עבור לתוכן

קריסות, מסכים שחורים וכיבויים בזמן עומס על רכיבי המחשב (Mass Effect ונוספים)

Featured Replies

פורסם

שלום לכל מי שקורא ועוזר (ותודה).

1. הבעיה:

כמעט מאז שהתחלתי לשחק ב-Mass Effect (מעכשיו, ME) היו בעיות קלות; בהתחלה, בתדירות נמוכה, לפתע באמצע המשחק המסך היה הופך שחור ומציג את ההודעה "No Digital Output 1680X1050", (הייתי שומע את המשחק רץ ברקע) ושום דבר שעשיתי מלבד ריסטרט לא פתרו את הבעיה. לאחר מכן התחילו להופיע, בתדירות יותר גבוהה, קריסות יותר חמורות (הסאונד של המשחק נפסק ברקע, ונורית הכח של מסך המחשב מהבהבת - כאילו המחשב כבוי). גם כאן רק ריסטרט עזר. בימים האחרונים הבעיה הפכה ליותר חמורה, והופיעה לפתע גם במשחק Heroes of Might and Magic 5 - לאחר כמה דקות משחק המחשב נכבה. ואני מתכון לכיבוי מלא ומיידי - נורית הכח מפסיקה לפעול והמחשב דומם לחלוטין. זאת ועוד, הדלקה מחדש של המחשב מניבה רק שני צפצופים (אם כי לפי נורית הכח ספק הכח נדלק), ויש לעשות ריסטרט כדי להביא לאתחול מוצלח של המחשב.

2. נתונים רלוונטיים (מפרט מלא של המחשב - בהמשך ההודעה):

גרסת המשחק ME היא 1.02 - הגרסה המעודכנת ביותר. הדרייברים של כל הרכיבים הרלונטיים (עד כמה שאני יודע) מעודכנים נכון להיום - לוח האם, כרטיס המסך, DirectX (9.0C) וכו'.

3. רמזים:

במהלך איסוף נתונים מלאים הן על הבעיה והן על המפרט של המחשב שלי, נתקלתי בת'רד מעניין, שיחד עם מידע שגיליתי על ה-RAM שלי נשמע עוד יותר מעניין.

בת'רד מסביר בעל הבעיה כי גם הוא נתקל בכיבויים מלאים (Shutdowns) בדיוק כמו שלי, בעת משחק במשחקים תובעניים כמו ME ואחרים. אחרי מספר בעיות אפשריות, הפתרון היחיד שהוצע לו ופעל היה קביעה ידנית, דרך ה-BIOS, של ערכי המתח למעבד ולזכרונות שלו. הסתבר שלוח האם שלו נותן מתח נמוך ממתחי העבודה של המעבד והזכרונות (לפי נתוני היצרן).

אני מציין את זה, כי במהלך איסוף המידע על המחשב שלי גיליתי כי ללוח האם שלי ארבע תושבות לזיכרון העובדות במתח של (עד) 1.8 וולט, בעוד מתח העבודה של המקל הזיכרון היחיד של הוא בין 1.9 ל-2.0 וולט (שוב, לפי נתוני היצרן). למפרט מלא ראו המשך ההודעה.

תקנו אותי אם אני טועה, אבל נראה לי שזה אומר שהזכרון שלי בטוח פועל מתחת למתח העבודה שלו.

4. מידע על המערכת

Video Card: GeCube Radeon HD4850 512MB DDR3 PCIe

PSU: Antec EarthWatts 500W Power Supply

Proccessor: Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz

Motherboard: Gigabyte GA-EP45-DS3L P45 Chipset

Memory: G.skill DDR2 4096MB 1000MHZ PI CL5-5-5-15 (x1) [F2-8000CL5D-4GBPI]

Western Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 7200rpm 16MB Hard Drive

Samsung 2253BW LCD 22'' Wide 2ms

אפשר לבקש מידע נוסף על כל רכיב - ואני אשלח אותו פה. יש לי את manual-ים של כולם.

מה דעתכם?

תודה,

שי

פורסם

תבדוק בביוס כמה מתח הזיכרונות מקבלים. אם פחות מ-2.0 אז תעלה עד ל-2.0.

פורסם

הייתה לי את אותה הבעיה בדיוק.

עברתי דרך ארוכה להבין שזה כרטיס המסך שלי.

החלפתי כרטיס מסך והכל הסתדר.

תנסה להחליף כרטיס מסך, יכול להיות שזה יעבוד.

פורסם
  • מחבר

nike, אם רשום לי בנתוני היצרן של לוח האם שיציאות הזיכרון שלי הן של 1.8 וולט, זה לא אומר שאני לא יכול להעלות את המתח ל-2.0, או שאולי ייגרם נזק ללוח אם אני אנסה?

פורסם

מחובתך לתת לזיכרונות כמה מתח שהם דורשים אחרת המערכת לא תהיה יציבה בכלל.

1.8V זה מתח סטנדרטי אך יש זיכרונות שדורשים יותר, בעיקר זיכרונות עם תזמונים הדוקים או תדר גבוה מ-800/667Mhz.

אז תבדוק בביוס כמה מתח הזיכרונות מקבלים, זה צריך להיות 2.0V.

פורסם
  • מחבר

nike, תודה על ההיענות. ברשותך עוד מספר שאלות:

א. בסוף לא ענית לי על השאלה. אחלה, מחובתי לתת לזיכרונות את המתח המתאים. האם זה יבוא על חשבון נזק ללוח האם? כי ב-manual לא רשום טווח מתחים ליציאות הזיכרון, רק נתון אחד - 1.8V.

ב. אגב, האם מתח נמוך ישפיע על מהירות הזיכרון? כי CPU-Z מראה לי מהירות של 400MHz, בעוד הזיכרון אמור להיות במהירות 1000...

ג. הסתכלתי על ה-BIOS, ובמיוחד על החלק לקביעת המתחים, ואני מעדיף לרשום כאן את מה שרשום לי כאן ולקבל חוו"ד לפני שאני משנה משהו:

CPU<<<

{לא רלוונטי - נדלג}

DRAM<<<

DRAM Voltage 1.800V

DRAM Termination 0.900V

Channel A Reference 0.900V

Channel B Reference 0.900V

MCH/ICH<<<

MCH Core 1.100V

MCH Reference 0.700V

MCH/DRAM Reference 0.900V

ICH I/O 1.500V

הייתי שמח להבין למה כל שורה מתייחסת. משיטוט באינטרנט הבנתי שה-MCH וה-ICH הם ערכות השבבים שאחראיות על התקשורת עם הזיכרון וה-AGP, ועם שאר הרכיבים (בהתאמה). מה ההבדל בין הערכים השונים?

תודה,

שי

[br]פורסם בתאריך: 11.10.2009 בשעה 00:38:53

עוד פריטי מידע מעניינים שמצאתי ברשת לגבי מתחים של זיכרונות.

בגדול, שני ציטוטים של אנשים מתוך דיון על בעיה דומה (בחור ששואל על לוח אם שנותן 1.8V לזיכרונות שצריכים 2.2V לפי היצרן):

Note that some boards do not support higher memory voltages, so the memory most likely cannot be used at the rated specs.

In essence any memory rated over 800 and under 5-5-5 is a factory overclocked product. In most cases it is a slower memory chip that has been tested to run faster and/or tighter at higher voltage. The memory you link to is probably an older module as 2.2v is rather high. There are memories available now that will do those speed/timings at 1.8-9v.

מעניין לאור העובדה שהזכרון שלי עונה על הקריטריונים שהוא ציין - G.skill DDR2 4096MB 1000MHZ PI CL5-5-5-15

וגם:

The standard DDR2 voltage, as defined by the only legitimate standard there is, which is JEDEC, is in fact 1.8 volts. Memory that requires more, typically peformance enthusiast types, does not conform to the industry standard, thus the need for tweaks in the BIOS to accomodate them.

לפי הבחור הזה מדובר בסוגיה ידועה..

עוד דבר מעניין שמצאתי (בדיון הזה), הוא מכתב ש-Gigabyte החזירו לבחור בתשובה לשאלה על חוסר-תמיכה של לוח האם במתחים מתאימים בתושבות זיכרון:

Dear Sir,

Thank you for supporting GIGABYTE products and contacting GBT Tech Support. As to the problem you mentioned, we follow the regulation which release by the JEDEC organization for the hardware standard. (http://www.jedec.org/). All the hardware have to follow the regulation to become standard. So far, they have the regulation of DDR2 memory modules up to DDR667 with 1.8V design.

Because there are too many kinds of memory modules available in the retail market, it is very difficult to test all of the modules with our MB products. Meanwhile, if possible, we also recommend you choosing the modules with famous brand and test the modules with your system before you buy them to avoid H/W compatibility issue

Therefore, the modules like DDR2 800 currently available in the market are not concerned as standard modules. DDR2 800 modules are still on the way to meet the regulation. Most of the venders try to add voltage to overspec the product in order to reach DDR2 800. Therefore, we cannot guarantee the product overspec can work on the M/B since it is not standard. If you want to use DDR2 800 memory modules, we will suggest you to purchase it after the rule is done by Jedec and release the standard design for all memory manufacture to follow. Sorry for the inconvenience that has encountered.

Best Regards,

GIGABYTE TECHNOLOGY

הם למעשה מאשרים את הטענה של הבחור הראשון שכל מודולת זיכרון במהירות של מעל 667 ומתח של מעל 1.8V היא למעשה Overclocked ע"י היצרן.

האם זה אומר שאין שום דרך לדעת אם לוח האם שלי אמור להתמודד עם כזה דבר?

וגם מישהו שטוען שיש לוחות אם שפשוט לא תומכים ביותר מ-1.8V לתושבות זיכרון:

Agree with Willy....you need to carefully select the MB and use MB Mfgs RAM/QVL support list to pick one they say works with their MB. Some MBs.. usually inexpensive ones, just don't have the range of BIOS options to support RAM voltage greater than 1.X ... ergo the reason it's best to follow the MB mfgs recommendations re RAM. Bottmline you just can't install RAM requiring 2.0V when the board can only deliver 1.8V (and no BIOS option to bump it up)

פורסם
  • מחבר

לאחר המשך מחקר על הנושא, גיליתי שהזיכרון שלי עבד במתח של 1.8V (במקום 2.2 - 2.4V) ובמהירות 800 (400 בשתי פעימות) במקום 1066 (533 בשתי פעימות).

קראתי קצת על BIOS ועל המהרת זיכרונות, וכעת הזיכרון שלי עובד על מתח של 2.2V, אבל במהירות 800MHz (ניסיון להריץ אותו במהירות 1066 עשה את המערכת ללא יציבה, משום מה).

בכל מקרה, זה לא פתר את הבעיה, והמחשב עדיין נופל בעומס גרפי.

עם זאת, יש לי רעיון אחר לגבי מקור התקלה - אני חושד שמאוורר הכרטיס הגרפי שלי לא עובד כראוי.

מחשבות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים