עבור לתוכן

התלבטות בין מעבדים (core i7 למינהם מול core i5)...

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

פוטושופ זאת תוכנה מורכבת, ולצרכי פרנסה כדאי מאוד להשקיע בחומרה העדכנית ביותר.

אני למשל עובד עם קובצי RAW שמגיעים ל-1GB, ממש לא רואה את עצמי עם מעבד פאנום או משהו בסגנון.

בעבודה זמן=כסף, במיוחד שהמדד שלך למחיר מבוסס על שעות מחשב.

אתה מדבר כאילו ההבדל בין הפנום לcore i7 920 כזה ענק בפוטושופ...

• תגובות 42
  • צפיות 5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הדיון הזה נהפך לחפירה אחת גדולה, מה קרה לנקודה העיקרית?

http://xbitlabs.com/articles/cpu/display/core-i7-870_11.html#sect0

קח את ה-i5-750 עם לוח זול. אם אתה מסתכל על לוחות יותר יקרים אז כבר עדיף X4 965. זה הכל.

פורסם

אתה מדבר כאילו ההבדל בין הפנום לcore i7 920 כזה ענק בפוטושופ...

בפוטושופ CS3 לא תרגיש הבדל גדול, אבל... גרסה CS4 עברה אופטמיזציה לסט הפקודות SSE4.2 שמנוצל יפה מאוד שם.

אני לא בא לשכנע אותך מה לקנות, בעבודה מקצועית משקיעים על הכלי הטוב ביותר.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה על ההסברים, אני באמת חושב שכבר אפשר להתחיל להתקדם לסיום הת'רד,

ההתלבטות היא רק בין הפנום 965 לבין core i7 920, אני רק רוצה לדעת אם ההבדל יורגש בינהם לגמרי בצורה שתגזול ממני הרבה מאוד זמן יקר בפוטושופ CS4.

כי אם לא, ישתלם לי יותר להשאר עם הפנום.

פורסם

אתה מתכוון שההשוואה היא בין הפנום ל-i5-750. ההפרש בביצועים ממש קטן בין ה-i5-750 ל-i7-920.

פורסם
  • מחבר

אתה מתכוון שההשוואה היא בין הפנום ל-i5-750. ההפרש בביצועים ממש קטן בין ה-i5-750 ל-i7-920.

רוב המבחנים הראו שיש הפרש יחסית גדול...

פורסם

!_Nike_! - שיחקת אותה :xyxthumbs:

איך אמרו סינים -תמונה אחת שווה אלף מילים - גם לגבי פוטושופ :lol:

:xyxthumbs:

יש פונקציות בפוטושופ שדורשות את הכוח של SSE4.2 שקיים במעבדי I5/7, וזה בא לידי ביטוי בהפרשים אף גדולים יותר.

כמו שכתבתי לפני, פוטושופ תוכנה מורכבת קשה לכסות אותה בכמה בנצ'מרקים כלליים.

פורסם
  • מחבר

החלטתי בסופו של דבר ללכת על core i7 920, תודה על העזרה של כולם. :)

אמנם יש לו ביצועים יחסית זהים ל-core i5 אבל הבנתי שעם התושבת שלו יפתחו לי אופציות שדרוג בעתיד, אז אני לא מתנגד.

פורסם

^

:nixweiss:

לבריאות... כולם הראו לך כאן באורות ובמופתים שה-I5 משתלם בהרבה וכמעט שאינו נופל מהנ"ל.

קצרה היריעה מלהרחיב פה, אבל לטעמי ה"אופציות לשדרוג" מסתברות לרוב כלא פרקטיות במקרה הטוב וספק אם הן צריכות להיות שיקול כאן.

מצד שני, אם זה לפרנסה, האחוזים הבודדים של השיפור (שככל הנראה לא תרגיש) תיאורטית יכסו את הפרש המחירים (כ~1000 ש"ח) תוך פרק זמן סביר... אתה גם תהיה רגוע יותר עם הבחירה שלך שזו גם סוגייה שאינה בטלה בשישים...

גם כך, מה שלא תבחר פה - לא תיפול וההבדלים לא מהותיים גם כך. זה הכל שאלה של יחס עלות/תועלת.

פורסם
  • מחבר

תודה שניכם.

כל ההסברים פה על ההבדלים לא יצאו לי מהאוזן השניה, אני עדיין אמשיך לחשוב ולהתלבט אבל בעיקרון קיבלתי את כל המידע שאני צריך.

אופציה לשדרוג זה השיקול היחיד ורק בגללו אני לא בוחר ב- core i5. אם תיהיה לי אפשרות לשדרג את המעבד בהמשך אני אשמח,

כי לפי איך שזה נראה אני אשאר עם המחשב הזה יותר מ-3 שנים (אולי אפילו הרבה יותר) אז כמה שיותר אופציות שדרוג ככה טוב.

רק tmpusr, איך הגעת ל- 1K הפרש בין מעבד i7 עם לוח לבין מעבד i5 עם לוח?

עשיתי השוואות וזה לא עובר את ה- 500 ש"ח... אולי כי בשני המקרים אני צריך לוח תומך CF.

פורסם
  • מחבר

תזכורת !!!

אל תשכח את עניין 2 דיסקים קשיחים, לא אחד !

נ.ב אם אתה יכול להרשות לעצמך I7 וואללה, למה לא ;D

בהצלחה

לא שכחתי, יש לי עוד אחד פנוי ככה שזה בסדר. תודה. :)

פורסם

urib - נראה לך מוכר ?

OReeh - לתשומת לבך !

תשתוף עיניים בזה http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=430964.0

כתבתי את זה לפני הידיעה שאינטל תאפשר שידרוג לסוקט 1366, כעת אני ממש לא מתחרט על המחיר כל עוד יש לי אופציה לשדרג.

מספיק אכלתי קש עם סוקט 939 בזמנו שעבר ל-AM2.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים