עבור לתוכן

שאלה לידע כללי

Featured Replies

פורסם

שמתי לב שאם אני מעלה בקצב גבוה יותר נגיד 50 kbs אז מהירות ההורדה/גלישה נהיית נמוכה יותר לעומת אני אני מעלה ב-15kbs

השאלה שלי- למה זה? למה יש קשר בין שתי המהירויות?

פורסם

אני לא יודע איפה יש לך 50 KB ועל מה בדיוק אתה מדבר.

את מדבר במקרה על תוכנת שיתוף קבצים?

בכל מקרה שהוא בשביל לקבל נתונים אתה צריך לשלוח בקשה לנתונים וזה אומר ...שליחת\העלאת נתונים ואם משהו מסויים מנצל את מהירות השליחה\העלאה אז ממילא אתה מוגבל בכמות הבקשות שאתה יכול לשלוח עד כמה שהן קטנות אתה מוגבל וממילא הכמות שהתקשורת הזאת:

שלח לי....נתונים מתקבלים

בתגובה "קיבלתי" שלח לי את הבא..

וכו' עד שאתה מסיים לקבל את מה שאתה רוצה כמו אתר אינטרנט.

יקח פי כמה וכמה זמן.

פורסם

שמע, אם אתה מחובר בתשתית ADSL, ואתה מנצל את רוחב פס של UPLOAD במלואו או כמעט,

זה פוגע באופן טבעי ברוחב פס של DOWNLOAD

לא מדובר כאן בתקלה, אלא באופי של סוג חיבור זה, יש לזה כמומובן הסבבר מדעי, אך הוא ארוך למדיי בשביל לפרסמו כאן, תוכל למצוא מיגע רב עבורו ברשת.

כשעבדתי בבזק היה לנו על זה קורס שלם.

לאומת חיבור ADSL, בחיבור הכבלים המצב הוא הפוך, אם אתה מנצל את רוחב פס של - DOWNLOAD במלואו, זה מקטין לך את הUPLOAD וגם מגדיל את הפינגים מן הסתם.

פורסם
  • מחבר

כן דיברתי על שיתוף קבצים,

ואמרתי שאם אני מעלה ב-50 ההורדה יותר איטית מאשר אם אני מעלה ב-25....

כן אני מחובר בADSL, אתה יכול לכתוב אז רק את התכלס, למה יש קשר בין בשניים,

בשני משפטים?

פורסם

במילים פשוטות זה בגלל שעל הקו עצמו יש מקום מוגבל, ואם אתה מנצל הרבה מקום לUL, ישאר פחות מקום לDL.

(כמובן שזה בהפשטה, בעקרון זה עניין של ניצול של תדרים על הקו, אבל ההפשטה די מסבירה את זה בפשטות)

פורסם

אתם מפשיטים את זה כ"כ שאתם אומרים דברים מטעים ולא נכונים.

אין פה קשר ל"מקום על הקו". גם ב-ADSL וגם בכבלים יש "קווים" שונים להעלאה ולהורדה, כך שאין תחרות.

זה גם לא קשור לסוג התשתית, ADSL או כבלים. אמנם יש מגבלות מהירות הנובעות מסוג התשתית, אבל אלו נושאים אחרים לגמרי שלא קשורים לבעיה הזאת.

ההסבר של hack2003 היה יחסית הכי נכון.

הסיבה האמיתית לכך שהעלאה בקצב גבוה משפיעה על קצב ההורדה היא תצורת פרוטוקול ה-TCP/IP (שכבה 4), שעליו עובר רוב המידע באינטרנט.

בשני משפטים: הפרוטוקול אומר שעל כל פקטת מידע ששולחים אליך (למשל קבצים שאתה מוריד), אתה צריך לשלוח בחזרה פקטת אישור קבלה. אם לא החזרת כזאת בזמן, הצד השולח יחכה לפני שהוא יעבור לפקטות המידע הבאות.

במילים אחרות: כל פעולה של הורדת מידע דורשת גם העלאת מידע, לפי הפרוטוקול.

מכאן ההמשך פשוט. אם הקו העולה שלך עמוס בהעלאת קובץ למישהו אחר, פקטות האישור על ההורדות שלך יתעכבו, מה שיגרום לצד השולח לחכות ולהוריד את מהירות השליחה.

באותו אופן, אגב, גם הורדה בקצב מקסימלי תאט את ההעלאה. וזאת, כאמור, בלי קשר ל-ADSL או כבלים.

יש כל מיני תוכנות שמתיימרות לפתור את הסוגייה, ע"י שליחת פקטות אישור בעדיפות גבוהה יותר מפקטות מידע. אתה מוזמן לנסות אותן אם אתה רוצה.

למידע נוסף, אתה יכול לקרוא בכל מקום באינטרנט על TCP/IP.

פורסם

אין פה קשר ל"מקום על הקו". גם ב-ADSL וגם בכבלים יש "קווים" שונים להעלאה ולהורדה, כך שאין תחרות.

לא תמיד.. תלוי בשיטה שהמודם מחלק את הקו.. אם זה FDM או echo cancellation.

בecho cancellation יש חפיפה בין תדרי הUL לDL...

אני לא בטוח באיזה שיטה זה עובד עם בזק.. אבל בהחלט יכולה ליהיות "תחרות".

Echo cancellation assigns the upstream band to overlap the downstream,
פורסם

בזק משתמשים בשיטה הסטנדרטית ל-ADSL, שנקראת DMT (סוג של FDM). תדרים שונים להעלאה והורדה.

ובכל מקרה, חפיפה כזו של תדרים תשפיע אולי במצבי הקצה של ניצול מקסימלי של התשתית (ב-ADSL זה 8Mbps יורד ו-1Mbps עולה).

אנחנו לא מדברים פה על בעיות בקצבים האלה.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות,

אז מה עם tcp\ip 6?

הוא ישפר את זה? יאפשר מהירויות יותר גבוהות על אותה התשתית?

מה החידוש שהוא אמור להביא, ומתי והאם בכלל צפוי להתבצע מעבר אליו?

פורסם

אני לא מומחה בתחום, אבל מקריאה שעשיתי לאחרוה ב"כלכליסט" נדמה לי שהתיחסו שם לזה כ IpV6 שאמור בעצם לפתור את מצוקת כתובות ה-IP ובכך לאפשר בעצם חיבור של עוד אנשים/מכשירים לרשת. בכתבה גם ציינו שזה יאפשר בעתיד הרחוק (או אולי לא כ"כ רחוק כמו שנדמה לנו) לחבר כמעט כל דבר לרשת, מכשירי חשמל שונים שבין היתר יכלו "לדבר" בינהם בעקבות החיבור לרשת

פורסם

המעבר לIPv6 לא אמור לשנות את העניין של המהירות יותר מידי.

בגדול מה Xtract כתב הוא נכון.

כיום כתובת IP (כיום הגרסא היא IPv4) היא כתובת באורך של 32 ביט. ומס' הכתובת שאפשר להרכיב הוא מוגבל כמובן. (בערך 4 מילארד כתובות)

בהתחלה זה היה די והותר לכל האנשים שמחוברים לאינטרנט, גם היום זה עדיין מספיק.

אבל בעתיד, עם כל ההתפתחות של האינטרנט, זה לא יספיק.

לכן המציאו עד היום כל מיני דרכים "לעקוף" את החוסר בכתובות (כמו NAT, ושימוש בכתובות פנימיות - הרבה מחשבים, שבאינטרנט לכולם רק כתובת 1)

אבל גם למשחקים האלה יגיע הקץ בסוף.

לכן פיתחו את הIPv6, שהיא כתובת של 128 ביט. ולכן יש הרבה יותר כתובות

(2 בחזרת 128, אין לי מושג כמה זה.. המחשבון גם מתבלבל :silly:, פעם אמרו לי שזה אומר שיהיה בערך כתובת IP לכל מטר רבוע על כדור הארץ, לא יודע עד כמה זה נכון)

בנוסף המבנה של הכתובת אמור גם לעזור לניתוב קל ונוח יותר באינטרנט, ולכן לעזור קצת למהירות, ולעבודה של הראוטרים, אבל עד כמה שאני יודע זה לא רציני.

ד"א, למי שתוהה איפה לעזאזל IPv5, אז ההסבר הוא שכבר יש פרוטוקול, שבאותו מיקום בפאקט שמציין את גרסאת הIP, כבר משתמש ב"5", לכן קפצו ישר ל6 :hat:

בקשר ל"האם יעברו לזה".. בסוף זה יקרה, זה יקח זמן, זה שינוי לא קטן, אבל כבר היום ווינדוס ויסטה, וכמובן גם 7, כבר תומכים בזה כברירת מחדל.

רוב הרשתות בעולם עדיין עובדות עם IPv4, בעיקר כי רוב אנשי הרשתות רגילים ומכירים את השימוש איתו, ופחות עם 6.

אבל לאט לאט, בשקט בשקט, אני מאמין שבעוד כמה שנים זה כבר יתחיל ליהיות הרבה יותר נפוץ.

(לאו דווקא שנה שנתיים, אבל זה יבוא)

פורסם

IPv6 זה הרבה יותר מכתובת רשת חדשה אלה חבילה שלמה של קונספטים מהפכניים בתחום של רשתות.

פורסם

אוקיי... אפשר קצת פירוט? זה בהחלט נושא מעניין..

פורסם

אם אין לך רקע בתחומים של multicast/BGP/site to site tunneling/network engineering/QoS-CoS וכד' זה לא בדיוק יהיה מובן (לא הדיבורים הטנדרטיים פה לצערי). ;)

אם יש עניין אז אתה יכול להנות מקריא של זה.

פורסם

אני לא מסכים איתך, תמיד אפשר לפשט דברים, ולהסביר אותם ברמה כזאת או אחרת, ורק ככה באמת יתפתחו פה דיונים מעבר ל"איזה ראוטר עדיף"

או "איך פותחים פורטים?".. דיונים טכניים מעניינים, שלדעתי אין פה מספיק, ויכולים ליהיות הרבה יותר.

(אבל תודה על המסמך בכל מקרה, אני בהחלט יעיין בו :))

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים