עבור לתוכן

בעיה מוזרה עם HDD של WD במחשב שלי

Featured Replies

פורסם

אז ככה.

למחשב שלי היה לוקח 5 דקות לעשות boot, והוא היה נתקע לי כשהעברתי קבצים, וגם לפעמים בלי סיבה מיוחדת, וזה שיגע אותי, אז החלטתי לפרמט.

אחרי הפירמוט ראיתי ששום דבר לא השתנה, ועדיין לוקח לו המון זמן, בלי אף תוכנה.

התחלתי לחפש גורמים אחרים שיכולים לגרום לבעיה.

כשראיתי שהמחשב ממשיך להתקע כשאני מעביר קבצים מכונן ספציפי (במחשב יש 3 כוננים), הורדתי את תוכנת הבדיקה של WD לHDD הספציפי, (500aaks)

והוא נתקע לי בתחילת הסריקה המהירה. הוא הוציא הודעה:

"quick test on drive 1 did not complete

status code = 07 (failed read test element) failure checkpoint = 65(error log test) SMART

self-test did not complete on drive 1!

הרצתי את אותה בדיקה גם על כונן נוסף במחשב של WD, כדי לראות שהתוכנה לא מזייפת, והכונן יצא תקין.

הרצתי גם את התוכנת בדיקה של הווינדוס (xp), וגם שם רק הכונן הדפוק לא סיים את הסריקה.

עד כאן הייתי בטוח שזה הHDD ולא הייתי שולח את ההודעה הזאת.

אבל בנסיון אחרון לגבות את כל המידע על ההארד דיסק הזה, העברתי אותו למחשב אחר (ד"א עם WIN7 אם זה משנה), והרצתי את הכלי בדיקה של WD גם שם, רק ששם הוא היה תקין לחלוטין. גם בסריקה של הווינדוס הוא היה תקין לגמרי, ואפילו עשיתי לו דיפרגמנט וזה עבר בשלום.

החזרתי את הכונן למחשב שלי, רק הפעם עם הכבל שהשתמשתי בו במחשב השני, והוא שוב עשה את אותם בעיות.

החלפתי חיבורי sata בין ההארד-דיסקים, ועדיין אותה בעיה.

עכשיו אני כבר לא יודע מה לבדוק ואיך. הכונן תקין, והכבל תקין, וגם הרצתי שוב את הבדיקה גם עם ההארד-דיסק שעבר לחיבור sata שהיה לכונן הבעייתי, והוא יצא תקין. כך שהחיבור בלוח אם תקין

מה יכולה להיות הבעיה?

תודה

פורסם
  • מחבר

עשיתי גם בדיקות עם Burnintest, והמחשב היה תקין לחלוטין.

אבל עדיין יש בעיות.

יש מישהו שיכול לעזור לי?

פורסם

יכול להיות שהמחשב השני שחיברת אליו לא תומך בדיאגנוסטיקה של SMART, והמחשב הראשון כן תומך ונותן את השגיאה.

פורסם
  • מחבר

זה אומר שהדיסק בכל זאת דפוק או שאני אמור לכבות את ה SMART ולהעלים עין?

יש לי עדיין אחריות. אם אני אלך לחנות, זו עילה להחלפה?

פורסם

כן. אם יש לך בעיות בעבודה תקינה של המחשב והבעיות ממשיכות אחריי פורמט זה בעיית חומרה ויש לך אחריות

תנסה. אתה לא תפסיד מזה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים