עבור לתוכן

צריך מס' המלצות: כונן קשיח חיצוני 1TB, פנימי 1TB וכונן DVD.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

מה שלומכם?! (:

אני צריך את עזרתכם והמלצותיכם..

1) בזמנו קניתי כונן של 1TB של מקסטור והוא עומד להתמלא ולכן אני רוצה לקנות כונן חיצוני של 1TB נוסף..

הסתכלתי בסטיקי ואין המלצות על כוננים חיצוניים מומלצים.. לכן באמת אשמח לקבל את המלצתכם.

כמובן 3.5, 1T.. מספיק חיבור USB 2.0.. הוא ישמש בעיקר לגיבויים..

(אין ממש בעיה של תקציב, ז"א כולם הרי פחות או יותר באותו הטווח מחירים.. 50 שקל, אפילו 100 שקל לכל כיוון לא מה שישבור אותי..)

2) אגב גיבויים, כל החומר שלי נמצא בעצם על הכונן החיצוני בלבד.. ככה שזה לא ממש גיבוי, אה?

חשבתי לקנות גם כונן קשיח פנימי של 1TB ושגם בוא יהיה המידע שלי (סביר להניח שבעתיד הלא רחוק אני אצטרך לקנות אפילו עוד כונן... כרגע יש לי חצי טרה, אז בסה"כ יהיה לי לבנתיים על המחשב 1.5TB)

ראיתי בסטיקי שההמלצה היא על ST31000528AS, אז כנראה שאני אלך על זה.. דעתכם?

(השאיפה היא בכלל שיום יבוא ויהיה מחשב ייעודי שבו יהיה את כל החומר וישמש רק לזה, אבל זה נראה בעייתי קצת.. אז כנראה שפשוט לבנתיים כל החומר ישב לי על המחשב הנוכחי + גיבויים בכוננים חיצוניים..)

3) ודבר אחרון ולא קשור - אני צריך המלצה גם לכונן DVD למחשב אחר יחסית ישן.. אני לא בטוח בסוג החיבור, ולכן אני אפתח ואסתכל בהמשך.. (כרגע פיזית בעיה לפתוח ולהסתכל) אבל רציתי לקבל המלצה לכונן SATA וכונן IDE.. או בעצם - האם הכוננים המומלצים בסטיקי עדיין מעודכנים וכדאי ואפשר להסתמך עליהם? פשוט עברו כבר חודשיים מאז שזה עודכן.. (לפי הכותרת של הסטיקי..)

תודה רבה ומצטער על החפירה!

פורסם

1. אם אני לא טועה יש באופיס דיפו כונן 1.5TB ב-600 שקלים. חיצוני כמובן.

2. כן, ST31000528AS או HD103UJ. לאחסון נטו זה לא סוף העולם (למען האמת גם לשימושים אחרים זה לא), אפשר גם לקחת כונן ירוק של 5400/5900RPM.

3. הסטיקי רלוונטי. הצורב הכי ישן שם הוא דיי ישן, הסיבה היא פשוטה שלא תמיד יוצאים כוננים חדשים אשר טובים יותר.. בסה"כ אנחנו מתמידים למצוא ביקורות של כוננים טובים ולהוסיף אותם לרשימה אבל לא כל כונן מקבל ביקורת.

פורסם
  • מחבר

1. אני אבדוק את זה.

אני מבין אז בת'כלס שכל עוד מדובר בכונן 3.5 USB 2.0 ומחברה מוכרת - ללכת על מה שהכי זול?

2. מז"א לא סוף העולם? הדגמים שרשמת או הירוקים? ז"א.. במידה ואני מעדיף כונן פנימי 1TB, ואולי יום יבוא והוא לא יהיה רק לאחסון - אז זאת תיהיה בעיה? עדיף כונן אחר?

3. אחלה, אז אני אדאג הסופ"ש לפתוח את המחשב ולראות את החיבור, ובהתאם לזה אבחר מהסטיקי

תודה רבה רבה!

(רגע של חנפנות - כל פעם אתה עוזר לי פה מחדש, זאת כבר פעם שלישית שאתה עוזר לי.. המון המון תודה!)

פורסם

1. כן. ואל תפחד מ-Lacie/Verbatim, אלו לא יצרניות, הם משתמשים בכוננים של חברות כמו Seagate/Hitachi/WD/Samsung.

2. ה-ST31000528AS גם ככה עולה זול כמו הירוקים (400), אז לך עליו.

ובכיף :)

פורסם
  • מחבר

עדכון:

קניתי את החיצוני מאופיס דיפו. אכן 1.5TB ב-600 שקל של Verbatim (פעם ראשונה שאני קונה משהו "שלהם" שהוא לא מדיות לצריבה..)

שאלה נוספת, בקשר לכונן - פתחתי את המחשב והכונן מחובר בכבל עבה שחור (זה צורב ATAPI, נכון?.. שזה נראה לי הגיוני כי זה מחשב יחסית ישן, פנטיום 4 2.0, וזה החיבור היותר ישן אם הבנתי נכון..)

בכל מקרה, המחשב הזה כרגע בלי קשר עושה קצת בעיות.. ועלתה בראשי המחשבה

נגיד ואני אקנה באמת צורב ATAPI ובעוד חודש נקנה במקומו מחשב חדש (תיאורתית) - האם עדיין יהיה ניתן להעביר את הכונן? או שבגלל החיבור הוא לא יתאים ללוחות אם החדשים?

פורסם

אתה צודק לחלוטין, ATAPI.

וכן, אפשר יהיה להעביר כי לרוב הלוחות החדשים יש את החיבור, אבל במקומך הייתי מוודא לפני קנייה כי לא תמיד יש.

פורסם

היי איך הדיסק הקשיח של VERBATIM? עובד טוב? בלי בעיות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים