עבור לתוכן

איך המחשב מפענח קובץ בינארי

Featured Replies

פורסם

שלום

יש לי שאלה

איך המחשב מפענח מהמספרים נגיד 001010 קובץ שיש בו תמונה או שיר

אם אתם יכולים לפרט קצת כי אני לא כל כך מבין בזה אבל זה חשוב לי

תודה :D

פורסם

אני סבור שזה יותר מתאים לפורום תכנות או מדע וטכנולוגיה.

פורסם

אני חושב שזה שייך לפורום מעבדים

כדי להבין, אתה קודם צריך להבין איך מעבד ג'נרי עובד

use google

פורסם

לא דוקא זה לא קשור לפורום מעבדים

הוא לא שאל על איך המעבד מפענח פקודות מבינארי לפעולות, שזה בעצם בסט הפקודות של המעבד וזה קבוע לכל ארכיטקטורה מראש

העיקרון של תמונות טמון במונח bitmap

שרקמהשם שלו ניתן להסיק90 אחוז מהמונח

מפת ביטים(ביט או סיבית, זה בעצם ערך של 1 או 0), אשר כל צירוף מסויים מציין צבע מסויים ....

פורסם

קודם כל כל קובץ מורכב מ 1 ו 0. הסיומת של הקובץ נותנת למחשב את ההוראה איך להתייחס לקובץ. לדוגמא, קח איזה קובץ שאתה רוצה (EXE, PDF, OBJ או כל אחד אחר) ותשנה את הסיומת שלו ל TXT. אתה תגלה שפתיחה שלו מפעילה את ה NOTEPAD ומציגה את המידע שבפנים (מה שכמובן מראה כמו אוסף של תווים מקריים)

אתה גם יכול לכתוב קובץ טקסט ולשנות את הסיומת ל EXE. תריף ותראה שהמחשב מנסה להריץ (כמובן שהוא לא יצליח ויתן לך הודעת שגיאה).

עכשיו ההמשך לתשובה היא שאם יש קובץ GIF או JPEG יש סטנדרטים מסויימים שהקובץ נקרא לפיהם.

לפי מה שקבוצה של מהנדסים החליטו, הם פירסמו בסוף תקן. לפי התקן אתה יודע איך לכתוב את התוכנית כך שתפענח את התמונה נכון.

המחשב לבד לא יודע כלום, הוא רק מפנה לתוכנית שכן יודעת לפענח. לפעמים התוכנית חלק ממערכת ההפעלה ולפעמים צד שלישי.

פורסם

כל קובץ סטנדרטי בא במבנה ידוע,אשר קיימות תוכנות שיודעות לפענח אותו ולהציג אותו למשתמש בהתאם

למשל קובץ BMP מכיל בהתחלה הדרים של עומק צבע\גודל התמונה\פלטת צבעים\כל מיני שטויות אחרות ולאחר מכן כל פיקסל מהתמונה מיוצג על ידי מספר הבייטים המתאים (למשל בעומק 24 ביט,כל פיקסל ייוצג על ידי 8 R G ו B שיכולים להרכיב את מרבית הצבעים שהעין שלנו מסוגלת לראות)

אגב,כל קובץ הוא קובץ בינארי בסופו של דבר. גם קובץ טקסט זה קובץ בינארי,כל בייט (או 2 ביוניקוד) מתורגם לסימן המתאים בcharset.

למשל המספר 97 (דצימלי) ייצג a קטנה בcharset אנגלי

הרעיון שחשוב להבין זה שאתה יכול לייצג כל סוג של מידע בצורה דיגיטלית,לא משנה אם זה טקסט,אודיו,וידאו,etc

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים