עבור לתוכן

שאלה קטנה בקשר למצבי SATA

Featured Replies

פורסם

אני יכול לבחור איך ה SATA יפעל בין ההפשרויות האלה

IDE

RAID

ACHI

במה הכי טוב לבחור

עכשיו הארדדיסק עובד על IDE ואני לא מבין בזה בכלל אולי מישהו יכוטל להסביר לי בקצרה את ההבדלים בין המצבים

תודה :)

פורסם

אין דבר כזה הכי טוב - יש מה צריך.

IDE נותן לך תאימות אחורה בשביל מערכת הפעלה שלא יכולה לתמוך בAHCI או שחסר לה דרייבר של AHCI כמו שקורה הרבה עם XP אם ניקח דוגמא מפורסמת. המצב הזה קיים בעיקר בשביל תאימות אחורה.

RAID נותן לך לעבוד במצב של מערך RAID וזה נחוץ רק אם הגדדרת ואתה משתמש במערך כזה.

AHCI (לא ACHI) נותן לך להתשמש ב ביכולות native של SATA כמו hotswap/NCQ במסגרת מערכת ההפעלה שלך.

פורסם

אני הגעתי למסקנה שעבור אנשים שלא מבינים/לא מעעוניינים בהתעסקות מיותרת בביוס, עדיף להשתמש בברירת המחדל של הביוס, כי אם מסיבה כלשהי הביוס יתאפס, מערכת ההפעלה לא תעלה אלא אם כן תגדיר את האפשרות שנבחרה בעת התקנת המערכת.

פורסם
  • מחבר

אני הגעתי למסקנה שעבור אנשים שלא מבינים/לא מעעוניינים בהתעסקות מיותרת בביוס, עדיף להשתמש בברירת המחדל של הביוס, כי אם מסיבה כלשהי הביוס יתאפס, מערכת ההפעלה לא תעלה אלא אם כן תגדיר את האפשרות שנבחרה בעת התקנת המערכת.

מממ ההגדרות של הביוס ממש לא הבעיה שלי אני מתעסק עם אוברקלוק

פשוט אף פעם לא התיחסתי לארדדיסק

עכשיו שמתי לב שיש כמה הפשרויות אז רציתי לדעת מה נותן את הביצועים הכי טובים [br]פורסם בתאריך: 25.09.2009 בשעה 17:15:33

אין דבר כזה הכי טוב - יש מה צריך.

IDE נותן לך תאימות אחורה בשביל מערכת הפעלה שלא יכולה לתמוך בAHCI או שחסר לה דרייבר של AHCI כמו שקורה הרבה עם XP אם ניקח דוגמא מפורסמת. המצב הזה קיים בעיקר בשביל תאימות אחורה.

RAID נותן לך לעבוד במצב של מערך RAID וזה נחוץ רק אם הגדדרת ואתה משתמש במערך כזה.

AHCI (לא ACHI) נותן לך להתשמש ב ביכולות native של SATA כמו hotswap/NCQ במסגרת מערכת ההפעלה שלך.

אוקי אז מה אתה אומר שהכי כדי לי לבחור יש לי WIN 7 64 ביט

אני מתעסק עם תוכנות עיצוב כמו פוטושום... משחקים וגלישה באינטרנט

אז איזה הפשרות לדעתך אני צריך לשים בשביל מקסימום ביצועים ?

ודרך אגב RAID אני לא צריך כי יש לי רק ארד דיסק אחד

פורסם

האפשרות המומלצת עבורך היא AHCI .

פורסם

תגיד, ניסית בכלל להבין את ההסבר שלי?

פורסם
  • מחבר

תגיד, ניסית בכלל להבין את ההסבר שלי?

כן אבל אני לא מבין בזה

אני לא יודע מה זה native או hotswap/NCQ

בגלל זה אני שואל מה הכי טוב

עם זה יעזור המחשב שלי

Q9550

EP45 UD3R

OCZ REAPER 1066HZ

WD 500G

GTX260[br]פורסם בתאריך: 25.09.2009 בשעה 17:44:31

אוקי יש בעיה

הוינדוס 7 לא עולה מתי שאני שם מצב ACHI

אני צריך לפרמט בשביל שזה יעבוד על המצב הזה ?

ועם אני ירגיש בהבדל ?

פורסם

חשבתי שאתה לפני פורמט ושואל מה כדאי לך.

כאמור:

פורסם

כמובן שהמערכת לא תעלה ותקלב BSOD עם stop code של 0x7b. :kopfpatsch:

אני חוזר שוב AHCI ולא ACHI

http://en.wikipedia.org/wiki/Ahci

ניתן לעבור בין המצב ברגיסטרי של מערכת ההפעלה החל מויסטה כי ניתן להפעיל regedit על ה hive המקומי מדיסק התקנה של ווינדוס.

מה זה כל הביטויים האלו של יכולות ה native? אל תתבייש לקרוא את הסטיקי של הפורום הזה אחרי שהשקיעו כל כך הרבה מאמיצים בלהכין אותו במקום לשאול אותם שאלות כל פעם מחדש.

פורסם
  • מחבר

אממ כן הסתדרתי הצלחתי להפעיל את זה בלי לפרמט

אמממ לא רואה יותר מדי הבדל החילוץ קבצים קצת מהיר יותר והעברת קבצים בין המחיצות

אממ לא יודע ניראה לי אני חוזר ל IDE

:| אין יותר מדי הבדל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים