עבור לתוכן

צפייה בנעשה מחשב אחר / הפעלת מצלמת אינטרנט ממחשב מרוחק. אפשרי? איך למנוע?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם:

אני רוצה לדעת אם יש אפשרות לצפות בנעשה במחשב כלשהו, על ידי משתמש מרוחק? ואני לא מדבר על תוכנות Key Log ודומותיהן, אני מדבר על טכנית לצפות במסך של מישהו אחר ולעקוב אחרי הפעולות שלו?

אם התשובה לשאלה הראשונה היא כן, ישנן עוד שתי שאלות: האם זה מגיע ליותר מזה, שהמשתמש המרוחק יכול לקחת שליטה על המחשב בו הוא צופה (ואני לא מדבר על סיוע מרחוק)?, מה אפשר לעשות כדי למנוע פרצות כאלה?

שאלה שלישית: האם ניתן להפעיל מרחוק מצלמת רשת? משמע, משתמש מרוחק יפעיל את המצלמה של מחשב כלשהו ויצפה במשתמש בלי ידיעתו (של הנצפה). (ראיתי את זה בCSI, ואני רוצה לדעת אם זה אפשרי ותחת איזה נסיבות?

תודה לכל העונים.

פורסם

אפשר להפעיל שרת או כל טכנולוגיה דומהVNC במצב צפייה בלבד על המחשב וגם לכל מצלמת web ניתן ליצור שרת שאפשר להתחבר אליו אפילו אם למצלמה אין יכולות רשת.

לגבי מה שאתה רואה בטלוויזיה - תחלק הכל ב50 ביחס למה שבאמת יש במציאות. :D

פורסם
  • מחבר

אפשר להפעיל שרת או כל טכנולוגיה דומהVNC במצב צפייה בלבד על המחשב וגם לכל מצלמת web ניתן ליצור שרת שאפשר להתחבר אליו אפילו אם למצלמה אין יכולות רשת.

לגבי מה שאתה רואה בטלוויזיה - תחלק הכל ב50 ביחס למה שבאמת יש במציאות. :D

אם אתה יכול להרחיב קצת את ההסבר שלך. והכוונה בשאלות שלי, היא האם אפשר לעשות זאת בצורת פריצה, משמע שאחד הצדדים לא מסכים לדבר.

תודה.

פורסם

אפשר לנצל חורי אבטחה של מערכת הפעלה או טימטום של המשטמש במחשב.

האופציה השנייה עובדת יותר. :smile1:

פורסם
  • מחבר

במקרה, לכל אחת מן האפשרויות, יש לך דרך למנוע זאת? (זה די בלתי אפשרי למנוע טמטום של המשתמש, אבל עדיין מה המשתמש יכול לעשות, או לא לעשות כנגד זה?

תודה.

פורסם

בקיצור.. כן, כל הדברים אפשריים.. וכל עוד המשתמש לא מתמצא יותר מידי בתפעול מחשב, אין מה לעשות כדי למנוע את זה.

בקלות אפשר להשתיל קבצים במחשב של אנשים, וליצור חורי אבטחה... ומשתמשים שלא מבינים ולוחצים על כל מה שהם רואים

חשופים לבעיות האלה, ואין מה לעשות עם זה.

אם את הכל כך חושש, תנתק את האינטרנט או המצלמה כשאתה לא משתמש בהם.

פורסם

ואל תשכח לשים קובע מנייר כסף על הראש כדי שהממשלה לא תקרא את המחשבות שלך!

באמת שלא צריך להיות פאראנויד, רק להבין את העובדות כמו שהן.

פורסם
  • מחבר

אני לא מדבר פה מפאראנויה, רק רציתי לדעת מה אפשר לעשות כדי להמנע מזה, ואם התשובה היא עדכונים של Windows וזהירות (עד כמה שאפשר להגדיר אותה), אז בסדר.

תודה בכל מקרה.

אם לעוד מישהו יש משהו להוסיף לדיון ה"פורה" הזה מוזמן.

תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים