עבור לתוכן

בעיות עם כוננים קשיחים + שאלה לגבי כונן קשיח מסויים

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי כונן קשיח (פנימי) בנפח 250GB של WD - נקרא לו D.

כשאני מחבר אותו ומפעיל את המחשב, אני שומע רעש של "קנאק", "קלאק"... לא יודע איך לתאר במילים, בנוסף שומעים גם צליל של כיבוי כונן קשיח (הדיסק מפסיק את פעולת הסיבוב)...

אם אני מבין את זה נכון, אז הכונן הקשיח הראשי שלי (נקרא לו C) שעליו מותקנת מערכת ההפעלה (Windows 7 64-bit), שגם הוא WD 250GB רק מודל שונה, הוא זה שמכבה את עצמו ולא D (אני יודע שזה הוא ולא C מפני שאם אני מריץ את המחשב בלי D, אין שום רעשים - המחשב עולה והכל עובד פיקס). בגלל הרעשים האלו עבדתי בשבועיים האחרונים רק עם C.

היום קניתי כונן קשיח חדש WD 1TB (מודל: WD10EADS) וחיברתי אותו - נקרא לו E. הפעלתי את המחשב ושוב היו רעשים מוזרים שהגיעו מהמחשב, בערך דומים - הם היו יותר חלשים לעומת D. המשכתי בכל זאת ונתתי למחשב לעלות.

בתוך מערכת ההפעלה הלכתי לניהול הדיסקים כדי לפתוח מחיצה על הכונן וקיבלתי את השגיאה: "I/O device error", בלי שום מידע נוסף. אחרי כמה בדיקות הדלקתי את המחשב עם C ו-E מחוברים, D והכונן האופטי (DVD-ROM) מנותקים.

מערכת ההפעלה עלתה והצלחתי לפתוח מחיצה (אפילו 3 כפי שתכננתי לפתוח) על E...

הבעיה היא שהרעשים הללו לא ממש הפסיקו (ולא שמתי שום דבר על E) וכשדיברתי עם אחי הגדול הוא אמר שלדעתו ספק הכוח הוא המקור לכל הבעיות.

יש סיכוי שהכונן D פשוט נדפק ובגלל זה יש את הרעשים החזקים. E ממש חדש אז אני לא מבין מאיפה הרעשים המוזרים.

מפרט המחשב שלי:

ספק: GENERIC 450W והוא ישן (לפחות 3.5 שנים) והוא עושה קצת רעש כשמדליקים את המחשב (לאיזה 5 דקות ואז נרגע) אז יש מצב שהוא דפוק.

לוח אם: Gigabyte GA-MA78G-DS3H

מעבד: AMD Phenom II X3 710

כרטיס מסך: Gigabyte GeForce 8600GT 256MB

C - WD2500AAKS

D - אני לא בטוח איזה דגם ולא רשום לי בשום מקום... אני אבדוק (אוציא מהמחשב ואקרא את המודל) אם יהיה צורך.

E - WD10EADS

אם צריך עוד מידע, תגידו.

עכשיו (אחרי הסיפור הענק הזה) לשתי השאלות שלי:

[1] האם באמת הבעיה היא בספק הכוח, או בכוננים עצמם?

[2] מישהו קנה את הכונן הקשיח (זה שקראתי לו E) והתנסה בו? האם גם לכם יש את הרעשים האלה? (האם זה אמור להיות ככה או שלא? כי קראתי ואולי זה אמור להיות ככה)

אשמח לתשובות!

תודה וחג שמח! :)

פורסם

אם הבנתי נכון מקריאת המגילה הרעשים היו גם לפני הדיסק החדש?

אם הרעשים חזקים אז זה לא צריך להיות כך.תפתח את המארז ותנסה לאבחן מאיפה הרעש.בד"כ רעש כזה מעיד על התקרבות הדיסק לקיצו כך שכדאי לגבות מידע חשוב ליתר ביטחון.רעשים שהדיסק כן יכול להשמיע הם בזמן קריאת/כתיבת מידע אך הם לא אמורים להשמע חזק כשהמארז סגור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים