עבור לתוכן

מהירות התשתית של HOT לא עקבית

Featured Replies

פורסם

במהלך ימים האחרונים שמתי לב שקצב ההורדה שלי יותר איטי מהרגיל, בהתחלה חשבתי שיכול להיות שהבעיה עם הספקית והקישור שלה לחו"ל אך בבדיקה שעשיתי עם שרת מקומי פסלתי את האפשרות הזאת.

התנתקתי מהספקית ונכנסתי לאתר הבדיקה ברשת הפנימית של HOT וראיתי שהבעיה שם, מהירות ההורדה הייתה נמוכה באחוזים ניכרים, יותר מ 30% פחות.

דווקא במהירות ההעלאה לא הייתה שום בעיה.

התקשרתי לתמיכה הטכנית של HOT וסיפרתי לתומך על הבעיה והוא חזר איתי על הבדיקה תוך מעקב שלו על הקצבים ומיד הוא הסכים שישנה בעיה וקבע לי פגישה עם טכנאי.

עכשיו בטח תשאלו למה אני מספר את כל הסיפור הארוך הזה.

כיוון שהבעיה אינה מתרחשת בצורה מוחלטת, ישנן שעות שהמהירות סבירה וישנה שעות שההבדל משמעותי.

מישהו יודע מה הסיבה שיכולה לגרום לבעיה?

פורסם

מגבר דפוק באזור שלך שמשפיע על עוצמות השידור לCMTS כנראה.

מה היה הפתרון של הוט כתגובה?

פורסם
  • מחבר

מחר הטכנאי יגיע ואני אעדכן.

טוב הטכנאים הגיעו, ולא מצאו שום בעיה בתשתית.

המהירות הייתה קצת מתחת למקסימום שאני אמור לקבל והם אמרו שזה נורמלי.

בקיצור יכול להיות שהייתה תקלה אזורית שהנציג תמיכה לא היה מודע לגביה.

פורסם

אם אני זוכר נכון , סטייה נורמלית זה עד 10% ממהירות התשתית המוצהרת.

לא עשו לך בדיקה בטלפון למהירות ההורדה והעלאה לפני ששלחו אליך טכנאי?

פורסם
  • מחבר

אכן עשו לי בדיקה , והייתה סטייה גדולה מ 10% אבל היום הטכנאי היה ובדק את התשתית ואמר שהכל תקין.

אני באמת לא מבין מה הבעיה שיש לי פה, הטכנאי אמר שזה נורמלי שיש עומס על הקווים, משום מה קשה לי להבין את זה , הרי מה היה קורה אם הייתי מנוי על חבילה גדולה יותר , לא היו מסוגלים לספק לי אותה שכן היום אני על 1.5Mb וגם את זה אני לא מקבל כמו שצריך.

פורסם

היו מסוגלים לספק לך כל מהירות, פשוט כשיש עומס כל לקוח משלם באחוזים חלק מרוחב הפס שלו.

פורסם
  • מחבר

כמה איבוד רוחב פס זה נחשב נורמאלי ?

פורסם

אתה לא מאבד רוחב פס, אולי עד 10% גג אבל התוכן יכול להפגע גם ב-90%

כלומר הצינור שמחבר אותך לספק נשאר בקוטר המקורי אבל התוכן שמעניין אותך מטפטף.

פורסם
  • מחבר

טוב אז אם הבנתי נכון יש יותר מידי לקוחות על אותו קו שלא מסוגל לתת לכולם בו זמנית את מלוא המהירות עליה הם משלמים?

פורסם

בדיוק כך. לספק האינטרנט אין בעיה לתקשר איתך במהירות החיבור שלך, יש לו בעיה לספק את מלוא התפוקה מהסיבה שבהמשך הדרך יש עומס.

ואז הוא נאלץ לבצע תיעדופים בהתאם להסכם שלך איתו.

אני למשל ראיתי במשך שנים שלנטויז'ן היו בעיות עומס כשהשמיים היו מעוננים, לא יודע למה.

פורסם
  • מחבר

הכל טוב ויפה בהסבר הזה אלא שאני מדבר על התשתית של HOT ולא על הספק שלי, את הבדיקות עשיתי ברשת הפנימית של HOT ושם ישנה בעיה.

פורסם

בתור לקוח חדש של HOT אשמח לדעת אם לימבו התכוון לספק או לתשתית - זה קודם כל.

דבר שני, האם קיים דבר דומה בבזק?

פורסם

אם הבנתי נכון בhot אתה מתחלק עם השכנים שלך ברוחב הפס של הכבל והמגבלה היחידה היא שהמודם יודע מה הקצבים המקסימאלים שלו בהתאם לחבילה שקנית מחברת הכבלים (ולא כדאי לנסות לשנות את זה :nono: כי יעלו עליך) . אם כל לכל השכנים יש את אותה חבילה והם "פותחים את הברז עד הסוף" כולכם יקבלו את רוחב הפס של הקו לחלק למספר השכנים וזה לפעמים פחות מרוחב הפס המקסימאלי של החבילה שלהם. אני לא בטוח כמה "שכנים" יושבים על אותו כבל ומה הקונפיגורציה הפיזית של הרשת של HOT אז אני לא יכול לתת לך מספרים מדויקים.

פורסם

ההקצאה של הרוחב פס נעשית אצל הספקית , המודם אולי מותאם לרוחבי פס שונים אבל הוא לא "יודע" מה הקצב המקסימלי שאני יכול להוריד.

אני עברתי בין חבילות של 750KB ל1.5MB ל3 ו4MB בלי החלפת מודם ובלי שום שינוי הגדרות במחשב , הכל דרך הספקית.

פורסם

לא נכון.

ברור שהמודם יודע, כל פעם שהמודם מסתנכרן הוא מוריד קובץ קונפיגורציה שמגביל אותו למהירות מסויימת.

כנראה שיש לך באנדל אצל הספקית שמעדכן גם את הוט בכל שינוי שאתה עושה, אבל בעקרון אתה אמור לשדרג את המהירות גם

אצל התשתית (אצל הוט) והם מעדכנים את ההגדרות בCMTS שמועברות למודם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים