עבור לתוכן

האם DOK כלשהו יכול לאבד מידע?

Featured Replies

פורסם

השאלה שלי היא, האם כונני פלאש, (DOK) עלולים לאבד חלק מהמידע השמור בהם? כלומר, אפילו חלק מזערי מהמידע - 1 בייט?

ואני לא מדבר על מקרים קיצוניים של להנחית עליו מסוק או לזרוק אותו מעזריאלי.. אני מדבר על שימוש רגיל וזהיר בDOK.

פורסם

כמובן.. אורך חיים, מספר מחזורים. ומבחינה פיזית, לאו דווקא דברים הנראים לעין כמו מסוק.. אלא למשל טמפרטורת סביבה.

פורסם
  • מחבר

אורך חיים מספר מחזורים.. אתה יכול להסביר?

ואני מדבר על שימוש בטמפ' סבירה..

פורסם

מנסיון אני יכול להגיד לך שהdokים האלה יכולים יום אחד פשוט להתפגר עם כל המידע שלהם. כבר קרה לי פעמיים

אז אל תסמוך עליהם

פעם אחת עם sandisk שהיה מעולה הרבה זמן אבל יום אחד פשוט הפסיק להגיב (קיבלתי חדש מהאחריות, שגם הוא לא עבד :facepalm:, ואז גם אותו החזרתי ובסוף קיבלתי אחד טוב) אבל לאמא שלי יש אותו sandisk בדיוק שעובד יותר קשה והוא לא מתקלקל לה... אפילו שהוא עשוי ממתכת ואין לו אף חלק זז, תמיד יכול לבוא איזה מחשב עם מתח לא תקני בusb ולגמור לך את הdok.

ופעם שניה עם kingston כזה שיש לו תקע נשלף בלי מכסה, עבד פחות משבוע ואז חלק פנימי שנראה כמו קבל נתלש בגלל הפונקציה של השליפה. התכנון והאיכות הרכבה של הקינגסטון היו זוועתיים ודיי ציפיתי שזה מה שיקרה. ממש נראה כמו נעצוע של קינדר הקינגסטון הזה, מאוד לא ממליץ לקנות מהם. קיבלתי אותו במתנה אז אין אחריות.

עכשיו יש לי sandisk נשלף (והאיכות שלו הרבה הרבה יותר טובה משל הקינגסטון, מרגישים את זה בכל שימוש... המנגנון עובד באופן חלק ביותר והפלסטיקה יציבה וקשיחה) והוא מחובר אצלי קבוע לרדיו דיסק באוטו ועובד שמה מן הסתם בטמפרטורה לא נוחה בכלל בלי שום בעייה בכלל.

פורסם

בסנדיסק שאתה שולף את הUSB אז אתה מזיז איתו את כל המעגל כי הוא מחובר אליו ישירות שזה בעצם כמו DOK שאין בו חלקים זזים!

גם לי הלך לא מזמן אחד אצלי הוא נהרס בגלל ממש טיפה לחות מדובר בסנדיסק 8GB

פורסם

גם בקינגסטון זה ככה (הייתי פותח אותו ומסתכל, אפילו לא היו קליפסים שהפריעו לפתוח אותו...), התקע עצמו לא זז אלא רק הפלסטיק שמתחת עם כל המעגל והתקע.

הבעייה בקינגסטון היתה שהיה בפנים רכיב שבלט החוצה קצת, ובכל פתיחה/סגירה הוא היה מתחכך עם הפלסטיק שהיה מעליו, עד שבסוף ההלחמה נשברה.

אני מניח שבסנדיסק הבפנים "עטוף" בעוד פלסטיק כדי שדבר כזה לא יקרה.

בקינגסטון גם זה היה ממש מפרק ציפורניים לפתוח אותו, בסנדיסק זה חלק לחלוטין.

פורסם

בסנדיסק אין חלקים שבולטים ורק הלמעלה של המעגל מכוסה בפלסטיק הלבן שבעזרתו את שולף את הUSB והוא מכוסה את רוב החלקים

ומלמטה יש גו'ק אחד שזה נראה לי השבב של הזיכרון שהוא חשוף אבל עדיין רחוק מהמעטפת החיצונית השחורה

ולפותח התרד היום אי אפשר לסמוך על שום אמצעי גיבוי ב100%

כל מידע חשוב שיש לך תגבה אותו במספר מקומות ולעיתים קרובות

אני למדתי את זה בדרך הקשה!!

פורסם

כל הDOKים היום הם ממש רגישים,

כל טמפרטורה יותר גבווה בקצת מהטמפרטורה הממוצעת של הדיסק און קי יכול לגרום לאובדן מידע או להרסת הכונן.

אותו דבר גם במתח.

פורסם

מנסיוני, ניתן לסמוך על כונן קשיח שישמור את הנתונים, הרבה יותר מאשר DOK.

לעזאזל, יש לי הארד-דרייב של 2.1GB שנקנה לפני 13 שנה שמתפקד בצורה מלאה.

פורסם

גם אצלך אחותי במחשב יש אחד של 6GB באמת אלה יותר טובים מהחדשים

פורסם

ולפותח התרד היום אי אפשר לסמוך על שום אמצעי גיבוי ב100%

כל מידע חשוב שיש לך תגבה אותו במספר מקומות ולעיתים קרובות

אני למדתי את זה בדרך הקשה!!

כנ"ל - אין חכם כבעל ניסיון... אישית איבדתי את התמונות של הירח דבש שלי - עד כדי כך...

בהצלחה,

גבריאל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים