עבור לתוכן

השוואת מהירות בין מעבד חד ליבתי לדו ליבתי

Featured Replies

פורסם

הרבה תוכנות לא תומכות עדיין בשימוש בכמה מעבדים יחד

אז תאורטית מחשב פנטיום 4 עם ליבה 1 במהירות 3 גיגה הרץ

יהיה מהיר יותר ממחשב כפול ליבה או מרובע ליבה במהירות של 2 גיגה הרץ?

• תגובות 33
  • צפיות 3.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה יותר מסובך מזה, למעבדים החדשים יש ארכיטקטורה שונה וזה שהתוכנה לא יודעת לנצל 2 מעבדים לא אומר שלא תהיה חלוקה מסויימת כלשהי בין שניהם, אני לא בדיוק בקיא בנושא אבל הרעיון שכתבת בנושא של המהירות הוא לא נכון.

פורסם

אי אפשר להשוות סדרות שונות של מעבדים לפי המהירות.

מעבדי הפנטיום 4 גם ב 3.4 לעולם אבל לעולם לא יגיעו לרמתו של המעבד כפול ליבה גם במהירות 2.13 כלומר כל מעבד מודרני גם החלש ביותר מחסל כל מעבד פנטיום 4 בלי להיתעמץ

פורסם
  • מחבר

מישהו יכול להסביר למה מהירות של חד ליבתי גבוהה יותר לא תשתווה לדו ליבתי שמנצל רק חלק אחד מהמעבד?

פורסם

אתה מתכוון לישום שלא מנצל יותר מליבה אחת?

במקרה הזה אם המעבד זהה לחלוטין מלבד הליבה הנוספת אז אם משווים שני מעבדים שבהם ליבה בתדר זהה - הביצועים אמורים להיות זהים.

פורסם

אבל אל תשכח שה CORE 2 DUE זה ארכיטקטורה שונה ודור חדש יותר ולכן הוא יעבוד יותר טוב וקשה להשוות ביניהם.

פורסם
  • מחבר

כרגע רוב התכניות שפועלות תחת מערכת אקס פי לא תומכות בריבוי מעבדים לא?

אולי יש בנצמרק שבודק תוכנה מסוימת שלא תומכת בריבוי מעבדים במחשב חד ליבתי מול דו ליבתי מהארכטיקטורה החדשה שמנצל רק מעבד אחד שלו בבדיקה?

ב. קראתי מלינק שפורסם פה כי אינטל חיברה שני מעבדי דואל והפכה אותם למרובע ליבות לעומת איי אם די שאצלם ארבעת הליבות יושבת על חתיכה אחת

מה עדיף מבין שניהם מכל הבחינות ואיך זה משפיע שבאינטל זה לא על חתיכה אחת?

פורסם

ההבדל הזה בין אינטל לAMD כבר לא קיים בסדרה האחרונה של שתי החברות הליבות הן טבעיות עד עכשיו אינטל לא עשתה את זה בגלל עלות

פורסם
  • מחבר

מאיזה דגם מעבד זה כבר לא קיים?

ומה לגבי השאלה הראשונה יש למישהו מושג?

ועדיין מי מבין שניהם לוקח? כלומר מה עדיף?

ובכל זאת בשביל ידע כללי אפשר לדעת איך זה משפיעה בדיוק שהמעבד מודבק ולא טבעי?

פורסם

יש ישומים (תוכנות ומשחקים כאחד) שמנצלים יותר ליבות ויש שלא מנצלים. כמובן שלא תמיד ישום שמנצל את הליבות עושה זאת כהלכה, כלומר אולי הוא מנצל אבל לא טמונה בכך תוספת ביצועים (בכלל או משמעותית).

לשאלתך השנייה- בקישור שדיברת עליו רשום על אילו דגמים מדובר. הדור החדש:

X4-620,G-O-223512-3.png

והדור הישן:

X4-620,G-N-223511-3.png

פורסם

מעבדי I5 I7 . ואי אפשר להכנס כלכך לוויכוח של מי יותר טוב INTEL או AMD.

כי אני לדוגמא מעדיף את אינטל עכשיו אבל יהיו כאלה שיעדיפו את AMD .

ויש גם משחק של עלות מול ביצועים ובכלל יש מעבדים של AMD שאתה יכול לקנות מעבד של 3 ליבות ולפתוח את הליבה האחרונה אבל זה כבר סיפור אחר וסוג של הימור ואין טעם להכנס לזה בכלל.

אני אישית חושב שמערת מבוססת על מעבדי אינטל I5 ו I7 די יקרה בזמן הנוכחי בייחוד גם בגלל המחיר המגוכך של זיכרונות DDR3 עם תזמונים טובים בארץ. אני קניתי את המערכת שלי לפני חצי שנה ואני מרוצה עד הגג.

פורסם
  • מחבר

אז השאלה היא אם זה שהמעבדים באינטל בדור הדואל קור עם מרובע ליבה עדיפים או נחותים מאיי אם די כי בכל זאת איפשהו זה אמור להשפיע שהמעבדים בדור הזה באינטל הם לא טבעיים ורק מודבקים לעומת איי אם די (אני שוקל לקנות מחשב quad.. החדשים של אינטל קצת יקרים עדיין) ואיך תוכנות וישומים מתיחסים למעבדים המודבקים לעומת הטבעיים? איך ניתן לדעת מה תומך בריבוי מעבדים ומה לא מבחינת תוכנות? ושאלה אחרונה שכבר שאלתי אבל לא ממש קיבלתי תשובה:

ישנם מצבים שהמחשב מתייחס רק למעבד אחד מתוך השניים?

פורסם

יש השוואות ביצועים ברשת אם אתה רוצה לדעת איזה מעבד עדיף לאי-אלו ישומים.

ישנם מצבים שהמחשב מתייחס רק למעבד אחד מתוך השניים?

איפה שאלת את השאלה הזו? ומה שאלת כאן בידיוק? באמת שלא הבנתי.. :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

שוב לא ניסחתי נכון

השאלה היא אם לפעמים אפליקציות רואות רק מעבד אחד ומנצלות רק חלק מהמעבדים

אבל נראה לי שכבר עניתם לי על זה שתלוי איזה תוכנה..

איך אדע איזה תוכנה מנצלת את ריבוי המעבדים?

ובכלל מה דעתכם על מעבד quad מסדרת הדואל

קראתי כל מיני תגובות שממליצות ואומרות שעדיף דואל קור ולא quad

ז\ה נכון?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים