל) יש חשיבות גבוהה לתאימות בין הרכיבים. האם מפרט זה שומר על תאימות סבירה? (מקווה שהסברתי את הכוונה נכון)

3. מה הדברים במפרט הספציפי הזה (או כל מפרט אחר גם כן) שעושים אותו מתאים דווקא לעריכת וידאו? מה מיוחד דווקא בזיכרון/מעבד/כרטיס מסך האלה?

שוב תודה רבה.

פורסם

1. כרטיס-התצוגה שבמפרט המוצע מיועד בעיקר לחיבור המחשב לצג. וכך או כך, כלול בו די זיכרון-תצוגה (512MB) לכל תוכנה שלא תהיה בערך.

2. אם השאלה מתייחסת להתאמה בין הרכיבים - התשובה חיובית, ואחרת - נא הבהר את כוונתך.

3. עוצמת-עיבוד רבה (כנובע מ-4 ליבות-העיבוד, ומתכנון המעבד/ערכת-השבבים), רוחב-פס גדול במיוחד לזיכרון-הראשי (כנובע מבקר-הזיכרון התלת-ערוצי) - לדוגמה. למבחן-ביצועים לדוגמה, ר' כאן.

והנה ציטוט משוליי אותו עמוד :

Non-linear video editing is a task that loads all processor cores very seriously and requires high memory subsystem bandwidth. As a result, Turbo Mode technology is helpless, which pushes Lynnfield quite far behind Bloomfield.

פורסם
  • מחבר

מעולה, תודה רבה. נתת לי בסיס מצויין להתחיל ממנו את גישושיי על מה לזרוק 5000 ש"ח. ;D

נקודה נוספת שתהיתי, כמות הזיכרון שכתבת לי (6GB) לא דורשת מערכת הפעלה 64-ביט? נדמה לי שמישהו אמר לי שמערכת 32 ביט לא מזהה יותר מ-4GB זיכרון. אז השאלה שמתבקשת, שבטח אתה מקבל אותה הרבה, האם ללכת על מערכת 64 ביט של XP או ויסטה, או לחכות לווינדוס 7? והאם שהמפרט יחזיק גם בווינדוס 7, או שצריך לחזק אותו קצת בשביל התוכנה?

תודה רבה... :)

פורסם

לגבי מערכת-ההפעלה (מעה"פ), אכן כדי לגשת לכל נפח הזיכרון-הראשי המותקן במחשב יהיה צורך בגירסת ה-64bit כפי שציינתה. והואיל ואנו עומדים לפני שחרורה הרשמי של Microsoft Windows 7 (בעוד כשבוע וחצי), והואיל ולפי סקירות מוקדמות ברשת היא צפויה להיות עדיפה בהרבה לעומת Vista, ובנסיבות מסויימות גם לעומת XP המזדקנת (ששוחררה בשנת 2002...), נראה לי שעדיף לבחור בה.

פורסם
  • מחבר

תודה. כרגע ווינדוס 7 היא נעלם מבחינתי, אז נראה לי אשאר על XP וברגע שאראה שהכל טוב ויפה עם גרסה 7 אשדרג.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אין לך מה לשדרג לווינדוס 7 עד שאביד יתמכו רשמית בה,זה ייקח זמן כמו שלקח זמן לוויסטה,כמו כן אם אתה בקטע של עריכה אם תעשה הקינגטוש(הרצת מערכת הפעלה של מק על מעבד אינטל) תוכל גם לנצל את כול הראם שלך וגם להריץ פיינאל קאט בייבי.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה. פעם ראשונה שאני שומע על הקינגטוש. ידעתי שאפשר להריץ ווינדוס על מערכת מק, אבל לא ידעתי שאפשר OSX על מערכת פי.סי. אחקור את העניין.

סתם לתוספת, האם המערכת הפעלה של מק תרוץ לבד על פי.סי, או במקביל לווינדוס? והאם תוכל להפנות אותי להדרכה בקשר לזה? למרבה בושתי לא מצאתי בגוגל.

פורסם
  • מחבר

רב תודות!

פורסם

עצור!!!

אם אתה עדיין כאן, שקול מחדש את המפרט. Avid עושה שימוש מאסיבי בכרטיס הגרפי, וזו תהיה טעות לקנות את הזול ביותר שיש בשוק, גם אם יש לך CPU תותח.

ממליץ בחום לשקול מפרט שונה ומאוזן יותר.

פורסם

מצטרף להמלצה, גם אם מכיוון מעט שונה - מסתבר שה-Core i7 #860 מציע יחס עלות-תועלת עדיף בהרבה לעומת ה-#920 ומעלה, וכך גם לגבי זיכרון-ראשי בתצורה בתצורה דו-ערוצית לעומת בתצורה תלת-ערוצית.

פורסם
  • מחבר

אני עדיין כאן...

בסוף כנראה החלטתי לא ללכת על המעבדי I החדשים, אלא להסתפק ב-QUAD CORE, עם כרטיס מסך QUADRO FX-580. מרחרוחים שעשיתי עם אנשי מקצוע הגעתי לכך מבחינת היחס בין הצרכים שלי לתקציב. נקווה לטוב.

תודה על ההמלצות!

פורסם
:xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים