עבור לתוכן

טיפה דחוף: קניית DELL מחו"ל

Featured Replies

פורסם

היי,

אני שונא לכתוב דחוף, ולכן התנצלותי מראש. עם זאת, המצב דורש דחיפות מכיוון שמחר טסה ידידה שלי לארה"ב ואני צריך להחליט מה לעשות..

אז כך:

המחשב: XPS 13" http://www.dell.com/us/en/home/performance-deals/fs.aspx?refid=performance-deals&s=dhs&cs=19

זה שמופיע בצד שמאל..999$ וכולל את כל העולם ואחותו (חוץ משדרוג של 25$ לכרטיס XFI ועוד 75$ ל-8600).

אני יכול לשלוח אותו לכתובת של משפחה של ידידה בארה"ב והיא תחזיר אותו לארץ באמצע אוקטובר איתה .

או לשלוח אותו דרך GLOBALSHOP מה שמייקר את הסיפור ב-300 דולר (כי באמת צריך להעביר אותו דרך המכס :))

יש שני דברים שמדאיגים אותי במשלח למשפחת הידידה:

1. מה עושים באתר של דל עם מספר הטלפון שאני נותן במעמד ה CHECKOUT? האם אני יכול לכתוב מספר פיקטיבי, או לכתוב מספר אמיתי של המשפחה ולדעת בוודאות שלא יתקשרו אליה?

2. האתר דורש גם BILLING ADDRESS, מה אני עושה עם זה?

אני בטוח שהשאלו טיפשיות, אבל אף פעם עשיתי קנייה כזו מחו"ל ואשמח מאוד לעזרתכם

תודה,

שחר

פורסם

2) billing address זו הכתובת המוגדרת בכרטיס האשראי שבו מבוצעת ההזמנה.

1) זה המספר שאליו יתקשרו אם תהיה בעיה כלשהי בהזמנה (למרות שהיום לרוב שולחים דוא"ל).

אגב, לא הייתי הולך על המחשב הזה, אלא אם אתה רוצה תנור לחורף. אבל כל אחד ושיקוליו, ובהחלט יש במחשב הזה גם דברים מאוד חביבים.

פורסם
  • מחבר

קראתי על הבעיה בסקירה של NOTEBOOKCHECK..

מבחינת מפרט ביחס למחיר הוא נותן המון (מעבד וזכרונות חזקים, הארדיסק מהיר, מסך SLIM וסוללה שמחזיקה בממוצע שעתיים וחצי בעבודה)..הוא גם מתאים לי מבחינת ניידות, ואני לא מתכנן לעבוד איתו בחיקי, אלא על שולחנות, ובעיקר כשהוא מחובר למסך נפרד..

יחד עם זאת..אני אשמח לשמוע ממך המלצה למחשב אחר לאור מה שאני מחפש במחשב (השימושים בם בנאליים..סרטי HD, אינטרנט ואופיס, אבל חשוב לי שיהיה חזק).

לגבי הBILLING ADDRESS..הבנתי למה הכוונה :P..באתר של GLOBALSHOP מאפשרים לבקש מאמריקן אקספרס להפוך את הכתובת שניתנת על ידם לכתובת שמוגדת ככתובת משנית, ואז לרשום אותה באתר של דל..מכיוון שאני לא יודע מה באמת המשמעות..כלומר מה דל עושה עם המידע על כתובת החיוב, השאלה היא אותה שאלה כמו עם הטלפון..לתת כתובת פיקטיבית/את אותה כתובת כמו כתובת המשלוח..?

בעצם השאלה היא מה עושים עם כל הפרטים האלה? כלומר, אם אני ממציא פרטים באתר של דל, ומספק רק את הפרטים החשובים (כרטיס אשראי וכתובת למשלוח)..זה יכול לעכב את המשלוח?להיחשב לא חוקי? וכן הלאה תרחישים קרימניליים?

פורסם

כלומר מה דל עושה עם המידע על כתובת החיוב, השאלה היא אותה שאלה כמו עם הטלפון..לתת כתובת פיקטיבית/את אותה כתובת כמו כתובת המשלוח..?

בעצם השאלה היא מה עושים עם כל הפרטים האלה? כלומר, אם אני ממציא פרטים באתר של דל, ומספק רק את הפרטים החשובים (כרטיס אשראי וכתובת למשלוח)..זה יכול לעכב את המשלוח?להיחשב לא חוקי? וכן הלאה תרחישים קרימניליים?

אם תספק BILLING ADDRESS ששונה ממה שמוגדר בכרטיס אשראי, חברת האשראי לא תאשר את החיוב. DELL ייצרו איתך קשר על סמך הפרטים המזהים שתיתן להם כדי לסדר את העניין, כלומר יבקשו שתספק כתובת נכונה או לחילופין תיתן הוראה מיוחדת לחברת האשראי לאשר על סמך הכתובת שרשמת (אישור חד-פעמי). כיצד תגרום לחברת האשראי לאשר - זה כבר לא מעניין את DELL.

יכול גם להיות שלא יתקשרו אליך בכלל ופשוט תקבל מייל אוטומטי שההזמנה לא אושרה, תודה, שלום.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההסברים עד עכשיו!!

דיברתי עם אמריקן אקספרס ואני אעדכן את הכתובת של המשפחה ככתובת המשנית של הכרטיס...

לגבי הטלפון,ממה שהבנתי ממך אין לו הרבה משמעות ואני יכול לתת סתם מספר..

וזה די מכסה את העניין..לא?

רק לתת כתובת ומספר כרטיס ואני מכוסה..?

אגב, לא הייתי הולך על המחשב הזה, אלא אם אתה רוצה תנור לחורף. אבל כל אחד ושיקוליו, ובהחלט יש במחשב הזה גם דברים מאוד חביבים.

אז רק לפני..אני שואל שוב..יש לך המלצות אחרות בתקציב הזה?

לא חובה DELL, כמובן, אבל כן שיהיה בערך עם אותו מפרט

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים