עבור לתוכן

השוואת מהירות בין מעבד חד ליבתי לדו ליבתי

Featured Replies

פורסם

איך אדע איזה תוכנה מנצלת את ריבוי המעבדים?

בד"כ באתר של תוכנה מסוימת יש פרטים עליה, בין היתר דרישות מערכת ולפעמים גם דרישות מומלצות.

ובכלל, יש בנצ'מארקים ברשת. אם רואים יתרון ניכר למרובע ליבות על פני כפול ליבה כשהמעבדים דיי זהים בשאר הפרמטרים אז ניתן להבין שמספר הליבות משפיע.

לגבי השאלה השנייה- לא ממש הבנתי את השאלה.

• תגובות 33
  • צפיות 3.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תשובה עניינית לשאלה המקורית שלך כשרק פתחת את הדיון:

לא , מעבד חד ליבה מהדור הקודם לא יהיה יותר מהיר ממעבד דו ליבתי עם תדירות נמוכה יותר, לא בבית ספרנו.

ארכיטקטורה וליבה חדשה מאפשרים ניצול יותר טוב של המעבדים מהדורות החדשים.

פורסם

הוא אמר "תאורטית..." אבל גם ציין פנטיום 4. אם הוא לא היה אומר "פנטיום 4" אז התשובה הייתה דווקא כן. אבל כשהוא הזכיר "פנטיום 4" אז נכנסת כאן השוואה שמערבת עוד משתנים פרט לתדר ולמספר הליבות.

פורסם
  • מחבר

מזתומרת? מה זה משנה שאמרתי פנטיום 4?

שאלה שנייה שלא הבנת אני פשוט רוצה לדעת מה דעתכם על מחשב מרובכ ליבות של אינטל מסדרת הקור 2

כי אני שוקל לקנות כזה

אבל לפי כל מיני תגובות בפורומים אני רואה שאנשים אומרים שעדיף לקנות 2 ליבות

אולי כי הן מודבקות?

אז מה עדיף מבחינת ביצועים 4 ליבות אינטל או amd?

פורסם

כי לא היו פנטיום 4 כפולי ליבה, לכן השוואה כזו או אחרת תהיה למעבד עם ארכיטקטורה שונה, מעבד שבנוי אחרת שבאופן טיבעי טוב יותר. אם אתה מתכוון תאורטית.. מעבד עם ליבה אחת בתדר 3Ghz מול מעבד עם 2 ליבות בתדר 2Ghz. אם נתון שאלו אותן ליבות, אז למעבד עם ליבה אחת (תאורטית) יהיה יתרון בישום שלא מנצל יותר מליבה אחת.

לשאלתך, ונניח בצד את עניין הליבות ה"מודבקות" כדי להמנע מערבוב נושאים-

אנשים ממליצים את מה שציינת על הבסיס ש"ישומים לא מנצלים יותר ליבות" אבל זה לא נכון. זה תלוי לחלוטין בשימושים במערכת. גם אם השימושים הם משחקים אז כדאי מעבד משולש או מרובע ליבות כי יש לא מעט משחקים שמנצלים לטובה את הליבות הנוספות.. וכמובן שגם המחיר מהווה שיקול.

לגבי שאלתך האחרונה- קשה לומר כי זה דיי כללי, יש כמה וכמה מעבדים מצד כל חברה שהם מרובעי ליבות. אם השימושים הם ממוצעים בתקציב ממוצע הייתי ממליץ על 720BE משום שהוא משלב את כל העולמות עם 3 ליבות ותדר גבוה. בלי קשר לנתונים הטכניים הוא מוכיח את עצמו כמשתלם ביותר למחיר שלו.

פורסם
  • מחבר

מצאתי מחשב q9550 ב1600 שח

זה משתלם?

המעבד הזה נחשב טוב יותר?

הוא עם לוח g31

פורסם

משתלם בשביל מה? זה תלוי בשימושים במערכת ובדרישות של המשתמש לגבי הלוח והזיכרון.

כמובן שזה גם תלוי בשאר הרכיבים.

פורסם
  • מחבר

משתלם מבחינת מחיר?

זכרונות די די אר 2 667

2 מודולוים

לוח G31

הרד דיסק 500

כרטיס מסך אונבורד

זה נחשב טוב יותר ממה שהצעת לי מבחינת ביצועים ומהירות?

זה גם ישמש לעריכת סאונד

פורסם

אז לא שייך לכאן, אתה יכול לשאול על מפרט בפורום מפרטי מחשב. חשבתי שאתה מדבר על לוח, מעבד וזיכרון בלבד.

פורסם
  • מחבר

אבל אני שואל ביחס למה שהצעת לי

תתיחס רק למעבד והזכרונות

פורסם

גם ככה Q9550 לא שווה כיום כשיש Core i5-750 או Phenom II X4 965BE.

אז לא, זה לא שווה.

פורסם
  • מחבר

אבל הם יותר יקרים בהרבה לא?

פורסם
  • מחבר

מה אתה ממליץ על ה i 5 החדש או על amd

מה עדיף?

פורסם

ללינפילד יש את בעיית התושבת/מתחים, בנוסף לזה הלוחות (יש לוחות זולים אבל דלי פיצ'רים) והזיכרונות יקרים יותר (זיכרונות עם מתח נמוך יותר).. אז הייתי הולך על הפנום.

אם מחירי הלוחות והזיכרונות היו דומים, אז ההחלטה שלי הייתה להמתין ולראות מה בעניין תושבת הלינפילד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים