פורסם 2009 בספטמבר 1316 שנים שלום יש לי שאלה איך המחשב מפענח מהמספרים נגיד 001010 קובץ שיש בו תמונה או שיר אם אתם יכולים לפרט קצת כי אני לא כל כך מבין בזה אבל זה חשוב לי תודה
פורסם 2009 בספטמבר 1316 שנים אני חושב שזה שייך לפורום מעבדיםכדי להבין, אתה קודם צריך להבין איך מעבד ג'נרי עובדuse google
פורסם 2009 בספטמבר 1316 שנים לא דוקא זה לא קשור לפורום מעבדיםהוא לא שאל על איך המעבד מפענח פקודות מבינארי לפעולות, שזה בעצם בסט הפקודות של המעבד וזה קבוע לכל ארכיטקטורה מראשהעיקרון של תמונות טמון במונח bitmapשרקמהשם שלו ניתן להסיק90 אחוז מהמונחמפת ביטים(ביט או סיבית, זה בעצם ערך של 1 או 0), אשר כל צירוף מסויים מציין צבע מסויים ....
פורסם 2009 בספטמבר 1316 שנים קודם כל כל קובץ מורכב מ 1 ו 0. הסיומת של הקובץ נותנת למחשב את ההוראה איך להתייחס לקובץ. לדוגמא, קח איזה קובץ שאתה רוצה (EXE, PDF, OBJ או כל אחד אחר) ותשנה את הסיומת שלו ל TXT. אתה תגלה שפתיחה שלו מפעילה את ה NOTEPAD ומציגה את המידע שבפנים (מה שכמובן מראה כמו אוסף של תווים מקריים)אתה גם יכול לכתוב קובץ טקסט ולשנות את הסיומת ל EXE. תריף ותראה שהמחשב מנסה להריץ (כמובן שהוא לא יצליח ויתן לך הודעת שגיאה).עכשיו ההמשך לתשובה היא שאם יש קובץ GIF או JPEG יש סטנדרטים מסויימים שהקובץ נקרא לפיהם. לפי מה שקבוצה של מהנדסים החליטו, הם פירסמו בסוף תקן. לפי התקן אתה יודע איך לכתוב את התוכנית כך שתפענח את התמונה נכון.המחשב לבד לא יודע כלום, הוא רק מפנה לתוכנית שכן יודעת לפענח. לפעמים התוכנית חלק ממערכת ההפעלה ולפעמים צד שלישי.
פורסם 2009 בספטמבר 1316 שנים כל קובץ סטנדרטי בא במבנה ידוע,אשר קיימות תוכנות שיודעות לפענח אותו ולהציג אותו למשתמש בהתאםלמשל קובץ BMP מכיל בהתחלה הדרים של עומק צבע\גודל התמונה\פלטת צבעים\כל מיני שטויות אחרות ולאחר מכן כל פיקסל מהתמונה מיוצג על ידי מספר הבייטים המתאים (למשל בעומק 24 ביט,כל פיקסל ייוצג על ידי 8 R G ו B שיכולים להרכיב את מרבית הצבעים שהעין שלנו מסוגלת לראות)אגב,כל קובץ הוא קובץ בינארי בסופו של דבר. גם קובץ טקסט זה קובץ בינארי,כל בייט (או 2 ביוניקוד) מתורגם לסימן המתאים בcharset. למשל המספר 97 (דצימלי) ייצג a קטנה בcharset אנגליהרעיון שחשוב להבין זה שאתה יכול לייצג כל סוג של מידע בצורה דיגיטלית,לא משנה אם זה טקסט,אודיו,וידאו,etc
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.