עבור לתוכן

נושא פילוסופי חזק,מה יש אחרי המוות?

Featured Replies

פורסם

אם כבר מדברים על "הבום הגדול" אז מי שאמר שכך נברא העולם ראשון היה הרמב"ן שכתב בספרו שהעולם החל מגרגר קטן והתפשט.

"הנה בבריאה הזאת, שהיא כנקודה קטנה דקה ואין בה ממש, נבראו כל הנבראים בשמים ובארץ"

וגם כתב "משיש יתפוס בו זמן"- כלומר קיים המושג זמן רק אם קיים חומר.

ויקיפדיה

"הראשון שהעלה על הכתב את האפשרות שמקור היקום בנקודה בודדת הוא, ככל הידוע לנו, הסופר אדגר אלן פו, שכתב על כך בשנת 1848"

הרמב"ן נפטר בשנת 1270.

בכל מקרה, אם איך שאתה משוויץ ומתגאה ב 7600GT שלך נראה שבזמנו הוא עלה 1700 ש"ח +- אני צודק?

1192.

סתם זה נראה יפה.

הקטע הוא שאני כבר לא משחק במחשב קניתי XBOX ;)

• תגובות 81
  • צפיות 5.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

^

"הפוך בה והפוך בה דכולה בה " [תחפש בתורה -תמצא שם את כל התשובות]

מסכת אבות ה'.

למעשה, כל תחומי החיים, כל תחומי המדע, כל ההיסטוריה של העם וכן כל תעצומות הנפש כולם נכללים בתורה. אין לך בעיה שלא ניתן למצוא בתורה את פתרונה, אין לך שאלה שלא ניתן למצוא את התשובה שלה במעמקיה של התורה.

ואכן, גדולי החכמים שבדור, אלו שהגו בתורה עשרות שנים והקריבו למענה את מבחר שנות חייהם, דלתות בתיהם פתוחות לכל, והם מדריכים את הפונים אליהם בכל תחום.

"הפוך בה והפוך בה", אין גבול למעמקיה של התורה, וכמו כן אין גבול לאוצרות שהיא אוצרת בקרבה - "דכולה בה".

http://www.hidabroot.org/ARDetail.asp?BlogID=111186

פורסם

אם כבר מדברים על "הבום הגדול" אז מי שאמר שכך נברא העולם ראשון היה הרמב"ן שכתב בספרו שהעולם החל מגרגר קטן והתפשט.

"הנה בבריאה הזאת, שהיא כנקודה קטנה דקה ואין בה ממש, נבראו כל הנבראים בשמים ובארץ"

וגם כתב "משיש יתפוס בו זמן"- כלומר קיים המושג זמן רק אם קיים חומר.

ויקיפדיה

"הראשון שהעלה על הכתב את האפשרות שמקור היקום בנקודה בודדת הוא, ככל הידוע לנו, הסופר אדגר אלן פו, שכתב על כך בשנת 1848"

הרמב"ן נפטר בשנת 1270.

1192.

סתם זה נראה יפה.

הקטע הוא שאני כבר לא משחק במחשב קניתי XBOX ;)

רב אמר שהעולם נוצר בגרגיר ולא בתוהו ווהו/אלוהים או כל דבר אחר? :o

וואו, אתה ממש זוכר את המחיר.. "1192".. איזה דיוק! שלא יקרה לך פתאום משהו שכולם פתאום ישימו לב אליך :silly:

פורסם

אוי איזה "קושיה קשה "הבאת לו. [כמובן לא הרב אמר-אלה מתוך עומקה של תורה הוא למד זאת.]

בוא נראה מה הוא יכתוב...

פורסם
  • מחבר

בנוגע לאם יש חיים או אין חיים אחרי המוות זה כבר די הוכרע ע"י המדע... יש כמה וכמה מחקרים על מתים קלינית של כמה מיליונים שהרבה מהם ידעו לספר מה עשו להם בניתוח בזמן שמח שלהם היה מת מבחינה קלינית... המחקר הגדול ביותר שנעשה אם אני זוכר נכון כלל כ30 מליון עדויות...

אלוהים קיים ו לא זה כבר דיון אחר אבל אניארשה לעצמי לזרוק משהו לאוויר...

מישהו אמר פעם שההסתברות שהיקום הזה נוצר במקרה הוא יותר זניח מההסתברות שטורנדו עבר במגרש גורטאות ויצר ממנו בוינג 747...

אני אוהב להסתכל על זה בצורה אחרת... אם אין שום דבר שברא אותנו אז איך אנחנו לא זוכרים שבראנו את עצמינו? או(אני חושב משמע אני קיים ואם אני קיים ואני לא זוכר איך נבראתי סימן שמשהו אחר ברא אותי...)

לגבי מצפון\הבדלה בין טוב לרע נראה לי שזה משהו שהוא אופייני אך ורק לבני אדם... מכיוון שמלבד הנפש(שיכולה ליצר הרגשה טובה כשתורמים בסתר או הקרבת חיים בשביל מישהו אחר) שהיא משותפת גם לבעלי חיים וגם לבני אדם יש לבני אדם עוד 4 רבדים מעל הנפש(רוח, נשמה חיה ויחידה)

החיות הורגות בגלל יצר ההשרדות ובני האדם הורגים גם בגלל זה וגם בגלל יצר השנאה והנקמה...

הוספתי עוד 2 לינקים מעניינים שאפשר לצפות בזמנכם החופשי ולהאמין או לא אבל זה מעניין...

(הסרט השני עלול להיות קצת קשה לצפייה לאנשים מסויימים)

http://www.tsofar.com/zofar/mashtap/show.asp?id=7392

http://video.google.com/videoplay?docid=2522204233801319283#

אתה מתכוון לזה שהיו כ30 מיליון איש במצב של מוות קליני שאמרו שהם ראו את הגוף שלהם בחדר הניתוח כשהם מרחפים בחדר ועולים למעלה לאט לאט?

שמעתי על זה המון,אבל היו 30 מיליון?? (אלא אם כן הם משקרים כדי לקוות לפרסום או משהו) זה יותר ממספק שיש משהו אחרי המוות...ולא סתם הכול שחור ונגמר בבת אחת

בקשר להסתברות,ראיתי מאמר שכתב שהיה איזה חוקר צרפתי נראה לי שחישב את ההסתברות להווצרות מקרית של רקמה חיה והיא מספר מאוד מאוד קטן,וכאשר עושים 1 פחות אותו מספר (כדי לקבל את ההסתברות ההפוכה,כלומר שהרקמה נבראה בכוונת תחילה על ידי מישהו\משהו) יוצא מספר שהוא הרבה יותר גדול מההסתברות להווצרות מקרית של רקמה חיה וככה בעצם הסיקו שיש סיכוי הרבה יותר גדול שיש בורא לעולם מאשר שהוא נוצר בצורה 'מקרית'

(אין לי מושג איך אפשר בכלל לחשב הסתברות של הווצרות מקרית של רקמה חיה,אבל נניח שבאמת היה מישהו שחישב את זה)

פורסם

רק רגע

איך אפשר לראות אם הם מרחפים מחוץ לגוף שלהם ואין להם גישה לעיניים?

פורסם
  • מחבר

לפני 500 שנה גלילאו גליליי (הבחור של הטלסקופ)

אמר שהשמש במרכז המערכת ואלוהים לא ברא את כדור הארץ במרכז.

והוא היה אמור להיכנס לכלא על שניסה להוכיח זאת באותה תקופה, אבל הוא כבר היה זקן מידי אז הכניסו אותו למעצר בית עד סוף חייו.

לאחר זמן לא ארוך השתמשו בהמצאה שלו ושל מורו כדי לאמת את מה שאמר.

לפחות הם כבר ידעו אז שהעולם לא שטוח.

האם יש חיים אחרי המוות ?

אף אחד לא חזר מהדבר המפחיד הזה כדי לגלות ויש לזה סיבה כנראה.

העולם שלנו מתקיים בידיעה שאין הוכחה לכך שהנשמה היא נצחית או לא, וזה נותן לאדם חופש בחירה אמיתי לדרך הרע והטוב, ואולי זה בעצם מוכיח שכולנו תחת מבחן ואולי לא. יש אין סוף תיאוריות על זה.

אבל בו ניצמד לעובדות:

-אנשים מפתחים דברים ויוצרים איתם את החיים שאחרי כבר אלפי שנים (בסרטים לדוגמא אחת, או על ציורים בפירמידות דוגמא אחרת)

-היקום הוא עצום, כל כך עצום שהאדם לא יכול לתפוס את גודלו.

-אף אחד לא יודע מאיפה הגיע החומר ליקום, יש תאוריות איך הוא הופץ אבל לא איך הוא נוצר ומהיכן הופיע.

גם המפץ היה חומר אבל המדענים עד היום לא סגרו את הפינה של מאיפה הגיע החומר אל הריק.

כמו שאנחנו לא יודעים את התשובות לשלושת הדברים שציינתי, אנחנו לא יודעים בוודאות אם יש בורא מעל כולם או אין.

לכן אני לא מקבל את המקובעים שאומרים "אין אלוהים ואין גן עדן זו המצאה של הפחד ושל האדם". במבחן המציאות אנחנו לא יודעים מאיפה הכול הגיע אז סברה שיש בורא היא גם הגיונית.

לפותח האשכול:

תן לי לתת לך עצה אישית מניסון אישי שלי.

אל תחשוב על המוות יותר מידי זמן כי סביר להניח שאם תפנים את הקונספט של מוות למשמעותו האמיתית אתה תיכנס לדיכאון שהיציאה ממנו קשה מאוד עד בלתי אפשרית.

אין דבר רע באמונה, אנחנו בני אדם לא בנויים להתמודד עם דברים גדולים כמו המוות.

שים לב שברוב הסרטים יש דילמות וקונפליקטים מוסריים ורגשיים סביב מוות שלך או של קרוב אליך, כי זה נושא קשה שהרבה אנשים שהגיעו לבשלות נפשית עדיין לא יודעים איך לאכול אותו.

אז שים אותו בצד ותהנה מכל רגע שאתה הולך בריא בעולם הזה.

כי זה נותן לך את החופש לבחור להיות מי שאתה ולהשאיר את השם שלך גם אחרי המוות.

קצת קשה לי לצערי לקבל את הטענה הזאת שמוות זה דבר שאנשים לא בנויים להתמודד איתו,שים לב מה קורה בעולם יום יום נהרגים ונרצחים לפחות מאות אנשים אם לא אלפים,וזה בהרבה מקרים בלי הרבה מחשבה מקדימה (למשל רצח בעולם התחתון,רצח שנעשה על ידי סתם איזה חמום מוח שמישהו סירב להביא לו סיגירה וכו')..ובקשר לסרטים,אני יכול להביא לך המון סרטים שרצח בהם נעשה בקלות דעת כל כך גדולה והיחס למוות בסרט היא כמו לקפה של בוקר...[br]פורסם בתאריך: 17.09.2009 בשעה 00:52:50

רק רגע

איך אפשר לראות אם הם מרחפים מחוץ לגוף שלהם ואין להם גישה לעיניים?

אם יש חיים אחרי המוות אז סביר להניח שהנשמה\הגוף החדש יכול לראות בדרך אחרת (גם העין האנושית לא יכולה לראו הרבה דברים כמו גלים שונים ויצורים מאוד קטנים)

פורסם

אתה קולט שאתה מדבר על דברים לא הגיוניים כמו הרוני הזה שכל הזמן מבלבל בשכל על כל מיני סיפורים כמו כל הרבנים המעצבנים האלה?

ראייה זה משהו שאתה מקבל מאיבר מסויים, איך אתה אמור "לראות" בלי האיבר, איזה דרך אחרת בדיוק?

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע איך להסביר\לשאול - אתה רוצה להגיד לי שכשמתעלפים או בעצם מתים אתה רוצה להגיד לי שאין כלום בבום ולא מרגישים כלום וכל זה(עד כאן בסדר) , אבל אתה בעצם מודע למצב?! אם אתה לא מודע לזה אז זה לא משנה,אבל אם כן... :'(

לא מודעים למה שקורה בזמן העילפון אבל כשמתעוררים מרגישים מאוד מופתעים ש"התעלפת בלי להשים לב" הכוונה שבבום הכול נעלם ואפילו לא זכור לך השנייה הספיצית שזה קרה בה....ואותי עדיין מאוד מבאס אם אין חיים אחרי המוות גם אם לא מודעים לכלום...[br]פורסם בתאריך: 17.09.2009 בשעה 00:58:23

אתה קולט שאתה מדבר על דברים לא הגיוניים כמו הרוני הזה שכל הזמן מבלבל בשכל על כל מיני סיפורים כמו כל הרבנים המעצבנים האלה?

ראייה זה משהו שאתה מקבל מאיבר מסויים, איך אתה אמור "לראות" בלי האיבר, איזה דרך אחרת בדיוק?

אם קיימת נשמה שזה דבר שהוא שנוי במחלוקת,אז כנראה שגם קיימת דרך שונה לאפשר ראייה שמן הסתם גם היא שנוייה במחלוקת.. ;)

האמת שאין לי מושג...אבל לא סתם עשו המון מחקרים וגילו ממצאים מפתיעים לטובת החיים אחרי המוות

פורסם

desert.jpg

האמת שאין לי מושג...אבל לא סתם עשו המון מחקרים וגילו ממצאים מפתיעים לטובת החיים אחרי המוות

Like what ..?

פורסם

אתה מבין שכל פעם שאתה אוכל בשר של חיות הן מרחפות בבית שלך ורדופות אותך וגורמות לדברים רעים שיקרו לך בגלל שהן צריכות להיות כלואות בצורה של נשמה כי הן לא מתו מוות טבעי? תתבייש

פורסם
  • מחבר

מה שthe ungiven אמר:

בנוגע לאם יש חיים או אין חיים אחרי המוות זה כבר די הוכרע ע"י המדע... יש כמה וכמה מחקרים על מתים קלינית של כמה מיליונים שהרבה מהם ידעו לספר מה עשו להם בניתוח בזמן שמח שלהם היה מת מבחינה קלינית... המחקר הגדול ביותר שנעשה אם אני זוכר נכון כלל כ30 מליון עדויות...

ובדיוק לפני כמה ימים גם קראתי כתבה באותו נושא:

http://www.tevalife.com/article.asp?id=801[br]פורסם בתאריך: 17.09.2009 בשעה 01:05:49

אתה מבין שכל פעם שאתה אוכל בשר של חיות הן מרחפות בבית שלך ורדופות אותך וגורמות לדברים רעים שיקרו לך בגלל שהן צריכות להיות כלואות בצורה של נשמה כי הן לא מתו מוות טבעי? תתבייש

אמרתי שאין לי מושג מה נכון...

אני רק מקווה שיש משהו אחרי המוות ולא סתם שחור שלא מודעים אליו

פורסם

fighter אולי תסביר לי איך אתה יכול לדמיין תמונות כמו סיטואציה ומקום שאף פעם לא היית בו ? הרי העיניים שלך לא ראו את המקום אף פעם ...

פורסם

אתה צודק אי אפשר, אבל מתי בדיוק אמרתי משהו כזה?

פורסם

אני אנסה להסביר לך למה כן יש דבר כזה שנקרא "נשמה,

נניח שתיקח עכשיו אדם שמת בוא נאמר מדום לב, קח אותו ותשים לו לב חדש. תעסה את הלב הזה כמה שצריך. האם האדם הזה יחזור לחיים? לא תמיד למרות שיש סיכוי שאם תעשה את זה די מהר אחרי שהוא כבר מת יש סיכוי קלוש.

אבל ב90% מהמקרים הוא לא יחזור לחיים למרות ששמת לו לב חדש.

אז... אם יש לנו גוף לכאורה בריא עם לב חדש למה שהוא לא יפעל ויקום לחיים? כי כבר אין בו את הנשמה. גם הטענה שלא הגיע מספיק חמצן למח לא נכונה כי בוא נאמר שתשים לו גם מח חדש.... אז הוא יקום לתחייה?!

לא! כי אין לו נשמה!

אז בוא ואני אסביר לך הפוך :)

איך תסביר את התהליך של שיבוט יצור חי? הרי כבר עשו את זה, ויצרו כבשה חיה. איך היא הייתה חיה? מאיפה הביאו נשמה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים