עבור לתוכן

נושא פילוסופי חזק,מה יש אחרי המוות?

Featured Replies

פורסם

כן בטח

תביא תמונה

• תגובות 81
  • צפיות 5.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תיקון קטן!!!

לכל בעל חיים יש נפש אבל רק לאדם יש נשמה

ויש הבדל בין השניים

לפותח הדיון, אמרת שאתה אדם מאמין, יש ספר של הרב זמיר כהן נקרא: "המהפך" אולי שמעת עליו,

יש בו מאמר קטן על אחרי המוות ובעיקרון כמו בסרטים, עולים למעלה, פוגשים את המשפחה, משפט וכו'

אבל יש מצב שאנחנו סתם ישנים עם עינים מלאות בחול מתחת לאבן ששוקלת 4 טון

פורסם

יש רק דרך אחת לגלות איך מה יש אחרי המוות וזה לא יותר מאשר למות

יש שתי דרכים לבצע זאת

1. לחכות למוות שיגיע

2. ללכת לרופא להגיד לו שאתה רוצה שהוא יהרוג אותך במוות קליני לכמה דקות ואז שיחזיר אותך לחיים

אם אתה הולך על אופציה 2 ספר לנו איך היה

פורסם

זה נכון שכשאתה לא בהכרה כשאתה מתעורר אתה חושב שעברה רק שניה בידיוק כמו שינה ללא חלום, אבל לך תדע לאן התת הכרה הולכת? יש טענות שיש

מימדים נוספים מעבר ל3 שאנחנו יכולים לראות [אני לא אומר שיש זה הכול תיאורטי :smile1:] הרי אתה לא יכול לדעת מה הולך אצלך בתת הכרה אלא רק

כשאתה עובר משהו כמו היפנוזה או בסגנון, הנקודה היא שכשאתה נגיד מאבד הכרה יכול להיות הנשמה יוצאת למין "מסע" באותו מימד אלא שהיא יכולה לראות מימדים

נוספים מעבר למישורים הפיזים שאנחנו יכולים לראות אבל כשהיא חוזרת לגוף [משינה או אחרי קומה] היא לא תזכור את המסע כמו שאתה זוכר דברים זה כנראה ילך

רק לתת מודע שלך בגלל שהמוח לא יכול לעכל דברים מעבר מעולם שלנו [ככה אני חושב]

זאת רק השערה שלי בעזרת כמה תאוריות..

אבל בסופו של יום אף אחד לא יכול להוכיח את זה כרגע

אני אישיתי למדתי איך לשלוט בתת הכרה שלי, והצלחתי לשלוט בו 6 פעמים בלילות, מתוך עשרות נסיונות.

קוראים לזה חלימה צלולה.

זה כמו מטריקס, סוג של מציאות מדומה, קשה להישאר שם כי אתה כל הזמן נמשך החוצה, אבל אתה יכול לעשות מה שבראש שלך, לעבור גם את חוקי הפיסיקה (כמו לגרום לשקית ניילון כתומה עם גליל בתוכה לעוףף רק בעזרת כח המחשבה, או להעיף ולשבור מארזי מחשב בכח המחשבה)

זה חתיכת דבר כיף, אבל זה דורש המון אימון.

לסיכום הדיון הנ"ל:

כן, קיימת נשמה.

מה קורה אחרי המוות, זה הכל תלוי באלוהים, או שאתה נגאל או שאתה לא נגאל.

פורסם

פותח האשכול אתה מוזמן לשאול בקשר לעולם הבא [בקשר ליהדות]

המחשבה הזאת -מצויה בכל אדם, אלה שאומרים תן לי רק לחיות -הם פשוט בורחים מהמציאות ואומרים "אכול ושתה כי מחר נמות." [בוא נספיק לאכול ולהנות כמה שיותר לפני שנמות]

אבל שאדם עוצר ומתחיל לחשוב מה אני עושה פה ואיך ומה -אז לפחות שיבדוק לעצמו האם יש תשובות לנושאים הללו.

נשמה.

http://www.hydepark.co.il/topic.asp?topic_id=2443248&forum_id=4142

ודבר שיצא לי לראות אתמול : דן מרגלית מבקש למסור: יש חיים אחרי המוות.

http://www.haaretz.com/hasite/spages/1113694.html

אגב אתאיסטים שליליים יכולים לכתוב מה שבא להם -אבל לא יקבלו התיחסות. :-*

פורסם

If a tree falls in a forest and no one is around to hear it, does it make a sound?

פורסם

יש או אין חיים אחרי המוות אני לא יודע ולא מתיימר לנחש

אלוהים קיים ? אולי , גם את זה אני לא יודע

אבל יש משהו שעומד מאחורי החיים

למה לבני אדם יש מצפון ? הרגשה טובה כשעושים משהו טוב בסתר ? רצון לתרום ? הקרבת חיים בשביל משהו\מישהו ?

אם אין כלום אז אנחנו חיות מפותחות וכחיות מפותחות לא צריך להיות לנו מצפון או יכולת הקרבה , הרי אנחנו נעשה מה שטוב לנו

ויעזור לנו לשרוד ולא נרחם.

למה כשאדם הורג אדם אחר בגלל סכסוך כספי זה שונה משני בעלי חיים שהורגים אחד את השני בשביל אוכל ?

אשמח אם מישהו יענה לי עליהן בתשובה עניינית מבלי לכתוב שהמוח שלנו יצר את הדברים האלה כי הוא כל כך מתקדם ....

פורסם

יש או אין חיים אחרי המוות אני לא יודע ולא מתיימר לנחש

אלוהים קיים ? אולי , גם את זה אני לא יודע

אבל יש משהו שעומד מאחורי החיים

למה לבני אדם יש מצפון ? הרגשה טובה כשעושים משהו טוב בסתר ? רצון לתרום ? הקרבת חיים בשביל משהו\מישהו ?

אם אין כלום אז אנחנו חיות מפותחות וכחיות מפותחות לא צריך להיות לנו מצפון או יכולת הקרבה , הרי אנחנו נעשה מה שטוב לנו

ויעזור לנו לשרוד ולא נרחם.

למה כשאדם הורג אדם אחר בגלל סכסוך כספי זה שונה משני בעלי חיים שהורגים אחד את השני בשביל אוכל ?

אשמח אם מישהו יענה לי עליהן בתשובה עניינית מבלי לכתוב שהמוח שלנו יצר את הדברים האלה כי הוא כל כך מתקדם ....

בנוגע לאם יש חיים או אין חיים אחרי המוות זה כבר די הוכרע ע"י המדע... יש כמה וכמה מחקרים על מתים קלינית של כמה מיליונים שהרבה מהם ידעו לספר מה עשו להם בניתוח בזמן שמח שלהם היה מת מבחינה קלינית... המחקר הגדול ביותר שנעשה אם אני זוכר נכון כלל כ30 מליון עדויות...

אלוהים קיים ו לא זה כבר דיון אחר אבל אניארשה לעצמי לזרוק משהו לאוויר...

מישהו אמר פעם שההסתברות שהיקום הזה נוצר במקרה הוא יותר זניח מההסתברות שטורנדו עבר במגרש גורטאות ויצר ממנו בוינג 747...

אני אוהב להסתכל על זה בצורה אחרת... אם אין שום דבר שברא אותנו אז איך אנחנו לא זוכרים שבראנו את עצמינו? או(אני חושב משמע אני קיים ואם אני קיים ואני לא זוכר איך נבראתי סימן שמשהו אחר ברא אותי...)

לגבי מצפון\הבדלה בין טוב לרע נראה לי שזה משהו שהוא אופייני אך ורק לבני אדם... מכיוון שמלבד הנפש(שיכולה ליצר הרגשה טובה כשתורמים בסתר או הקרבת חיים בשביל מישהו אחר) שהיא משותפת גם לבעלי חיים וגם לבני אדם יש לבני אדם עוד 4 רבדים מעל הנפש(רוח, נשמה חיה ויחידה)

החיות הורגות בגלל יצר ההשרדות ובני האדם הורגים גם בגלל זה וגם בגלל יצר השנאה והנקמה...

הוספתי עוד 2 לינקים מעניינים שאפשר לצפות בזמנכם החופשי ולהאמין או לא אבל זה מעניין...

(הסרט השני עלול להיות קצת קשה לצפייה לאנשים מסויימים)

http://www.tsofar.com/zofar/mashtap/show.asp?id=7392

http://video.google.com/videoplay?docid=2522204233801319283#

פורסם

אני אישיתי למדתי איך לשלוט בתת הכרה שלי, והצלחתי לשלוט בו 6 פעמים בלילות, מתוך עשרות נסיונות.

קוראים לזה חלימה צלולה.

זה כמו מטריקס, סוג של מציאות מדומה, קשה להישאר שם כי אתה כל הזמן נמשך החוצה, אבל אתה יכול לעשות מה שבראש שלך, לעבור גם את חוקי הפיסיקה (כמו לגרום לשקית ניילון כתומה עם גליל בתוכה לעוףף רק בעזרת כח המחשבה, או להעיף ולשבור מארזי מחשב בכח המחשבה)

זה חתיכת דבר כיף, אבל זה דורש המון אימון.

לסיכום הדיון הנ"ל:

כן, קיימת נשמה.

מה קורה אחרי המוות, זה הכל תלוי באלוהים, או שאתה נגאל או שאתה לא נגאל.

גם אני פעם הצלחתי לעשות משהו בסגנון בחלום, לא ידעתי לעשות יותר מאשר להחליף רקעים.. ז"א הייתי במדבר ולא היה לי כיף אז העלמתי אותו ושמתי שם עיר.. ככה התחלתי להתאמן ועכשיו שכחתי את האימונים ואני בקושי זוכר את החלומות כבר :P מבאס כי אני זוכר שזה היה כיף (משום מה המוח מדמה את זה בצורה ראיליסטית ביותר לדוגמה במדבר אתה מרגיש שחם לך, תחושות ואפילו טעמים מגניבים 8)

פורסם

אמרתי שאני מקווה שיש חיים אחרי המוות,לא אמרתי שאני מאמין עד הסוף.

אני יכול להגיד לך יותר מזה,

התעלפתי כמה פעמים בחיים שלי,ובכל הפעמים האלו אני זוכר שברגע שהתעלפתי זה כאילו הכול הפסיק בבת אחת להתקיים,כאילו בבום כבר אין כלום,לא הרגשתי כלום,לא ראיתי כלום,לא שמעתי כלום...הכול שחור וחשוך עד שלאט לאט מתעוררים בבחילה נוראית ושועמים קולות כפולים ככה לאט לאט עד שכל החושים חוזרים,ראייה,שמיעה,מגע...

אז מה שאני מפחד זה שאחרי המוות זה פשוט ככה כמו כשמתעלפים,רק שהשחור הזה והחוסר תחושה הכללית הזאת נשארת לתמיד...

אני לא יודע איך להסביר\לשאול - אתה רוצה להגיד לי שכשמתעלפים או בעצם מתים אתה רוצה להגיד לי שאין כלום בבום ולא מרגישים כלום וכל זה(עד כאן בסדר) , אבל אתה בעצם מודע למצב?! אם אתה לא מודע לזה אז זה לא משנה,אבל אם כן... :'(

פורסם

מה קשור להתעלף- רוב הפעמים הנשמה לא יוצאת מהגוף במצב כזה.

"The Un4givN ":

הלינק הראשון ששמת לא עובד טוב אחרי כמה דקות אז - http://altv.shemayisrael.com/movie-0086.shtml

פורסם

לפני 500 שנה גלילאו גליליי (הבחור של הטלסקופ)

אמר שהשמש במרכז המערכת ואלוהים לא ברא את כדור הארץ במרכז.

והוא היה אמור להיכנס לכלא על שניסה להוכיח זאת באותה תקופה, אבל הוא כבר היה זקן מידי אז הכניסו אותו למעצר בית עד סוף חייו.

לאחר זמן לא ארוך השתמשו בהמצאה שלו ושל מורו כדי לאמת את מה שאמר.

לפחות הם כבר ידעו אז שהעולם לא שטוח.

האם יש חיים אחרי המוות ?

אף אחד לא חזר מהדבר המפחיד הזה כדי לגלות ויש לזה סיבה כנראה.

העולם שלנו מתקיים בידיעה שאין הוכחה לכך שהנשמה היא נצחית או לא, וזה נותן לאדם חופש בחירה אמיתי לדרך הרע והטוב, ואולי זה בעצם מוכיח שכולנו תחת מבחן ואולי לא. יש אין סוף תיאוריות על זה.

אבל בו ניצמד לעובדות:

-אנשים מפתחים דברים ויוצרים איתם את החיים שאחרי כבר אלפי שנים (בסרטים לדוגמא אחת, או על ציורים בפירמידות דוגמא אחרת)

-היקום הוא עצום, כל כך עצום שהאדם לא יכול לתפוס את גודלו.

-אף אחד לא יודע מאיפה הגיע החומר ליקום, יש תאוריות איך הוא הופץ אבל לא איך הוא נוצר ומהיכן הופיע.

גם המפץ היה חומר אבל המדענים עד היום לא סגרו את הפינה של מאיפה הגיע החומר אל הריק.

כמו שאנחנו לא יודעים את התשובות לשלושת הדברים שציינתי, אנחנו לא יודעים בוודאות אם יש בורא מעל כולם או אין.

לכן אני לא מקבל את המקובעים שאומרים "אין אלוהים ואין גן עדן זו המצאה של הפחד ושל האדם". במבחן המציאות אנחנו לא יודעים מאיפה הכול הגיע אז סברה שיש בורא היא גם הגיונית.

לפותח האשכול:

תן לי לתת לך עצה אישית מניסון אישי שלי.

אל תחשוב על המוות יותר מידי זמן כי סביר להניח שאם תפנים את הקונספט של מוות למשמעותו האמיתית אתה תיכנס לדיכאון שהיציאה ממנו קשה מאוד עד בלתי אפשרית.

אין דבר רע באמונה, אנחנו בני אדם לא בנויים להתמודד עם דברים גדולים כמו המוות.

שים לב שברוב הסרטים יש דילמות וקונפליקטים מוסריים ורגשיים סביב מוות שלך או של קרוב אליך, כי זה נושא קשה שהרבה אנשים שהגיעו לבשלות נפשית עדיין לא יודעים איך לאכול אותו.

אז שים אותו בצד ותהנה מכל רגע שאתה הולך בריא בעולם הזה.

כי זה נותן לך את החופש לבחור להיות מי שאתה ולהשאיר את השם שלך גם אחרי המוות.

פורסם
כמו שאנחנו לא יודעים את התשובות לשלושת הדברים שציינתי, אנחנו לא יודעים בוודאות אם יש בורא מעל כולם או אין.

לפי הנאמר נראה שיש בורא.

אם החומר לא יכל לברוא את עצמו אז ברור שמישהו ברא אותו לכן היה מישהו או משהו ראשון,השאלה היא אם אותו משהו הוא אכן ראשון או לא.

אם כן אז הוא נצחי (ואז גם יש בעיה עם המושג "נצח" -מבחינתנו לפחות) אם לא אז שוב היה משהו שברא את אותו ראשון.

מצד אחר לא יכול להיות שתמיד היה בורא שברא וככה סדרה אינסופית של בורא ונברא.

פורסם

יכול להיות שהחומר הראשוני (זה שיצר את הבום הגדול שיצר את היקום לפי התאוריה) הוא שארית דלק (או משהו אחר) מאיזה עב"ם שריחף שם? :nixweiss:

בכל מקרה, אם איך שאתה משוויץ ומתגאה ב 7600GT שלך נראה שבזמנו הוא עלה 1700 ש"ח +- אני צודק? :lol:

פורסם

לא בטוח שיש חיים אחרי המוות, אבל מה שבטוח שיש מוות אחרי החיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים