עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

הרגל שקשה להפטר ממנו-לישון ב3 בבוקר

Featured Replies

פורסם

אז ככה,אני עכשיו אחרי צבא עושה מכינה לקראת תואר במדמ"ח והשעות שלה הן בערב ככה שאני כן יכול לישון ב3 בלילה עם מספיק שעות שינה,ובלי קשר אני רגיל כבר בערך שנתיים וחצי לישון בשעה כזאת בגלל שרוב המסגרות שהיו לי בשנתיים האחרונות (עבודה,לימודים) היו בערבים...אבל זה ממש מטריד אותי כי הבנתי שהשינה הכי טובה היא בלילה ולא לפנות בוקר\בוקר,ואני באמת מרגיש בדר"כ שאין לי אנרגיות וכוח לעשות דברים ואני חושב שזה אולי קשור לזה שאני ישן ב3 כל הזמן

אני ישן בערך 6-7 שעות בלילה,ככה שמבחינת כמות זה מספיק השאלה היא בקשר לאיכות-כמו שאמרתי שמעתי ששינה בלילה היא 'הכי איכותית'.

השאלה היא איך אני נפטר מההרגל המעצבן הזה והולך לישון בשעות נורמאילות כמו 12 1 גג וקם בבוקר ולא ב11 או 12 בצהריים,מה גם שיש לי מבחן סופי מאוד חשוב עוד שבועיים ב9 בבוקר ואני חייב לתפקד בו טוב,וגם בטח התואר שאוטוטו מתחיל יהיה בשעות הבוקר מן הסתם שלא כמו המכינה....

ניסיתי לישון כל פעם קצת יותר מוקדם,אבל זה לא ממש עובד כי מאוד קשה לי להרדם ואני שוכב סתם במיטה עד איזה 3 ורק אז נרדם.זה הרגל של יותר משנתיים...והאמת שגם בתיכון ישנתי באיזה 2 או יותר כל פעם....פשוט אני נהנה מהשקט והרוגע של הלילה,והכי מרוכז ורגוע בשעות האלו...

יש לכם רעיון?

• תגובות 31
  • צפיות 3.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מניסיון, הדרך לעשות את זה היא לדלג על לילה (לא ללכת לישון, ולתפקד כל היום עד 8 בערב, ואז ללכת לישון).

אם לא תצליח, כדורים שנותנים אחרי טיסה ארוכה שגורמת לג'אטלג, גם אמורים לעזור.

פורסם

חוויתי את אותו הדבר, גם העייפות... הרעיון הוא לבסס לעצמך פעילות כלשהי שאחריה אתה תמיד תלך לישון, אצלי למשל זה אחרי סדרה או סרט... בהתחלה ניסיתי ללכת לישון אחרי מקלחת אבל אז הגעתי למסקנה שהיא רק מעוררת אותי וזה בעצם ההפך ממה שאני מנסה להשיג...

בסופו של דבר הגעתי לדבר האופטימלי בשבילי, שזה לראות סרט\סדרה לפני השינה במקום במהלך היום (במהלך היום אני בכלל לא רואה טלויזיה ו\או עם זמן פנוי לראות על המחשב) בגלל הלימודים והעבודה בעיקר...

יש לי גם שותף שיש לו פטיש רציני לג'קוזי, ומה שעושה לו את זה מבחינתו זה ללכת לקאנטרי לשחות וג'קוזי ואז הוא בא וישר נרדם...

בקיצור, כל אחד וההרגל שלו, בסופו של דבר זה עניין של הרגל...

פורסם

אישית אני ככה כבר משהו כמו שנה

גם בתקופת הלימודים רוב הימים התחלתי ב10 ויותר מאוחר אז הצלחתי להישאר עם הרגלי השינה שלי (השותפים שלי לא אהבו את זה כל כך :hat:)

אני גם לפעמים חושב שאולי כדאי לקום מוקדם אבל עדיין לא מצאתי סיבה אמיתית לעשות את זה

ואם אני אצטרך להתחיל לקום מוקדם אני פשוט אשן יום אחד קצת פחות וזהו

לא קשה מידי

פורסם
  • מחבר

מהי בדיוק ההשפעה של הכדורים האלו?

ואני לא יכול לא לישון לילה שלם,אני לומד עכשיו (במכינה) וחייב להיות ערני בשיעורים

פורסם

אילו כדורים במרשם, בעיקרון הם אמורים לסדר את השעון הביולוגי, לוקחים אותם במשך כמה לילות והם עוזרים לסכרן את השעון הביולוגי עם מחזורי היום/לילה.

אבל אני הייתי ממליץ לנסות קודם את כוח הרצון.

פורסם
  • מחבר

חוויתי את אותו הדבר, גם העייפות... הרעיון הוא לבסס לעצמך פעילות כלשהי שאחריה אתה תמיד תלך לישון, אצלי למשל זה אחרי סדרה או סרט... בהתחלה ניסיתי ללכת לישון אחרי מקלחת אבל אז הגעתי למסקנה שהיא רק מעוררת אותי וזה בעצם ההפך ממה שאני מנסה להשיג...

בסופו של דבר הגעתי לדבר האופטימלי בשבילי, שזה לראות סרט\סדרה לפני השינה במקום במהלך היום (במהלך היום אני בכלל לא רואה טלויזיה ו\או עם זמן פנוי לראות על המחשב) בגלל הלימודים והעבודה בעיקר...

יש לי גם שותף שיש לו פטיש רציני לג'קוזי, ומה שעושה לו את זה מבחינתו זה ללכת לקאנטרי לשחות וג'קוזי ואז הוא בא וישר נרדם...

בקיצור, כל אחד וההרגל שלו, בסופו של דבר זה עניין של הרגל...

הבעייה היא שאני דיי greedy חח...אני רואה סרט וכשהוא נגמר אני חושב לעצמי,מה זהו כבר נגמר היום? איזה באסה אני חייב לעשות עוד משהו קטן וככה יוצא שאני בכל זאת ישן ב3 בלילה...זה הרגל ממש מעצבן חח[br]פורסם בתאריך: 13.09.2009 בשעה 22:31:17

אילו כדורים במרשם, בעיקרון הם אמורים לסדר את השעון הביולוגי, לוקחים אותם במשך כמה לילות והם עוזרים לסכרן את השעון הביולוגי עם מחזורי היום/לילה.

אבל אני הייתי ממליץ לנסות קודם את כוח הרצון.

זתומרת שתיאורתית אם אני לוקח את הכדורים האלו אני פתאום ארגיש עייפות גדולה ב11 בלילה ואפול למיטה?

אני גם לא ממש בעד כדורים

אישית אני ככה כבר משהו כמו שנה

גם בתקופת הלימודים רוב הימים התחלתי ב10 ויותר מאוחר אז הצלחתי להישאר עם הרגלי השינה שלי (השותפים שלי לא אהבו את זה כל כך :hat:)

אני גם לפעמים חושב שאולי כדאי לקום מוקדם אבל עדיין לא מצאתי סיבה אמיתית לעשות את זה

ואם אני אצטרך להתחיל לקום מוקדם אני פשוט אשן יום אחד קצת פחות וזהו

לא קשה מידי

אתה רק חושב...אבל ההרגל הזה מרושע :smile1: מאוד קשה להפטר ממנו..כומבן שאם יש לי איזו מערכת שעות קבועה שאני חייב להתרגל אלייה לא תהייה לי ברירה,אבל אני אעביר הרבה לילות שאני סתם אשכה במיטה כמה שעות עד שתגיע השעה 3 בלילה וארדם

פורסם

אז אתה יכול לנסות לישון פחות מבדרך כלל

במקום לישון 6-7 תנסה לישון 4-5

פורסם

שמע, לכל דבר יש כדורים היום... אבל הם לא יעזרו לך לטווח הארוך, זה עניין של גישה לחיים כשזה מגיע לשינוי הרגלים, בדיוק כמו סיגריות...

פורסם

התחלתי היום מכינה לבגרויות, ואני באותה הבעיה. ההבדל הוא שאני צריך לקום ב-6 בבוקר, כשאני בכלל הולך לישון ב-4 :-X.

בשעה האחרונה היום בשיעור ממש החזקתי את עצמי שלא לישון, והעיניים שלי היו פוזלות מרוב עייפות :lol:.

בכל אופן, חשבתי שהיום אני אשאר ער עד 9 בערב, ואז אלך לישון. רק שחזרתי מהמכינה ב-5 בצהריים וקמתי לפני רבע שעה :bash:

עכשיו עוד פעם לישון רק ב-4-5 בבוקר ולקום אחרי שעה.

אני מתחיל לחשוב על כדורי שינה, לפחות כפיתרון זמני.

פורסם

"הכדורים " נקראים מלטונין והם הורמון שהמוח מפריש ואינם ממכרים ואינם גורמים לשום פעולות לואי ( כמובן אתה מתבקש לבדוק בהחלט וכמובן לשאול את רופא המשפחה שלך אני אינני רופא ! ) הינה פה אני מצרף קישור מפחיד לאזהרות והסברים http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Glossary/H-Melatonin.htm:

כאן קישור מוויקי :

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%9C%D7%98%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9F

כמובן שאני ניסיתי אותו והוא היה נחמד ולא מזיק .

אבל העצה הכי טובה שאני בתור חיית לילה מדופלמת יכול לתת לך ( השעון הטיבעי שלי זה ללכת לישון בשעה חמש שש בבוקר ) הינה היא באה , היא הכי פשוטה , : תלך לישון בשעה הרגילה שלך קרי שלוש בבוקר אבל תקום מוקדם יותר ולא בשעה שהגוף שלך רוצה זה דיי פשוט , הייתי ממליץ לך ללכת לישון בשעה שלוש ולקום לאחר שש שעות ( השעון הביולוגי עובד על מחזורים של 90דקות ) וביום למחרת אם אתה שוב הולך לישון בשעה שלוש ( ההימור הנכון שאתה לא תלך לישון בשעה שלוש אלא מעט מוקדם יותר ) אז תתעורר לאחר ארבע וחצי שעות ותמשיך את היום וכבר בערב הזה אתה תלך לישון מוקדם יותר ,

לסיכום , הכדורים נקראים מלטונין ראה קישורים

שנית כדי ללכת לישון מוקדם צריך להתעורר מוקדם - פשוט .

יש עוד דרכים כמו לדפוק את הראש בקיר עד שתתעלף או לשתות אלכוהול עד שתתעלף , אבל בתור אחד שניסה את השיטות האלו , הן לא מומלצות ודוקא מורידות את איכות השינה , אני כמובן ממליץ להיכנס למיטה מוקדם יותר עם האווירה הנכונה כלומר תאורה עדינה וספר או איזה סרט שראית כבר כמה פעמים ושעדיין אפשר לראות אותו אבל הוא לא מרתק ובשיטה ההפוכה סרט שלא ראית אבל הוא משעמם , שקט מצויין , מזגן מעולה , יכול להיות שהבעיה שלך היא מיזוג בכלל , הגוף נהנה בטמפרטורה של 25 מעלות לישון .

טוב ?

לילה טוב .

פורסם

אפשר לנסות: שכיבות שמיכה עד העייפות לפני שאתה הולך לישון וגם כל יום להוריד בשעה את "הגבול", מ3 ל2, מ2 ל1.

פורסם

אני יכול לשלוח לך שיעורים מוסרטים במאקרו כלכלה

אני תמיד נרדם שאני רואה אותם, לא משנה מה השעה :sleep:

אבל העצה הכי טובה שאני בתור חיית לילה מדופלמת יכול לתת לך ( השעון הטיבעי שלי זה ללכת לישון בשעה חמש שש בבוקר ) הינה היא באה , היא הכי פשוטה , : תלך לישון בשעה הרגילה שלך קרי שלוש בבוקר אבל תקום מוקדם יותר ולא בשעה שהגוף שלך רוצה זה דיי פשוט , הייתי ממליץ לך ללכת לישון בשעה שלוש ולקום לאחר שש שעות ( השעון הביולוגי עובד על מחזורים של 90דקות ) וביום למחרת אם אתה שוב הולך לישון בשעה שלוש ( ההימור הנכון שאתה לא תלך לישון בשעה שלוש אלא מעט מוקדם יותר ) אז תתעורר לאחר ארבע וחצי שעות ותמשיך את היום וכבר בערב הזה אתה תלך לישון מוקדם יותר ,

בהחלט הפתרון הכי טוב

פורסם

פעילות גופנית אינטנסיבית לא מומלצת לפני שינה מיכיוון שהיא מכניסה את האדם להייפר כלומר מערכות הגוף שלו עובדות במצב מהיר ואילו לשינה המערכות עוברות להרגעה .

כמובן למעט סקס לגברים שאכן זו פעילות גופנית אבל בסופה יש את ההיתפרקות ויחד איתה את ההורמונים המשתחררים שמביאים לרגיעה כמובן יש גם את הקטע שהגבר לא בא לו יותר על הבחורה ולכן הוא נרדם מיד כאשר היא רוצה להתכרבל ( חחח ) אז אם הבנת שלשחק בשש בש לבד או איך שאומרים באנגלית "לחנוק את התרנגולת " זה מרדים , שמע , אני בטוח שיש כאן הרבה שהם עייפים לאללה . לא יודע לגבי ההמלצה לשעשע את עצמך אם זה מרדים או לא - חח , תנסה ותגיד .

פורסם

מניסיון - קורה לי כל חופש גדול :silly: .

אתה צריך לתפקד יום אחד בלי שינה (לדלג על לילה) מומלץ נגיד שישי - שבת ואז אתה פשוט מת מעייפות ונופל למיטה ומתחיל לישון

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.