פורסם 2009 בספטמבר 2816 שנים יש לי שלושה מחשבים מחוברים ברשת בייתית באמצעות ראוטר,כל המחשבים מחוברים לראוטר ע"י כבל רשת, ומריצים Windows 7 גירסה סופית וחוקית,כל המחשבים רואים אחד את השני, וביצעתי מיפוי כוננים מכל מחשב, לכונן C של כל שאר המחשבים,(יותר נכון, ל $c, ניסיתי להפוך את כל כונן C למשותף, במקום להשתמש ב $c, זה לא פתר את הבעיה)כולם מריצים Windows Firewall ובתוכו מאופשר File and printer sharing(גם Private וגם Public).הבעיה היא שקצב העברת קבצים בתוך ה LAN בין המחשבים הוא איטי ביותר, בין 800KB ל 1.5 מגה.מתוך שלישיית המחשבים, יש רק זוג מחשבים אחד שבינתים קצה ההעברה תקין (בין 10 ל 15 מגה),אבל בין כל קומבינציה אחרת של זוג מחשבים, הקצב איטי להחריד.אין הבדלים נראים לעין בהגדרות במחשיבם השונים, היכולים להסביר את התופעה.בין A ו B (בשני הכיוונים) קצב איטיבין B ו C (בשני הכיוונים) קצב איטיבין A ו C (בשני הכיוונים) קצב מהיראשמח לעיצה, תודה.
פורסם 2009 בספטמבר 2816 שנים מחבר כרטיסי הרשת לא דומים במחשבים אני מתאר? : במחשבים A ו B כרטיס הרשת זהה : Realtek RTL8168B/8111B Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.0) במחשב C (היחיד שהוא לפטופ) יש כרטיס אחר.
פורסם 2009 בספטמבר 2816 שנים יכול להיות שזאת הבעיה בכללי.מכיוון שמערכת ההפעלה לא יצא עדיין רשמית (כך שאני לא מבין איך יש לך גרסא חוקית ואחרונה אם לא MSDN) אי אפשר לדעת איזה הפתעות יש בנוגע לדרייברים כמו בכל גרסא שיוצאת בשנה הראשונה שלה.
פורסם 2009 בספטמבר 2816 שנים מחבר יכול להיות שזאת הבעיה בכללי.מכיוון שמערכת ההפעלה לא יצא עדיין רשמית (כך שאני לא מבין איך יש לך גרסא חוקית ואחרונה אם לא MSDN) אי אפשר לדעת איזה הפתעות יש בנוגע לדרייברים כמו בכל גרסא שיוצאת בשנה הראשונה שלה."עדיין לא יצא רשמית" זה סתם תירוץ :-)יש גירסא חוקית אחרונה למנויי MSDN, ויתרה מכך, במחשב A (שהמהירות בו תקינה) ומחשב B (שהמהירות בו איטית) יש אותו כרטיס רשת,כך שלא יתכן שהבעיה היא בכרטיס.
פורסם 2009 בספטמבר 2816 שנים אולי הגדרות duplex על כרטיסי רשת? אולי תוכנה מסויימת שמותקנת על חלק מהמחשבים?יש אופציה להשיג מחשב נוסף של מישהו אחר, ולחבר אותו לרשת ולראות מה קורה?
פורסם 2009 בספטמבר 2816 שנים מחבר אולי הגדרות duplex על כרטיסי רשת? אולי תוכנה מסויימת שמותקנת על חלק מהמחשבים?יש אופציה להשיג מחשב נוסף של מישהו אחר, ולחבר אותו לרשת ולראות מה קורה?כרטיס הרשת מוגדר כ auto negotiation(ניסיתי להגדיר אותו כ 100MB DUPLEX - לא עזר, לנסות HALF ?)אין עליו שום תוכנה שאין על שאר המחשבים..
פורסם 2009 בספטמבר 2816 שנים זה נראה כאילו הבעיה במחשב B (הוא לא עובד טוב עם אף מחשב)אבל אין כאן מספיק בדיקות כדי באמת לבסס את זה.תנסה אולי להחליף לB כרטיס רשת, או כמו שהצעתי מקודם, להביא מחשב נוסף ולבדוק אותו מול 3 המחשבים.ותנסה גם לשים את כולם על FULL, או את כולם על HALF ולראות אם זה משנה משהו.איזה ראוטר זה אגב?
פורסם 2009 בספטמבר 2816 שנים מחבר זה נראה כאילו הבעיה במחשב B (הוא לא עובד טוב עם אף מחשב)אבל אין כאן מספיק בדיקות כדי באמת לבסס את זה.תנסה אולי להחליף לB כרטיס רשת, או כמו שהצעתי מקודם, להביא מחשב נוסף ולבדוק אותו מול 3 המחשבים.ותנסה גם לשים את כולם על FULL, או את כולם על HALF ולראות אם זה משנה משהו.איזה ראוטר זה אגב?D-Link 2650U
פורסם 2009 בספטמבר 2916 שנים היו פה בעבר כמה מקרים דומים עם חלונות 7 ויש סיכוי שבו נעוצה התקלה ולאו דווקא במשהו אחר.תסני להתקין שרת FTP של FILEZILLA לדוגמא וכן תוכנת משתמש של FILEZILLA על מחשב B ותראי מה קצב ההעברה שהמחשבים B ו C מסוגלים לסחוט ממנו בפרוטוקול הזה ולא ב SMB של חלונות שכמו שאמר איזה מישהו שאני מכיר "אף אחד לא מכיר את הסודות הקטנים של הפרוטוקול הזה".
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.