עבור לתוכן

חוות דעת על השירות של דל + שאלה לגבי מודם סלולרי בלפטופ Dell XPS1330M

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

קניתי לפטופ של דל לפני שנה בדיוק בארה"ב, מדגם XPS 1330M, עם אחריות ל-3 שנים מסוג NBD (Next Business Day).

כשהגעתי לארץ העברתי את ה-service tag שלי לארץ, ושכחתי מכל העניין.

לפני שבועיים התחילו בעיות עם הלפטופ, ככל הנראה בגלל הכרטיס מסך של nvidia 8400, ולפני שבוע הוא קרס לחלוטין (לא עלה, אפילו הביוס לא עלה).

התקשרתי למספר התמיכה של דל, שאמנם היו חבר'ה קצת לא מבינים מהחיים שלהם ולקח לי איזה שעתיים להסביר להם מה קורה, אבל בסופו של דבר הם אמרו לי שתוך יום-יומיים יגיע אלי טכנאי הביתה לתקן את הבעיה. הייתי קצת מופתע כי לא ידעתי שיש להם שירות כזה עד הבית. אפילו קצת התקשיתי להאמין :-)

בכל אופן, תוך יום התקשר אלי טכנאי, ולמחרת הוא כבר היה אצלי, ותוך חצי שעה החליף לוח אם - והמחשב סודר לחלוטין.

אני מודה שעוד לא ראיתי שירות כזה, בשום מקום ועל ידי שום חברה. התרשמתי מאוד, וחשבתי לשתף. ממליץ מאוד על השירות של דל.

עכשיו לשאלה שיש לי - כשהטכנאי פירק לי את המחשב, הוא ראה שיש לי כרטיס סלולרי בפנים. כשקניתי אותו זה היה חלק מהחבילה, אבל הכרטיס הוא של verizon, חברה אמריקאית ולא ניתן להשתמש בו בארץ. הטכנאי אמר שיש מקומות שיודעים "לכייל" אותו כך שיתאים לשימוש עם אחת החברות בארץ. מישהו יודע להפנות אותי לחנות כזו שאפשר לסמוך עליה שתטפל לי בלפטופ כמו שצריך ותסדר את העניין הזה? אני מרגיש חבל שיש לי את המודם אבל הוא ללא שימוש.

תודה!

פורסם

זה לא לכייל אותו...

זה לפרוץ את המודם לסים פרי, ואני ממש אתפלא אם יש בארץ חנויות שעושות את זה, למרות שהכל יכול להיות.

תנסה לחפש באינטרנט את הדגם של המודם הזה, ולקרוא מידע עליו, מעבר לזה לא יעזרו לך כאן, כי אסור לדבר על פעולות לא חוקיות.

פורסם

זו פעולה מאוד לא פשוטה, ולא תמיד אפשר לעשות את זה בכלל. לדעתי אין בדבר הזה SIM בכלל.

יותר פשוט (אבל לא זול) להחליף את המודם המובנה (סתם כרטיס mini-PCIe) במודם אחר. וגם אז יש סיכוי שה-BIOS של המחשב יחסום אותו.

פורסם

במחשבים של דל, אין חסימת ביוס כמו במחשבים של HP וIBM.

אני יודע מניסיון וכי אני מוכר מודמים כאלה.

בכרטיס עצמו אין סים, הסלוט של הסים נמצא במחשב ומחובר דרך הלוח אם אל הMINI PCIE של המודם הסלולרי.

פורסם

במחשבים של דל, אין חסימת ביוס כמו במחשבים של HP וIBM.

טוב לדעת. הרבה אנשים ב-Thinkpad forums ירקו דם כדי לפרוץ ביוסים של T60 ויורשיהם ולפתוח אותם למודמים זרים.

פורסם

לא רק על T60.

והמון אנשים קונים לפטופ בלי מחשבה על שדרוג עתידי של חלקים, ואז אחרי שהם קונים את החלקים הם מבינים שאי אפשר לשים אותם.

וכמובן שעדכון ביוס כזה מסיר אחריות...

פורסם

וכמובן שעדכון ביוס כזה מסיר אחריות...

באופן עקרוני עצם שינוי הכרטיס מסיר אחריות.

בפועל, במקרים רבים לא ישימו לב או שלא יהיה אכפת להם.

פורסם

לפי מה שאמרו לי בCPM, המעבדה של CMS, שדרוגים שונים כגון זכרון כרטיס WIFI וכו', אינם פוגעים באחריות.

יחסית במחשב שלי, נורא קל להגיע לסלוטים האלה.

לא כמו X61T שכמעט התאבדנו עד שפתחנו אותו בפעם הראשונה :)

פורסם

לפי מה שאמרו לי בCPM, המעבדה של CMS, שדרוגים שונים כגון זכרון כרטיס WIFI וכו', אינם פוגעים באחריות.

לגבי DELL נראה שאתה צודק:

http://support.dell.com/support/topics/global.aspx/support/csr/csr_matrix?c=us&l=en&s=gen

(בהנחה שהמדיניות לא שונה ב-XPS)

לגבי לנובו, הרשימה אחרת. אבל בדקתי כרגע, ומסתבר שלפחות בדגמים החדשים (T60 ומעלה), אכן כרטיסי ה-miniPCIe גם נחשבים ל-Customer Replaceable Unit.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים