עבור לתוכן

נושא פילוסופי חזק,מה יש אחרי המוות?

Featured Replies

פורסם

בזמן האחרון אני כל הזמן חושב שהמתנה הכי גדולה שאפשר לקבל בחיים היא הידיעה שיש חיים אחרי המוות (אלא אם כן אתה הולך לגיהנום חח וגם אז זה נשמע לי איכשהוא עדיף מאשר שלא יהיה כלום ופשוט תחדל להתקיים).מה אתם חושבים,יש חיים אחר המוות? גן-עדן וגיהנום?,גלגול נשמות?.

אני מאמין באלוהים,אבל השקעתי קצת מחשבה בנושא,וגוף האדם הוא סוג של 'מכונה' ככה שכל החושים שלנו וכל מה שאנחנו מרגישים,מתורגם בעצם מהמוח.אנחנו חווים את העולם בעזרת המוח,וכאשר האדם מת,כלומר המוח מספיק לפעול הכול מפסיק...לא מובן לי מה תפקיד ה'נשמה' בגוף,כי הרי מה שמגדירים אותו נשמה,זה בעצם שוב פעם מה שנעשה אצלנו במוח,כל הרגשות והמחשבות,קשה לי לחשוב שיש דבר כזה נשמה,אני מקווה שאני טועה..

אז נכון שהאדם כל כך מפותח והכול 'נראה כל כך אמיתי ונכון' שזה לא נראה הגיוני שאנחנו רק סוג של מכונה.אבל כחושבים על זה בצורה הזאת,חיים אחרי המוות נראים כמו משהו לא הגיוני כ"כ,כי איך יכול להיות שאחרי שאנחנו מפסיקים להתקיים יש חיים אחרים? כי הרי כל מה שאנחנו יודעים,חושבים,מרגישים וחווים אלו בעצם תהליכים שנעשים במוח שהוא איבר ביולוגי וברגע שהוא מספיק לפעול הכל נגמר..

משום מה בזמן האחרון קצת מדכא אותי לשקול את האפשרות שאין חיים אחרי המוות...זה ממש מבאס אם אין,מסכימים איתי?

הרבה אמרו לי שזה לא מזיז להם אם אין חיים אחרי המוות כי העיקר הוא להנות בחיים האלה,וזה אפילו מעודד אותם כי זה גורם להם לנסות ולהנות כמה שיותר בחיים האלה,אני באמת לא מבין את צורת ההסתכלות שלהם,כי מוות זה הדבר הכי מפחיד שקיים ולדעתי,לדעת שאחרי שאתה מת אתה ממשיך להתקיים זאת הבשורה הכי משמחת שיכולה להיות..

מה אתם חושבים?

• תגובות 81
  • צפיות 5.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

דבר ראשון גן עדן וגיהנום = המצאה של האדם

דבר שני, מזה פתאום הצורך לדעת בשתיים בלילה מה חברי הפורום חושבים על מה שקורה אחרי המוות

פורסם

תאמת חשבתי על הנושא של המוות דיי הרבה לאחרונה ואחרי כל החשיבה הזאת פשוט הגעתי למסקנה אחת ויחידה - אני רק מקווה שאני לא ימות בתול כי זה ממש יבאס לי את התחת......

פורסם
  • מחבר

זה מעסיק אותי הרבה,רציתי לשתף...

מצאתי משהו מעניין:

http://www.tevalife.com/article.asp?id=801

[br]פורסם בתאריך: 15.09.2009 בשעה 02:23:51

תאמת חשבתי על הנושא של המוות דיי הרבה לאחרונה ואחרי כל החשיבה הזאת פשוט הגעתי למסקנה אחת ויחידה - אני רק מקווה שאני לא ימות בתול כי זה ממש יבאס לי את התחת......

אם יש חיים אחרי המוות זה לא צריך לבאס אותך,כי תוכל לאבד אותם בחיים הבאים ;) (אלא אם כן זה קיום רוחני\בעולם אחר\בתור יצור אחר)

פורסם

מצטער להרוס לך את הפנטזיה, אבל מכיר את זה שאתה לא בהכרה למשל מתי שאתה ישן ולא חולם חלום ואז זה נראה כאילו הלילה נמשך רק שנייה אחרי שהתעוררת?

אז אתה פשוט תהיה תקוע במצב כזה של אי הכרה לנצח כי אתה כבר לא תהיה קיים אחרי שהמוח שלך יפסיק לעבוד, רק שק בשר שיצורים מזעריים ניזונים ממנו שאחרי כמה ימים יתחיל להסריח

פורסם
  • מחבר

מצטער להרוס לך את הפנטזיה, אבל מכיר את זה שאתה לא בהכרה למשל מתי שאתה ישן ולא חולם חלום ואז זה נראה כאילו הלילה נמשך רק שנייה אחרי שהתעוררת?

אז אתה פשוט תהיה תקוע במצב כזה של אי הכרה לנצח כי אתה כבר לא תהיה קיים אחרי שהמוח שלך יפסיק לעבוד, רק שק בשר שיצורים מזעריים ניזונים ממנו שאחרי כמה ימים יתחיל להסריח

אמרתי שאני מקווה שיש חיים אחרי המוות,לא אמרתי שאני מאמין עד הסוף.

אני יכול להגיד לך יותר מזה,

התעלפתי כמה פעמים בחיים שלי,ובכל הפעמים האלו אני זוכר שברגע שהתעלפתי זה כאילו הכול הפסיק בבת אחת להתקיים,כאילו בבום כבר אין כלום,לא הרגשתי כלום,לא ראיתי כלום,לא שמעתי כלום...הכול שחור וחשוך עד שלאט לאט מתעוררים בבחילה נוראית ושועמים קולות כפולים ככה לאט לאט עד שכל החושים חוזרים,ראייה,שמיעה,מגע...

אז מה שאני מפחד זה שאחרי המוות זה פשוט ככה כמו כשמתעלפים,רק שהשחור הזה והחוסר תחושה הכללית הזאת נשארת לתמיד...

פורסם

נכון, אין מה לעשות, אתה תישאר בקטע של השחור לנצח אבל אתה לא תרגיש את זה אז מה אכפת לך

אם אתה מעוניין אתה יכול להמציא איזו פריצת דרך שתשנה לנו את הDNA ותתן לנו חיי נצח

(ד"א אפרופו DNA, יש מצב שאתה מסדר לי חוש עכביש וטפרי אדמנטיום?)

פורסם

אחרי המוות אין כלום. התודעה האנושית ביא בסופו של דבר מאזן כימי וחשמלי במוח. אחרי המוות הקשרים החשמליים מתנתקים (כי אין מה שיספק את הזרם) והכימיקלים השונים מתחילים להתפרק גם הם ל"אבני בנייה" בסיסיות יותר. זהו.

ואגב, אני מאוד מקווה שהדיון הזה לא יהפוך ל"דת ואמונה" נוסף.

פורסם

תודה רבה שניסחת את זה בצורה טובה יותר

תפנימו את מה שהוא אמר

פורסם

בא לך מישהו ששואל אותך למה התרנגולת חצתה את הכביש. ואם אתה עונה לא נכון אתה חוזר חזרה לכדור הארץ בתור המברשת הזאת שמנקים את את הקקי שנדבק לאסלה.... ברצינות. ;)

פורסם

התרנגולת באה קודם באמא שלי, רק לא לנקות את קקי עם הפרצוף!!

פורסם

עשו ניסוי בתאומים זהים ורצו לראות אם יש הבדל בניהם באופי וכו..

גילו שיש הבדל מהותי בניהם שאין בו בכלל עניין של השוואה זה שני אנשים שונים

אפשר להסביר את העניין של הנשמה על ידי זה

אם אתה מאמין שאתה יחיד ואין אחר כמוך שיש לך נשמה בעצם אז אין לך מה לדאוג כי נשמה זה אנרגיה טהורה שאי אפשר להשמיד והיא רק תעבור תשנה את צורת החיים שלה

אבל אם אתה לא מאמין אז מה זה משנה תכלס אתה עוד אחד שבא והולך על פני האדמה ונעלם [אני לא אומר שזה יכול להיות ]

פורסם

אחרי המוות אין כלום. התודעה האנושית ביא בסופו של דבר מאזן כימי וחשמלי במוח. אחרי המוות הקשרים החשמליים מתנתקים (כי אין מה שיספק את הזרם) והכימיקלים השונים מתחילים להתפרק גם הם ל"אבני בנייה" בסיסיות יותר. זהו.

מהיכן הבטחון המוחלט?

אני לא אומר שאני לא רואה את הנימוקים ההגיוניים בטענה שלך, אבל איך אתה יכול להיות משוכנע?

פורסם

slim shady

fighter

תיזהרו. זה הרי SPAM ישיר. אם עוד לא למדתם להבדיל בין תגובה רצינית לבי זלזול מתובל ב- SPAM, הרי שזהו רגע מכונן בחייכם.

פעם הבאה אתם יודעים מה קורה.

פורסם

מהיכן הבטחון המוחלט?

אני לא אומר שאני לא רואה את הנימוקים ההגיוניים בטענה שלך, אבל איך אתה יכול להיות משוכנע?

אם תמדוד את השדה החשמלי מסביב לגופה, או את הקרינה הנפלטת ממנה, או שתשים אלקטרודות על ראשה ותראה מה קורה - תגלה שהפלא ופלא, כלום. כל אלה ניסויים שהתבצעו בפועל ולא פעם אחת (ושדווקא מראים הרבה פעילות כשמבצעים אותם על אדם חי). ובעניין הפרוק הכימי - כל דבר אורגני שמת מרקיב. אני מניח שאתה מודע לעובדה הזו. אחרי מספר שנים, או אפילו חודשים בתנאים מסויימים, לא נשאר כלום מלבד העצמות. כל השאר מתפרק. גם על זה אתה הולך להתווכח?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים