עבור לתוכן

התלבטות בין מעבדים (core i7 למינהם מול core i5)...

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

סורי, זה הרגל שהתפתח אצלי בגלל שהרבה פעמים שהגבתי למישהו למעלה מישהו הגיב אחרי... (בפורומים אחרים, מזל שפה זה מתריע)

ואין לי מושג, הבנתי שפוטושופ בנויה לעבוד טוב יותר עם מעבדים של אינטל, אז מן הסתם ש core i7 ישלב גם מהירות קידוד וגם מהירות כללית...

אבל אני אחכה, תודה.

• תגובות 42
  • צפיות 5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

NIKE - מילים כדורבנות... לגזור ולשמור :xyxthumbs:

ההבדלים ממש זעומים ברוב במקרים, ודאי בפוטושופ: http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?p=109&p2=47

היתרון העיקרי של ה-I5/I7 בתושבת 1156 (לעומת 1336) לטעמי הוא ה-Turbo Mode שמאפשר למעבדים האלה להביס גם את כפולי הליבה המהירים ביותר בישומים שאינם מרובי-נימים שעדיין מהווים נתח נכבד מהיישומים/משחקים.

יחד עם מחיר זול משמעותית (I5 + P55 INTEL + 4G DDR3 ב~2000 ש"ח) מה-1366 וביצועים בנופלים ממנה רק בכמה אחוזים בודדים לרוב, ה-I5 הוא הבחירה שנותנת את התמורה הגבוהה ביותר למחיר וכמעט ללא פשרות בביצועים.

רק אם אתה עושה שימוש כבד מאוד לצרכי פרנסה וביישומים שמבוססים חזק על ריבוי נימים וצורכים המון זיכרון, יש הצדקה סבירה (ולא יותר מזה) לפרמיום של מערכת 1336 (בקירוב 3100 ש"ח למערכת I7-920 + X58 בסיסי + סט 6G בסיסי, פער של יותר מ~50% במחיר וללא ה-Turbo Mode הסופר-שימושי).

כפשרה ניתן לקחת את ה-I7-1156 שמאפשר 8 נימים במקום 4 בתוספת של כ~500 ש"ח שמהווה פתרון ביניים אטרקטיבי יחסית (אבל עם 4G לעומת 6G ב-1336 לעיל).

פורסם

רק כדי להבהיר למי שזה לא היה ברור , בתושבת 1136 שtmpusr רשם הכוונה היא ל1336 שהI7-920 משתמש

פורסם

^

תודה.

פורסם

לטעמי אם הניצול של HT שב-i7-860 אינו אינטנסיבי ומטורף לגמריי, חבל על הכסף. i5-750 עם P55 זול, או לחילופין אם לפי הדרישות שלך נראה שהלוח לא יהיה זול אז דווקא עדיף יהיה P2 X4 965 עם AM3.

קח בחשבון שברינדור בתלת-מימד, HT הוא פלוס עצום! מניסיון.

במשחקים HT גרוע, פוטושופ לא רציני, אבל... תלת מימד זה כבר סיפור אחר.

פורסם

^

צודק - 3D זה המקום בו נראה השיפור המשמעותי ביותר, אבל אל תצפה לביצועים בסדר גודל כפול (8 לעומת 4 נימים) - הרבה יותר קרוב ל-20% תוספת ביצועים במרבית המקרים.

פורסם
  • מחבר

וול, tmpusr, במבחנים שנתת זה נראה אפילו שלקחת את ה-AMD זה לא כל כך נורא... אבל אני עדיין מתלבט.

אני חושב ללכת על ה core i7 920 (שאם הבנתי נכון על תושבת 1336 שמקנה ביצועים גבוהים יותר אבל יקר יותר גם כן)...

בכל אופן, השימושים שלי בפוטושופ הם לצורכי פרנסה. (אחרת לא היה לי מה לעבוד עליו בכמות שכזו)

פורסם

אני חושב ללכת על ה core i7 920 (שאם הבנתי נכון על תושבת 1336 שמקנה ביצועים גבוהים יותר אבל יקר יותר גם כן)...

ביצועים גבוהים ביחס למה?

ביחס לI5 ? ביחס לAMD? ביצועים גבוהים יותר בפוטושופ??

פורסם
  • מחבר

ביצועים גבוהים ביחס למה?

ביחס לI5 ? ביחס לAMD? ביצועים גבוהים יותר בפוטושופ??

אני מצטט את מה שאמרו פה, אין לי מושג על מה זה ממוקד...

זה שמעלי, אתה מדבר מניסיון?

עם איזה מעבד\כרטיס אתה עובד?

פורסם
  • מחבר

תשובה יותר טובה / מוסמכת ייתן מן הסתם URIB.

ואם איזה גירסת פוטושופ אתה עובד ?

לשאלתך - E 8400, 9600NV. ואפילו עם E 4600 זה נסבל !עם קבצים של 1200X1400

:xyxthumbs:

אני על CS2 כי יותר מזה אני מפחד להריץ פה. :nixweiss:

והכל זז במהירות בלי לזחול כשיש כמה קבצים בגודל הזה פתוחים, כנ"ל לאפליקציות שאתה פותח בפוטושופ?

פורסם
  • מחבר

שמע , זה מאוד תלוי - מה אתה עושה, איזה פילטר אתה מריץ וכו'.

אבל בגדול, אין עיכובים, נניח כשפתוחים ארבע קבצים בגדלים שציינתי

ואפילו יותר, מקסימום לפעמים רץ הפס של יישום פילטר / עיבוד מסויים,

אבל זה רץ, לא זוחל, כלומר יש פעולות שמבוצעות מיידית ויש שאתה רואה

את היישום של זה בתור פס - נגיד שלוש שניות לפילטר כבד.

ד.א CS 4 יותר מהיר, ויש לו היכולת להאצת ביצועים עם כרטיס מסך

כפי שציינתי מקודם, הכל לעומת CS 2 באותה מערכת.

הבנתי, תודה על ההסבר. :xyxthumbs:

לא אכפת לי שיהיה את פס העיבוד, אני פשוט לא יכול לסבול שאני מבצע משהו או מנסה לפתוח משהו וזה זוחל ונתקע ופתאום כל החלונות הופכים ללבן, אתה בטח יודע על מה אני מדבר...

פורסם
  • מחבר

:kopfpatsch: יודע גם יודע, התעניתי עם ATHLON 1800+,

וכל מילה מיותרת.

תצתרך להתפרע חזק בשביל שזה יקרה עם I5.

תודה לך. אתה חושב שגם עם AMD 965 התוצאות יהיו זהות? (כלומר מהיר כמו שאמרת)

כי אישית אני מעדיף להשאר עם AMD... כמה שנים של ניסיון. תכננתי לעבור רק בשביל ביצועים מהירים בפוטושופ, ואם אתה אומר שהביצועים אותם ביצועים וההבדלים הם רק בעיבוד וקידוד דברים בכמה שניות יותר, אז זה לא גרוע וגם לא מצדיק הוספה של 500 ש"ח על לוח+מעבד core i7...

פורסם

שלום לכולם

לדעתי, I7 לפוטושופ ( גם עם הרבה מברשות ;D ) הוא אובר קיל, ה - I5 / AMD יספיקו די והותר,

כל עוד תקנה כרטיס מסך תומך OPEN GL ( שהיום זה כולם , ואם תהיה תמיכה ב CUDA מה טוב),

אתה על הסוס !!!

אל תכתוב מחוסר נסיון ותשפיע על אחרים, האצת חומרה ע"י כרטיס מסך בפוטושופ מוגבלת לכמה פעולות פשוטות בלבד.

לפותח התר'ד, אני מתפרנס מפוטושופ גם ממליץ לך חד משמעית! לרכוש I7 בסוקט 1366 עם טריפל צ'אנל של 6GB.

פורסם

תאמינו לי אחרי שקראתי את כל זה אני לא מבין על מה חשבו באינטל שעשו את הבלאגן הזה בכל השמות...

אדם פשוט שלא מבין יותר מדיי מגיע היום לחנות מחשבים והולך לאיבוד....אולי זה מה שהם רצו להשיג...

אני מן הסתם לא אחד מאלה כי אני מסתובב כאן אבל חבל על כל הבלאגן הזה עבור כל השאר....פשוט מיותר

פורסם

ניחא, אבל לקנות I7 לפוטושופ :screwy:.

פוטושופ זאת תוכנה מורכבת, ולצרכי פרנסה כדאי מאוד להשקיע בחומרה העדכנית ביותר.

אני למשל עובד עם קובצי RAW שמגיעים ל-1GB, ממש לא רואה את עצמי עם מעבד פאנום או משהו בסגנון.

בעבודה זמן=כסף, במיוחד שהמדד שלך למחיר מבוסס על שעות מחשב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים