עבור לתוכן

התלבטות בין מעבדים (core i7 למינהם מול core i5)...

Featured Replies

פורסם

קודם כל, מצטער שזה הת'רד השני שלי פה בזמן כל כך קצר- צצה התלבטות חדשה ובאמת שאחרי הרבה הסתכלות במבחני ביצועים, מחירים והתלבטויות אישיות אני צריך יעוץ מקצועי טיפה יותר.

אני מתלבט על איזה מעבד ללכת.

בעיקרון בהתחלה התכוונתי ללכת על AMD Phenom 2 X4 965 אבל אז הבנתי ש-core i5 750 עולה פחות, נותן ביצועים אמנם רק טיפה יותר גבוהים במשחקים, אבל בפוטושופ ושאר השימושים נותן הרבה יותר- ובצריכת ספק נמוכה יותר.

אבל אז ראיתי במבחני ביצועים אחרים ש core i7 860 נותן ביצועים הרבה יותר טובים ועולה קצת יותר מה-AMD Phenom 2 שהתכוונתי ללכת עליו.

לעומת זאת מבחנים מראים שלפעמים ה core i7 920 שבמחיר טיפה יותר נמוך ממנו נותן הרבה הרבה יותר ביצועים, וש core i5 משתווה אליו.

זה נורא מבלבל, אני לא יודע אם זה משתלם כל כך, כי אולי יש משהו אחר שפספסתי ומשתלם לי הרבה יותר.

התקציב יכול להגיע עד 1600 ש"ח למעבד.

המטרות הם כוח עיבוד מהיר חזק וזורם מאוד, השימושים שלי הם משחקים, פוטושופ, תכנות וגלישה רגילה וכד'. יש סיכוי לעריכת וידיאו וסאונד בעתיד.

תודה לעוזרים.

• תגובות 42
  • צפיות 5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני באותה היתלבטות בדיוק ולפי מה שאמרו לי עד כה הI5 עדיף יותר מה AMD והוא גם משתם ואין צורך להשקיע במשהו חזק יותר הוא מספק מאוד

פורסם
  • מחבר

אני באותה היתלבטות בדיוק ולפי מה שאמרו לי עד כה הI5 עדיף יותר מה AMD והוא גם משתם ואין צורך להשקיע במשהו חזק יותר הוא מספק מאוד

ההתלבטות עכשיו היא בן core i5 לבין דגמים אחרים של core i7...

פורסם

אני סיימתי להתלבט. אחרי הרבה קריאה והשוואות, בחרתי ב- i5 .

נראה שהוא נותן תמורה טובה יותר למחיר שלו. לפי הביקורות i5 נותן 90% מהביצועים של i7 .

פורסם

אני סיימתי להתלבט. אחרי הרבה קריאה והשוואות, בחרתי ב- i5 .

נראה שהוא נותן תמורה טובה יותר למחיר שלו. לפי הביקורות i5 נותן 90% מהביצועים של i7 .

צר לי לבלבל אתכם יותר, אבל... יש שמועות בעולם שלוחות X58 לסוקט 1366 יאפשרו שידרוג ל-I9 מעבד 6 ליבות של אינטל Gulftown.

http://www.fudzilla.com/content/view/14778/1/

"As weve mentioned several times before, the 32nm Gulftown 6-core (or hexa-core) chip will launch in 1H 2010 as the first chip in the Westmere family, the successor to Nehalem. Intel Core i9 will appeal to a highly enthusiast market niche, as it is based solely on socket LGA 1366 and retains compatibility with the X58 chipset which isnt going anywhere in the foreseeable future."

פורסם

urib

קראתי גם את המידע הזה לפני כמה ימים.

אם הייתי קונה היום סוקט 1366 ומעבד i7920 , לא הייתי משדרג למעבד 6 ליבות עוד חצי שנה, וגם לא עוד שנה.. זה לא כלכלי, והוא יעלה לא מעט.

i5 וסוקט 1156 זאת הזדמנות פז להחליף את המערכת הישנה בחדשה ובמחיר שפוי. יש פה חסכון של כ- 1000 שקלים לעומת קניית סוקט 1366 .

OReeh

בשבילך אני חושב שמעבד בטכנולוגיית HT ייתן יותר ביצועים, בגלל שאתה מתכוון להשתמש בפוטושופ. (השאלה כמה תשתמש, שזה שיקול שלך).

ולא כדאי לך לקנות מעבד i5 860 HT בתושבת 1156, בגלל שאז זה לא יהיה משתלם, וכבר עדיפה פה מערכת i7 .

פורסם

i9 - המעבד לבד - יעלה כמו מכונת משחקים קטלנית ביותר...

פורסם

לא לשכוח שהמעבד הראשון של הI9 שיצא הוא EE (אקסטרים אדישיין) וכנראה שמחירו יהיה בהתאם...

פורסם
  • מחבר

roee7777, איזה מהם, 920 או 860? (על 870 ומעלה אין מה לדבר כמובן)

והשימוש שלי בפוטושופ נרחב, כמעט שווה לכמות השימוש במשחקים. כך שאני זקוק פה למשהו שטוב לשניהם ברמה שווה (וגם מהיר מספיק בשביל לבצע פעולות אחרות במחשב במהירות)

פורסם

roee7777, איזה מהם, 920 או 860? (על 870 ומעלה אין מה לדבר כמובן)

והשימוש שלי בפוטושופ נרחב, כמעט שווה לכמות השימוש במשחקים. כך שאני זקוק פה למשהו שטוב לשניהם ברמה שווה (וגם מהיר מספיק בשביל לבצע פעולות אחרות במחשב במהירות)

בפוסט הקודם התבלבלתי.. התכוונתי ל- i7 860*

מבחינת משחקים, אין הבדל מורגש בין i5 ל- i7 .

מבחינת פוטושופ ותוכנות אחרות שמנצלות את טכנולוגיית HT , אז עדיף לך לקחת מערכת i7 920 + לוח סוקט 1366.

אתה יכול גם לקנות סוקט 1156 ומעבד i7 860 , הבעיה שתוציא סכום כסף ששווה למערכת של סוקט 1366 ומעבד i7 920 . שנחשבת למערכת לשוק הגבוה . ויש לה יתרונות משלה.

פורסם
  • מחבר

בפוסט הקודם התבלבלתי.. התכוונתי ל- i7 860*

מבחינת משחקים, אין הבדל מורגש בין i5 ל- i7 .

מבחינת פוטושופ ותוכנות אחרות שמנצלות את טכנולוגיית HT , אז עדיף לך לקחת מערכת i7 920 + לוח סוקט 1366.

אתה יכול גם לקנות סוקט 1156 ומעבד i7 860 , הבעיה שתוציא סכום כסף ששווה למערכת של סוקט 1366 ומעבד i7 920 . שנחשבת למערכת לשוק הגבוה . ויש לה יתרונות משלה.

זה קצת מבלבל, אז מה בעצם ההבדל בין 920 ל-860 אם השילוב שלהם עם לוחות עולה פחות או יותר אותו הדבר?

פורסם

בוא נעשה חישוב ביחד של שילוש למערכת מבוססת i5 , ומערכת מבוססת i7

לוח 1156 טוב למעבד i5\i7 , עולה בערך 1000 ש"ח, + מעבד i7 860 עולה 1560 ש"ח ,+ זיכרון 550 ש"ח = 3110 שקל

לוח 1336 טוב עולה 1300 ש"ח + מעבד i7 920 עולה 1500 ש"ח + זיכרון 700 ש"ח = 3500 שקל

--

בשביל תוספת של 400 שקל ,כדאי ורצוי לקחת מערכת שמבוססת על 1366 .

פורסם

מחירים מאוד מוזרים. אני מציע שתרשום השוואת מחירים שנייה כי זו מאוד לא הגיונית.

למשל-

"לוח טוב"- מה זה אומר? כל אחד ומה שעדיף לו, לכל אחד הדרישות והחיבורים שהוא צריך. לוח ל-LGA1156 מתחיל מ-460 שקלים. לאחר מכן יש 4 לוחות טובים ושהיו מספקים את רוב המשתמשים ב-650-750 שקלים. וכנ"ל לגבי LGA1336. לוח "טוב" לא עולה 1300, אפשר להסתפק בהרבה פחות..

זיכרונות- לא יודע אילו נפחים דחפת שם אבל זה ממש לא הגיוני להשוות 6GB ל-4GB אז שוב - זה לא נכון בבסיס. הייתי מתעלם מזה ויותר מתייחס למחירים עצמם של הזיכרונות שרשמת. 550 שקלים ל-4GB? אפשר למצוא קיט 4GB ב-420 שקלים, חבל על יתר 130 השקלים..

עכשיו בלי קשר לתגובה שמעליי:

1. מה הקטע של פסילת ה-965 על הסף בגלל המחיר שלו? ההשוואה צריכה להיות בין המחיר הטוטאלי של מעבד ולוח ביחד. במחיר של לוח LGA1156 הטוב ביותר מקבלים לוח AM3 שנחשב הרבה יותר טוב.

2. לפותח הדיון, נקודה למחשבה. כשאתה רואה השוואה בצורה של גרף ומעבד אחד נמצא מעל לשני זה לאו דווקא אומר שהוא שווה עוד 10 שקלים או עוד 200 או עוד 500 שקלים. תתעלם מהצבעים והגרפים ותתייחס למספרים. באופן גורף אני יכול לומר שלשימושי פוטושופ שאינם לצורך פרנסה לבן אדם הגיוני אין טעם בכלל להשקיע בתושבות החדשות (יכול להסתפק ב-Q8400). אבל אם כבר אתה עושה זאת אז לא צריך להיות רעב על כל 3/4/5/6/10/15 שניות של המרה/קידוד/עיבוד כלשהו.

אם אתה מבין על מה אני בכלל מדבר אז אני שמח. אם לא אז חבל מאוד.

לטעמי כל ה-Core i וה-965/955 הם "superstars", איזה מהם שלא תקח אתה תקבל ביצועים ברמה גבוהה. אני בספק אם כלל היית שם לב להבדל אם היית קונה i5-750 ואחרי חודש הייתי מתגנב לבית שלך ומחליף לך ל-X4 965. ולא, זו לא נקודה לזכות ה-X4 965 כי הייתי יכול לומר את זה על כל זוג מעבדים.

לטעמי אם הניצול של HT שב-i7-860 אינו אינטנסיבי ומטורף לגמריי, חבל על הכסף. i5-750 עם P55 זול, או לחילופין אם לפי הדרישות שלך נראה שהלוח לא יהיה זול אז דווקא עדיף יהיה P2 X4 965 עם AM3.

פורסם
  • מחבר

מחירים מאוד מוזרים. אני מציע שתרשום השוואת מחירים שנייה כי זו מאוד לא הגיונית.

למשל-

"לוח טוב"- מה זה אומר? כל אחד ומה שעדיף לו, לכל אחד הדרישות והחיבורים שהוא צריך. לוח ל-LGA1156 מתחיל מ-460 שקלים. לאחר מכן יש 4 לוחות טובים ושהיו מספקים את רוב המשתמשים ב-650-750 שקלים. וכנ"ל לגבי LGA1336. לוח "טוב" לא עולה 1300, אפשר להסתפק בהרבה פחות..

זיכרונות- לא יודע אילו נפחים דחפת שם אבל זה ממש לא הגיוני להשוות 6GB ל-4GB אז שוב - זה לא נכון בבסיס. הייתי מתעלם מזה ויותר מתייחס למחירים עצמם של הזיכרונות שרשמת. 550 שקלים ל-4GB? אפשר למצוא קיט 4GB ב-420 שקלים, חבל על יתר 130 השקלים..

עכשיו בלי קשר לתגובה שמעליי:

1. מה הקטע של פסילת ה-965 על הסף בגלל המחיר שלו? ההשוואה צריכה להיות בין המחיר הטוטאלי של מעבד ולוח ביחד. במחיר של לוח LGA1156 הטוב ביותר מקבלים לוח AM3 שנחשב הרבה יותר טוב.

2. לפותח הדיון, נקודה למחשבה. כשאתה רואה השוואה בצורה של גרף ומעבד אחד נמצא מעל לשני זה לאו דווקא אומר שהוא שווה עוד 10 שקלים או עוד 200 או עוד 500 שקלים. תתעלם מהצבעים והגרפים ותתייחס למספרים. באופן גורף אני יכול לומר שלשימושי פוטושופ שאינם לצורך פרנסה לבן אדם הגיוני אין טעם בכלל להשקיע בתושבות החדשות (יכול להסתפק ב-Q8400). אבל אם כבר אתה עושה זאת אז לא צריך להיות רעב על כל 3/4/5/6/10/15 שניות של המרה/קידוד/עיבוד כלשהו.

אם אתה מבין על מה אני בכלל מדבר אז אני שמח. אם לא אז חבל מאוד.

לטעמי כל ה-Core i וה-965/955 הם "superstars", איזה מהם שלא תקח אתה תקבל ביצועים ברמה גבוהה. אני בספק אם כלל היית שם לב להבדל אם היית קונה i5-750 ואחרי חודש הייתי מתגנב לבית שלך ומחליף לך ל-X4 965. ולא, זו לא נקודה לזכות ה-X4 965 כי הייתי יכול לומר את זה על כל זוג מעבדים.

לטעמי אם הניצול של HT שב-i7-860 אינו אינטנסיבי ומטורף לגמריי, חבל על הכסף. i5-750 עם P55 זול, או לחילופין אם לפי הדרישות שלך נראה שהלוח לא יהיה זול אז דווקא עדיף יהיה P2 X4 965 עם AM3.

אני מבין אותך,

אבל לא 20 שניות פחות בעיבוד של משהו זה מה שמושך את תשומת ליבי אלא מהירות עבודה בפוטושופ.

אין לי מושג למה אתה מתכוון ב "אינטנסיבי ומטורף לגמריי", אבל אני עובד על בסיס יומי הרבה בפוטושופ (אמנם לא על יותר מדף בגודל 1003*1000) ורוצה שכשאני טוען כמה מסמכים גדולים בוות-אחת,

או פותח רשימת מברשות ודברים שכאלו התוכנה לא תזחל (ותתקע איתה את כל המחשב), זה נשמע מפונק למדי אבל תאמין לי שעם עבודה בכמות כמו שלי זה ממש ממש ממש מציק לא משנה איך תנסה להתעלם...

פורסם

אז על בסיס מה אתה יודע שמעבד כזה או אחר יטען את המברשות בצורה מהירה יותר?

תחכה לתגובה של מישהו עם נסיון באחד מהמעבדים כי בבנצ'מארקים לא רואים זאת.

ואתה לא צריך לצטט תגובה שמעליך. :screwy:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים