עבור לתוכן

"אירן תערוך מחר תרגיל הכולל שיגור טילים"

Featured Replies

פורסם

שמע ילד הכוונה שלי לא באה מרוע(למרות שלא חסר אנשים רעים פה) אבל השאלות שלך מוזרות,כמו : "מה הסיכוי שאירן תתקיף אותנו ביום כיפור?"

וואט דה פאק מה ניסגר איתך? למה נראה לך שמישהו פה יודע?!

קודם כל אני לא ילד...דבר שני תקרא את התגובה מעליך

• תגובות 95
  • צפיות 6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

חיסלה את הירושימה? רדיוס ההרס המוחלט היה פחות ממייל אחד...

כמות החומר הבקיע הייתה עצומה(60 קילו של U235, פי 6 מפצצה גרעינית לא קטנה היום), כ1.4% ממנו בלבד עבר ביקוע גרעיני ולכן הנשורת גם הייתה מאוד חמורה, הפצצה הייתה יותר פצצה מלוכלת מאשר גרעינית, כן היה הרס עצום אבל אל תשכח שהרוב המוחלט של הביניים היו בנויים מעץ, ולא היו גורדי שחקים שיצמצמו את הנזק מגל ההדף.

תעשה טובה ולך תחרחר את תרסיטי יום הדין שלך במקום אחר

תעשה לי טובה,עלק תרחישי יום הדין,במלחמת לבנון האחרונה השתתפ:o,במצב עופרת יצוקה עשית מילואים?? בשני המלחמות הללו יש דבר אחד משותף-לחץ בינלאומי שהוריד את ישראל לברכיים וכמובן בכיינים כמוך שחיים בישראל שצורחים כול היום למה יש נפגעים?? תנו לנו לחיות בפנטזיות של שלום!!!

תבין במלחמת ששת הימים ישראל כבשה את עזה תוך שעות,המצב בעזה עכשיו יותר נפיץ וקשה לפיצוח אבל כן ההנהגה פה יכלה לחסל את חמאס ממזמן וליצור ואקום שלטוני שאליו יכל להיכנס הפתח או כול גורם אחר-למרות שגם בהם אני לא בטוח.

בכול אופן אם "נבואות" האפוקליפטה שלי עושים לך חלחלה-אתה מוזמן ללכת לישון באוהל של אורי אבנרי,אני בטוח שהוא ישמח :lol: שעוד "ישן בעמידה יצטרף אליו".[br]פורסם בתאריך: 27.09.2009 בשעה 02:26:22

קודם כל אני לא ילד...דבר שני תקרא את התגובה מעליך

לגבי הסיכויים שיפול על רמת גן??-אין לי מושג אבל תחשוב כך סדאם זרק טילים על העיר הכי "עיראקית" בישראל :cool2: אז יש מצב שאיראן תפעל באותה נוסחה :hat:

פורסם

איך אפשר להתגנון מפני מתקפה ביולוגית\כימית\גרעינית כשאין ממ"ד,בבניין ישן והמקלט שלנו גם לא משהו?....

פורסם
  • מחבר

אתה מדבר על סוגים שונים של התקפות ביולוגי/כימי/גרעיני...

אני הייתי באמת רוצה לדעת איך ממ"ד ביתי ישרוד מתקפה גרעינית... כי מתקפה ביולוגית וכימית הוא אמור לשרוד...

פורסם

הוא לא.

בגלל זה יש למתקפה גרעינית יכולת הרתעה כה רבה.

פורסם
  • מחבר

אני גר באשדוד בשכונה יחסית חדשה... חוץ מהממ"ד שיש לי בית לא ידוע לי על מקלט נוסף באזור...

זאת אומרת שגם אם נקבל התראה מספר דקות לפני פגיעה, אין מה לעשות?

פורסם

כן,אבל אני לא דיברתי על מחר...דיברתי על חס וחלילה תרחיש שעלול לקרות בעתיד הלא כל כך רחוק,במידה ותפרוץ מלחמה ואז גם לבנון וסוריה וכו' יתקפו אותנו ולא שאני כל כך מבין בנושא,אבל אני יכול לנחש שאיראן תוכל להעביר די בקלות נשקים לא קונבציונאליים ביולוגים\כימיים וכו' ללבנון וסוריה ומשמה הרבה יותר קל להתקיף מטרות בישראל...

זאת הייתה חוסר הבנה למה שהתכוונתי מההתחלה...ושוב אני מקווה שאני טועה

כרגע איראן הרבה יותר קרובה לפצצה מאשר ליכולת גרעינית צבאית, לבנות פצצה כל אחד יכול לבנות פצצה שאפשר לשים על טיל זה כבר דבר הרבה יותר מורכב.

גם קוריאה בנתה פצצה, ואפילו 2, אחת מהן הייתה כשלון(פחות מקילוטון), השניה כבר הייתה פצצה דור ראשון(כ12 קילו טון), אבל לפי צורת הנסויים שלהם אין להם שום יכולת להרכיב את הפצצות האלה על טילים, ולקוריאה יש טילים מתקדמים הרבה יותר ממה שיש לאיראנים, ובכמויות גדולות יותר.

רש"ק בלתי קונבציאונאלי זה לא דבר פשוט, זה צריך להחזיק חזרה לאטמוספרה ללא שום פגיעה או כשלון ברש"ק אפילו פגיעה קלה בשכבת חומר הנפץ או עדשות הפיצוץ תביא לזה שהפצצה הגרעינית תתפוצץ בתור פצצה רגילה לחלוטין עם טיפה זיהום משני, והטיפה כי היא לא תוכננה להיות פצצה מלוכלכת ולכן גם כמות חומר הנפץ ועוצמת הפיצוץ לא תוכל לאייד ולפזר את החומר הראדיאקטיבי כמו שפצצה שתוכננה להיות מלוכלכת תעשה.

ושוב גם במצב שאיראן תוכל לשגר טילים גרעיניים אני האחרון שדואג, הרבה יותר סביר שהסעודים יחטפו פצצה בגלל הנפט שלהם ובגלל שהם שונאים אותם לא פחות מאשר הם שונאים אותנו. הסעודים גם הרבה יותר מודאגים מהפצצה האיראנית מאשר אנחנו לאיראנים יש רקטות ארוכות טווח וטילים לטווח קצר עם יכולת נשיאת רש"ק גרעיני הרבה יותר סבירה מאשר השיאהב 3 שלהם.

כמו כן לסעודים אין יכולת מכה שניה, ואין מאזן איימה בינהם לבין האיראנים, האיראנים יודעים שאם אנחנו נחטוף בראש הם יחטפו פי 10, פצצה או 2 לא ישמידו את ישראל כן ישראל תאבד כרבע מיליון קורבנות(נכון נפילת פצצה גרעינית של 30-50 קילוטון בלב גוש דן וחיפה, במהלך ה10 שנים הראשונות מרגע הפיצוץ).

אבל אם לישראל יש אפילו 10% מהיכולת הגרעינית שפרסומים זרים מעריכים שיש לה זמינה ומוכנה לשימוש איראן לא תיהיה יותר.

פצצות מימן, בין אם הן אמיתיות או לא(פשוט יש 2 עיצובים, אחת שבה הדגש הוא על תהליך ההיתוך, כלומר רוב העוצמה של הפיצוץ מגיעה ממנו והביקוע נועד רק כדי להכין את הקרקע להיתוך. ועיצוב נוסף שבוא ההיתוך הוא תהליך זניח מעוצמת הפיצוץ ונועד רק כדי לשמש כזרז לתהליך הביקוע הרגיל(מקור ניוטורנים מאוד מהיר נוסף)) זה לא משחק ילדים, ברגע שסופרים את הארסנל שלך במגה טונים מה שאיראן תוכל לייצר בעשור או אפילו השניים הקרובים הם קפצונים.

5 מגה טון יותר ממספיקים בשביל למחוק מטרופולין עצום כמו טהרן ברגע אחד, רק לשם השוואה מדובר על פצצה חזקה פי 50 ממה שהוטלה על הירושימה\הערכה של רש"ק גרעיני איראני מדור ראשון, קרי הרס מוחלט ברדיוס של כ80 ק"מ, או שטח של כ20 אלף ק"מ רבוע...

פורסם

כרגע איראן הרבה יותר קרובה לפצצה מאשר ליכולת גרעינית צבאית, לבנות פצצה כל אחד יכול לבנות פצצה שאפשר לשים על טיל זה כבר דבר הרבה יותר מורכב.

גם קוריאה בנתה פצצה, ואפילו 2, אחת מהן הייתה כשלון(פחות מקילוטון), השניה כבר הייתה פצצה דור ראשון(כ12 קילו טון), אבל לפי צורת הנסויים שלהם אין להם שום יכולת להרכיב את הפצצות האלה על טילים, ולקוריאה יש טילים מתקדמים הרבה יותר ממה שיש לאיראנים, ובכמויות גדולות יותר.

רש"ק בלתי קונבציאונאלי זה לא דבר פשוט, זה צריך להחזיק חזרה לאטמוספרה ללא שום פגיעה או כשלון ברש"ק אפילו פגיעה קלה בשכבת חומר הנפץ או עדשות הפיצוץ תביא לזה שהפצצה הגרעינית תתפוצץ בתור פצצה רגילה לחלוטין עם טיפה זיהום משני, והטיפה כי היא לא תוכננה להיות פצצה מלוכלכת ולכן גם כמות חומר הנפץ ועוצמת הפיצוץ לא תוכל לאייד ולפזר את החומר הראדיאקטיבי כמו שפצצה שתוכננה להיות מלוכלכת תעשה.

ושוב גם במצב שאיראן תוכל לשגר טילים גרעיניים אני האחרון שדואג, הרבה יותר סביר שהסעודים יחטפו פצצה בגלל הנפט שלהם ובגלל שהם שונאים אותם לא פחות מאשר הם שונאים אותנו. הסעודים גם הרבה יותר מודאגים מהפצצה האיראנית מאשר אנחנו לאיראנים יש רקטות ארוכות טווח וטילים לטווח קצר עם יכולת נשיאת רש"ק גרעיני הרבה יותר סבירה מאשר השיאהב 3 שלהם.

כמו כן לסעודים אין יכולת מכה שניה, ואין מאזן איימה בינהם לבין האיראנים, האיראנים יודעים שאם אנחנו נחטוף בראש הם יחטפו פי 10, פצצה או 2 לא ישמידו את ישראל כן ישראל תאבד כרבע מיליון קורבנות(נכון נפילת פצצה גרעינית של 30-50 קילוטון בלב גוש דן וחיפה, במהלך ה10 שנים הראשונות מרגע הפיצוץ).

אבל אם לישראל יש אפילו 10% מהיכולת הגרעינית שפרסומים זרים מעריכים שיש לה זמינה ומוכנה לשימוש איראן לא תיהיה יותר.

פצצות מימן, בין אם הן אמיתיות או לא(פשוט יש 2 עיצובים, אחת שבה הדגש הוא על תהליך ההיתוך, כלומר רוב העוצמה של הפיצוץ מגיעה ממנו והביקוע נועד רק כדי להכין את הקרקע להיתוך. ועיצוב נוסף שבוא ההיתוך הוא תהליך זניח מעוצמת הפיצוץ ונועד רק כדי לשמש כזרז לתהליך הביקוע הרגיל(מקור ניוטורנים מאוד מהיר נוסף)) זה לא משחק ילדים, ברגע שסופרים את הארסנל שלך במגה טונים מה שאיראן תוכל לייצר בעשור או אפילו השניים הקרובים הם קפצונים.

5 מגה טון יותר ממספיקים בשביל למחוק מטרופולין עצום כמו טהרן ברגע אחד, רק לשם השוואה מדובר על פצצה חזקה פי 50 ממה שהוטלה על הירושימה\הערכה של רש"ק גרעיני איראני מדור ראשון, קרי הרס מוחלט ברדיוס של כ80 ק"מ, או שטח של כ20 אלף ק"מ רבוע...

תגיד מאיפה הביטחון המפורז הזה?? על חטא ההיבריס שמעת??

באיזה סמכות אתה נותן ערובה לכך שישראל תצא חלק מכול העסק הזה?? אולי אתה מבין בחימוש אבל גם זה לא מספיק כדי לתאר את ההשלכות של מתקפה איראנית על ישראל.בכלל מאיפה לך שאין לאיראנים תכניות מגירה?? תאמין לי הם לא טיפשים ולא ייקחו סיכונים מיותרים כמו סאדם חוסיין.

יש להם את החמאס,סוריה,חיזבאללה וערבי ישראל כדי שמספיק יעשו למדינה הזו גיהינום גם בלי הטילים שלהם.

ראינו הרבה פעמיים שלא ניתן להכריע את האויב רק מהאוויר וחייבים פלישה קרקעית ותאמין לי שאיראנים מעולים במלחמת גרילה נגד צבאות סדירים ועל זה הם מסתמכים.

מספיק כמה פצצות רגילות על בסיסי צה"ל כדי לחסל את רוב הצבא שלנו,תזכור את מה שנסראללה אמר-ברגע שלא יהיה צה"ל לא יהיה ישראל.הם רוצים לפגוע בטייסים שלנו בבסיסים שלהם,הם רוצים לתפוס את החיילים שלנו כאשר הם יושנים.מספיק מודיעין סביר על קיום של מספר פלוגות מרוכזות באותו אזור+טייסים-מספר פצצות לאותו אזור!! ולפתע אין לך מספיק טייסים,אין לך מספיק חיילים מוכשרים ויש פאניקה בקנה מידה נרחב.

הערבים לא טיפשים,הם למדו,הם לא ילחמו איתנו פנים מול פנים ותמיד ינסו לחסל את צה"ל לפני שיתעמת איתם פנים מול פנים.

אבל עזוב אתה חי בחלום,ואני באמת מקווה שאתה צודק וישראל תצא מזה בשלום-למרות שלא נראה לי.

פורסם

אתה חי בסרט לא נורמלי.

גם אם ילכו פתאום 100 טייסים ו-4 פלוגות עדיין יהיה מספיק כח אדם כדי להלחם כמו שצריך.

פורסם
  • מחבר

אין להם כמעט שיהאב 3, ואין להם כמעט משגרים נורמאליים, הטיל דורש תדלוק לפני השיגור כל תהליך ההכנה לוקח מספר שעות. הטווח שלו מוגבל לכמה אתרי שיגור מעטים במערב איראן.

ברגע שלאיראן יהיה טיל עם דלק מוצק, בכמויות גדולות אז אנחנו ניהיה בבעיה, כרגע הטילים שלהם לא עברו ניסוי שיגור מוצלח אחד, כל הזמן בטענה שהפיצוץ היה מבוקר...

טיל הסג'יל מונע בדלק מוצק ומגיע לטווח של למעלה 2,000 ק"מ וביכולתו לכסות את כל שטח מדינת ישראל ואף לאיים על חלק קטן ממדינות אירופה, בהן רוסיה.

http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/947/229.html?hp=1&loc=3&tmp=8445

אז להתחיל לדאוג?

פורסם

שוב,מה עליי לעשות אם אין לנו ממ"ד בבית,יש לנו מקלט ישן (גרים בבניין מגורים משנות ה60 בערך כמו רוב בנייני המגורים בערים בארץ).ואני לא יודע על מקלט ציבורי באזור שלנו (הכי קרוב שאני מכיר נמצא כ20 דק הליכה מהבית שלי)

ברצינות חבר'ה מה עושים במצב של חלילה סכנה של נפילת טילים שלא לדבר על ביולוגים\כימיים\גרעיינים במרכז הארץ?

פורסם

שוב,מה עליי לעשות אם אין לנו ממ"ד בבית,יש לנו מקלט ישן (גרים בבניין מגורים משנות ה60 בערך כמו רוב בנייני המגורים בערים בארץ).ואני לא יודע על מקלט ציבורי באזור שלנו (הכי קרוב שאני מכיר נמצא כ20 דק הליכה מהבית שלי)

ברצינות חבר'ה מה עושים במצב של חלילה סכנה של נפילת טילים שלא לדבר על ביולוגים\כימיים\גרעיינים במרכז הארץ?

רצים למקלט הישן, עדיף על חדר המדרגות.

אין לך הרבה מה לעשות, פשוט לרוץ למקלט הבניין, ולקוות שמסכות האב"כ כבר הגיעו לדואר :pissed:

פורסם

כן מאוד, אני הייתי במקומך טס ישר לגרינלנד וחי עם הפינגווינים...

פורסם

אתה חי בסרט לא נורמלי.

גם אם ילכו פתאום 100 טייסים ו-4 פלוגות עדיין יהיה מספיק כח אדם כדי להלחם כמו שצריך.המדינה הזאת קטנה-זו לא רוסיה או ארה"ב שנ

תגיד אתה קולט מה זה 100 טייסים?? 100 טיסיים זה מאה מטוסים מקורקעים,זה פחות ניסיון,והסתמכות על מילואימניקים,לעזעזל אנשים מלחמת יום כיפור שמעתם על המלחמה הזאת?? משה דין שבזמנו היה שר בטחון בכה מתוך חשש שגורלנו יהיה דומה לבית שני,כמו כן ישראל הייתה על סף שליחת טילים גרעיניים למצרים עם קני שיגור מוכנים!! תתעוררו מהחלום הוורד שלכם חבורה של אימפוטנטים-אתם מוקפים במדינות ערביות מכול עבר-עם אף אחת אין לכם שלום באמת-לא מצרים ולא ירדן-אם במצרים תתרחש הפיכה או המלך בירדן ירצח בהתנקשות-אתם יכולים לנגב את התחת עם הסכמי השלום המדומים שלכם :lol:.

מתי תבינו שמדינת ישראל וצה"ל הוא לא כול יכול?? מדינת ישראל כול כך קטנה,היא כול כך קטנה בניגוד לרוסיה,ארה"ב,צרפת-ניתן לכבוש את רוב המדינה הזאת תוך שעות ספורות,ללא אפשרות שלנו(בדומה לרוסים) לסגת והלמשיך להילחם!!![br]פורסם בתאריך: 27.09.2009 בשעה 15:52:31

כן מאוד, אני הייתי במקומך טס ישר לגרינלנד וחי עם הפינגווינים...

אז אני רואה שאתה מדבר מניסיון,איך שם עם הפינגווינים-תגיד גם להם קפא המוח בדומה לשלך או ששם הפרווה שלהם מגינה עליהם??

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים