עבור לתוכן

איזו שפה כדאי ללמוד אחרי אסמבלי, VHDL ו-C?

Featured Replies

פורסם

למדתי אסמבלי וC ו-VHDL ואפשר להגיד שאני יודע אותם דיי טוב.

אני רוצה להתקדם עכשיו אבל אני לא יודע מה כדאי לי לבחור?

פורסם

אני מניח שהייתי לומד שפה יותר היי-לבל (ג'אווה, #C או ++C).

פורסם

תלמד python ושימוש ב make files.

או יותר טוב, שב חזק על אלגוריתמים ומתמטיקה.

(להתקדם באיזה מובן?)

פורסם

(יכול להיות שאני מדבר שטויות, ואז לך על פייתון או דווקא אולי LISP?)

מצטער להרוג לך את השמחה, אבל מניסוח השאלה ומעצם זה שאתה שואל אותה אני מקבל את הרושם שאתה יודע C, ASM (ו-VHDL?) באופן בסיסי, אבל לא "די טוב", אלא רק נדמה לך שאתה יודע. אנסח את זה אחרת: יתכן שאתה שולט די טוב בחלקים הבסיסיים (כמו דקדוק), אבל עקב חוסר נסיון ואתגרים ממש קשים נדמה לך שאתה מסתדר עם כל מה שתנסה.

זה לא דבר רע! זה דבר טוב!

עכשיו זה הזמן להתעמק ולאתגר את עצמך. קח פרוייקטים גדולים ומסובכים יותר. תלמד ששליטה בשפה זה לא רק לכתוב סינטקס ותוכניות צעצוע, אלא היכולת לתכנן ולכתוב תוכניות גדולות, עם מעט באגים, וקוד איכותי, תוך בחירה בפתרון המתאים לבעיה שניצבת מולך.

עבור C: אם אתה שולט ב-C, אתה צריך להיות מסוגל לכתוב מימוש ל-strcat מאפס תוך דקה, בלי לחשוב בכלל, ובלי שום באגים בכלל. האם אתה יכול? האם אתה יכול לכתוב רשימה מקושרת ב-C מאפס ללא באגים, בשעתיים? האם אתה יכול לממש A-STAR? עבור מכונת מצבים, מתי עדיף להשתמש ב-switch ומתי ב-function table שכתבת בעצמך? האם אתה יודע לכתוב object oriented code ב-C? תפתח את יכולות האבסטקציה, את ההכרות שלך עם כל מני טכניקות.

עבור ASM (איזה מעבד בכלל?): תממש quicksort (די קל, תכלס). תממש polygon filler. תיקח קוד קצת מסובך ב-C ותמיר חלקים ממנו ל-ASM.

ישר כוח.

פורסם

בנוגע לVHDL זה לא ממש חשוב,תוכל ללמוד גם את VERILOG אבל שוב,זה לא משנה.

כדי ליישם מה שלמדת כדאי לך לנסות לתכנן מעבד פשוט...

פורסם
  • מחבר

עד עכשיו עבדתי בתכנות בקר ממשפחת 8051 בלבד, (אסמבלי ו C)

פורסם

אם אתה מתכנן ללמוד "עוד שפה", מסתמא שההבנה שלך בתכנות כמו שזליג אמר לא יכולה ליהיות כל כך גבוהה.

התכנות זה כל כך לא השפה, אתה יכול ללמוד עוד אלף שפות, אין שום טעם פשוט, תעמיק את הידע באלגוריתמיקה

תקרא ספרים על design patters, על מימוש מבני נתונים, רקורסיות מסובכות יותר

אתה יכול להתקדם גם לנושאים צד שלישי יותר כמו פריממורקס שונים, עבודה עם סוקטים

אבל שוב זה לא העיקר

אם אתה חושב עדיין שאתה מאוד מאוד שולטטט

הייתי מציע ללמוד ada 2005

והתחיל ללמוד מולטי טאסקינג, וכל מיני כלים שעדה חזקה בהם.

פורסם

חשוב לציין מראש: אין לי נסיון אישי עם ADA אבל יש לי היכרות לא רעה עם הרבה דברים וכן נסיון בתעשיה, וכמובן שקראתי לא מעט.

כמו שאני מבין אין שום טעם ללמוד ADA היום סתם ככה, בטח למישהו כמו tom123.

במעט המקומות שעובדים איתה (הרבה פעמים עקב דרישה של סטנדרטים ממשלתיים מיושנים יותר), אז תוכל ללמוד ADA בשביל מקום העבודה הספציפי וזהו.

ברוב המקומות לא משתמשים ולא ישתמשו בה, וזה נכון למגוון רחב מאוד של סוגי מערכות.

ככלי, היא לא מציאה גדולה. וגם לא מציעה גדולה של תכונות מועילות במיוחד שיחודיות רק לה.

השפה כמראה לא תרחיב לך את הראש ותראה לך אופקים חדשים. עד כמה שאני יודע, את מעט הדברים טובים ש-ADA חידשה (בעבר, כשתכננו אותה) כבר שילבו מזמן בשפות אחרות, מודרניות יותר.

עם שאר מה ש-matteo כתב, אני כמובן מסכים.

פורסם
  • מחבר

תודה לכולכם עזרתם לי מאוד!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים