עבור לתוכן

הוספת זכרון ללוח GA-8I945PL-G. כרגע יש לי 512X2

Featured Replies

פורסם

איזה זיכרון יתאים למחשב

מה הכרטיס מסך הכי טוב שיכול להיות על הכרטיס אם והמעבד?

כרגע יש לי 512X2

לוח אם:

Gigabyte GA-8I945PL-G

כמה זכרון אני יכול להוסיף ואיזה זכרון מומלץ

פורסם
  • מחבר

הפשר הסבר? לא ממש הבנתתי תעיקרון

תודה

פורסם

הסבר:

1. אתה יכול להתקין עד 2GB זיכרון.

2. הזיכרון הוא מסוג DDR2 (בלבד).

3. אם אתה קונה עוד מודול זיכרון אחד, כך שסה"כ יהיו לך 3 מודולי זיכרון וסה"כ 2GB זיכרון (2X512, 1X1024), אתה צריך להסתכל על הקונפיגרציה של "3 memory modules":

א. אסור שהסלוט הריק יהיה הראשון (מותר בכל השאר).

ב. זוג מודולי הזיכרון הנוכחיים (2X512) חייבים להיות מסוג SS, כלומר יש עליהם שבבים רק מצד אחד, בעוד שהמודול החדש יכול להיות SS או DD (שבבים רק מצד אחד או משני צדדיו).

ג. המודול החדש (1X1024) לא יכול להיות בסלוט השני (מותר בכל השאר).

ד. בכל מקרה תדר הזיכרון יירד, כך שהזיכרון לא ינוצל במלואו (מבחינת תדר העבודה שלו).

באופן דומה, תסתכל על הטבלאות שבתמונה, ותדע בדיוק איך אתה יכול להתקין את הזיכרון החדש שאתה קונה (אם הדבר בכלל אפשרי). אתה צריך לדעת האם הזיכרון הקיים הוא SS או DS (אם אתה מתכוון להשתמש בו).

לפי הטבלה הנ"ל, אתה לא יכול להתקין 4 מודולי זיכרון מסוג DS.

הכי טוב שתרשום איזה סוג זיכרון יש לך כרגע (SS או DS), ואיזה סוג זיכרון אתה רוצה לקנות (SS או DS, וכמה מודולים - 1 או 2).

פורסם

3. אם אתה קונה עוד מודול זיכרון אחד, כך שסה"כ יהיו לך 3 מודולי זיכרון וסה"כ 2GB זיכרון (2X512, 1X1024), אתה צריך להסתכל על הקונפיגרציה של "3 memory modules":

זו טבלה של "במקרים אלו המהירות תרד מ-533 ל-400 מגה-הרץ", כך שההיפך נכון ויש להימנע מהקונפיגורציות שבטבלה.

או שלא הבנתי נכון?

נ.ב. אם רוצים Dual Channel אז כל הזיכרונות חייבים להיות SS, ובמקרה הזה לפי הטבלה השנייה - המהירות תרד כך שהיתרון מתקצץ. עדיף מהירות גבוהה בלי Dual Channel גם כי מודול של 1GB זול יותר משניים של 512MB.

פורסם
זו טבלה של "במקרים אלו המהירות תרד מ-533 ל-400 מגה-הרץ", כך שההיפך נכון ויש להימנע מהקונפיגורציות שבטבלה.

או שלא הבנתי נכון?

הטבלה הזאת אומרת משהו כזה - אם "נתקעת" עם שילוב כזה של מודולי זיכרון, ואתה רוצה לנצל אותם, אז אתה יכול, אבל יש מגבלות.

באופן כללי, אם אתה לא חייב, אל תכניס את עצמך למצב שבטבלה התחתונה.

נ.ב. אם רוצים Dual Channel אז כל הזיכרונות חייבים להיות SS, ובמקרה הזה לפי הטבלה השנייה - המהירות תרד כך שהיתרון מתקצץ. עדיף מהירות גבוהה בלי Dual Channel גם כי מודול של 1GB זול יותר משניים של 512MB.

הטבלה הראשונה מציגה את התנאים לשימוש בערוץ כפול (128 ביט), והטבלה השנייה מציגה את המגבלות על קונפיגורציות מסויימות. לפי הטבלה הנ"ל, אם אתה מתקין 4 מודולי זיכרון במחשב, אתה חייב שכולם יהיו מסוג SS, אבל בכל מקרה התדר שלהם יירד ל 400MHz. אני לא יודע מה יקרה אם תתקין 4 מודולים מסוג DS - האם הלוח בכלל יקבל את השילוב הזה, ואם כן - לא ברור אם יהיה שימוש בערוץ הכפול.

בקשר ליתרון של מהירות/ערוץ כפול לעומת נפח - בד"כ עדיף הנפח (כמה שיותר זיכרון), למרות שקיימים יישומים שבהם מהירות הזיכרון חשובה יותר מאשר נפחו (בד"כ יישומים שלא דורשים הרבה זיכרון).

אני חושב שעדיף לקנות 2 מודולי זיכרון של 1GB כל אחד, ולהשתמש בהם. בהתחשב בכך שהלוח תומך בתדר זיכרון של עד 533MHz, ובכך שזיכרונות DDR2 בד"כ נמכרים היום במהירות של 800MHz או אפילו 1066MHz, אז למעשה כל זיכרון שתקנה יהיה "מבוזבז", כי לא תנצל את הזיכרון בתדר המקסימלי שלו. מצד שני, הזיכרון לא יגביל אותך אם תרצה לעשות המהרה...

פורסם

הטבלה הזאת אומרת משהו כזה - אם "נתקעת" עם שילוב כזה של מודולי זיכרון, ואתה רוצה לנצל אותם, אז אתה יכול, אבל יש מגבלות.

באופן כללי, אם אתה לא חייב, אל תכניס את עצמך למצב שבטבלה התחתונה.

כן, מה שאמרתי. פשוט בסעיף 3 בהודעה שלך נשמע כאילו שאתה מציע לעשות מה שבטבלה השנייה, כשהיא בכלל "מה לא לעשות כדי שהמהירות לא תרד ל-400Mhz."

לפי הטבלה הנ"ל, אם אתה מתקין 4 מודולי זיכרון במחשב, אתה חייב שכולם יהיו מסוג SS, אבל בכל מקרה התדר שלהם יירד ל 400MHz. אני לא יודע מה יקרה אם תתקין 4 מודולים מסוג DS - האם הלוח בכלל יקבל את השילוב הזה, ואם כן - לא ברור אם יהיה שימוש בערוץ הכפול.

ארבעה מודולים של DS לא יעבדו ב-Dual Channel אך היתרון הוא שהמהירות לא תרד ל-400Mhz (שכן הקונפיגורציה הזו לא רשומה בטבלה השנייה).

בנוגע לקונפיגורציות של 3 מודולים- מה שיש בטבלה השנייה הם לא כל האפשרויות, לכן שאר האפשרויות שלא נמצאות לא יגרמו לירידת התדר.

אני חושב שעדיף לקנות 2 מודולי זיכרון של 1GB כל אחד, ולהשתמש בהם. בהתחשב בכך שהלוח תומך בתדר זיכרון של עד 533MHz, ובכך שזיכרונות DDR2 בד"כ נמכרים היום במהירות של 800MHz או אפילו 1066MHz, אז למעשה כל זיכרון שתקנה יהיה "מבוזבז", כי לא תנצל את הזיכרון בתדר המקסימלי שלו. מצד שני, הזיכרון לא יגביל אותך אם תרצה לעשות המהרה...

אני מסכים אבל אם הוא פתוח לקנייה של רכיבים מיד שנייה אז אולי יצא לו יותר זול לקנות 2X512MB, אבל הוא יצטרך לוודא שהם דו צדדיים או שהזיכרונות שכבר בנמצא הם דו צדדיים - על מנת לשבור את ה-SS-SS-SS-SS כך שהתדר לא ירד.

אם הוא לא מעוניין לקנות יד שנייה אז אכן עדיף לו 2X1GB. :)

אגב- פותח הדיון: שלום וברוך הבא ל-HWZone.

ערוך בבקשה את כותרת הדיון בהתאם לחוקי הפורום

למשל: "הוספת זכרון ללוח GA-8I945PL-G. כרגע יש לי 512X2"

פורסם
  • מחבר

מה הכוונה ב single side וב double side

לא הבנתי מה זה אומר :s05:

ואיזה זיכרון כדי לי לקנות אשמח אם תביאו קישור

פורסם

הכוונה היא לשבבי הזיכרון שנמצאים על המודול. אם ישנם שמונה שבבים בכל צד (שישה עשר בסך הכל) של המודול אז הוא דו צדדי (Double Sided). אם ישנם רק שמונה שבבים בצד אחד אז המודול הוא חד צדדי (Single Sided).

לגבי מה לקנות בידיוק- צריך קודם להחליט איזה נפח דרוש לך. מה השימושים שלך במחשב ומה הדברים הכי "כבדים" שאתה עושה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים