עבור לתוכן

עזרה בחיבור רשת חוטית - לא מצליח להתגבר על בעיהץ בבקשה עזרה!

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

מה שלומכם?

אוקי אז ככה זה הסיפור: קניתי לי מחשב חדש. את המחשב הישן שלי נתתי במתנה לקרוב משפחה ( אצלי הוא עבד ללא רשת עם חייגן).

אצל דוד שלי היה מחשב נוסף שהוא עבד עליו רגיל עם חייגן וללא רשת.

לאחר שהבאתי לו את המחשב הישן שלי הוא ביקש שאקים לו רשת פשוטה וחוטית ( לא אל חוטית). למרות שיש לי ידע בעולם המיחשוב, הידע שלי ברשתות הוא דיי מינמלי אבל ראיתי בזה הזדמנות ללמוד את הנושא.

בקיצור קניתי עבורו ראוטר חוטי EDIMAX 6104K הרצתי חוטי רשת מכל מחשב לראוטר שאותו כמובן חיברתי למודם.

בנוסף ביצעתי פירמוט למחשב שלו ובמחשב שאני הבאתי לו עשיתי רק הסרת חייגן ( כפי שהבנתי שצריך לעשות).

ועכשיו לבעיה:

המחשב שלו, לאחר שביצעתי לו פירמוט , התחבר לאינטרנט ללא חייגן ( ממה שהבנתי כך גם צריך ליהיות). לעומת זאת המחשב השני מסרב להתחבר לאינטרנט....

תחילה, הוא ייבא כתובת IP ללא הפסקה וכנראה שלא הצליח לייבא אותה. התקשרתי לתמיכה של חברת פיקוק והם נתנו לי הגדרות ידניות לחיבור לרשת.

ואכן, לאחר שהזנתי את ההגדרות שלהםף הצלחתי היכנס לתפריט של הראוטר וראיתי שהמחשב קיבל כתובת IP. אבל מה... אי אפשר לגלוש!!@@????

אני כבר משתגע מזה..בתמיכה של פיקוק טענו שכנראה יש בעית חומרה ובציעו לי להחליך את כרטיס הרשת. עשיתי זאת אבל התופעה נשארה: אני מצליח להיכנס לממשק של הראוטר דרך הדפדפן אבל לא מצליח לגלוש לאף אתר! במקומו מופיע הדף הלבן שכולכם מכירים כאשר אתם מנסים להיכנס לאתר מסוים כשהמחשב לא מחוברים לרשת.

אה מה קורה פה? מה לדעתם הבעיה? תודה לעונים...

פורסם

אם אתה אומר שהחלפת כרטיס רשת , ואתה מחובר בקוו עם הראוטר , מקבל כתובת איי פיי אך לא גולש . כמה דברים שאני רוצה שתבודק.

1.תחבר את המודם שלך בלי הראוטר למחשב הזה , תעשה חייגן ותבדוק אם יש גלישה , במידה ואין גלישה זה אומר שזה בא מהמחשב שלך.

במידה ויש גלישה זה אומר אוו כבל לא תקין אוו הראוטר עושה לך בעיות.

תבדוק את זה ותחזור אלינו אם תשובה ונמשיך ....

בהצלחה!!![br]פורסם בתאריך: 18.09.2009 בשעה 17:21:32

ועוד משהו שאני רוצה שתבדוק לפניי שאתה מחבר אותו עם המודם , תפתח דף אינטרנט ותבדוק שהוא גולש במספרים תן לו את המספר הזה: 212.199.206.208 אם הוא נכנס אז צריך להגדיר לו dns , אם הוא לא נכנס אז תחבר כמו שאמרתי את המודם ישירות למחשב הבעייתי.

בהצלחה!!!

פורסם
  • מחבר

barlevi321 אתה פשוט תותח...

הבאת לפריצת דרך. אכן הצלחתי להיכנס לאתר שנתת לי ככתובת IP ( זה אתר של 012).

עכשיו, מה זה בדיוק DNS ואיך בדיוק מגדירים אותו?

כפי שציינתי הידע שלי ברשתות הוא דיי מינימלי. ההיגיון אומר לי שלכל אתר אינורנט יש בעצם כתובת IP ושניתן להגיע אליו דרך הקשת הכתובת IP או דרך הקשת השם המילולי ( למשל WWW.WALLA.CO.IL). והבעיה ,בעצם , היא שהראוטר מוגדר לפי שיטת הIP ולא לפי שיטת ה"מילולי"

אני בכיוון?

בכל מקרה אשמח לעזרה בהגדרת הDNS

שנה טובה לכולם!!!

פורסם

שלום לך...

אם הצלחת להיכנס במספרים לאינטרנט כמו שהבאתי לך , אז השלב הבא זה להגדיר dns בכרטיס רשת שלך .

אז איך עושים את זה?

קליק ימיני על local area connection, ואז מאפיינים , שמה תחפש איפה שמסומן בוי tcp ip ותלחץ עליו דאבל קליק לא על הוי על הכיתוב.

אחריי זה תסמן לו למטה את העיגול האחרון הגדרת dns באופן הבא , ואז יהיה שם שתיי שורות שתצץרך לרשום שם מספרים, בשורה הראשונה אתה כותב 80.179.52.100, ובשנייה אתה רושם: 80.179.55.100 ואז לוחץ על אישור , לאחר מכן תנסה לגלוש , ואני מקווה שתגלוש לא תיהיה בעייה.

אז שיהיה לך בהצלחה~~~

פורסם
  • מחבר

בעיה נפתרה!!!

אני מודה מאוד לכל העוזרים - כל הכבוד!!

שנה טובה לכולם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים