עבור לתוכן

בעייה בזיהוי הארדיסק חיצוני

Featured Replies

פורסם

סוג ההארדיסק: הארדיסק חיצוני 500GB של Western Digital.

כשאני מחבר את ההארדיסק לכל מחשב אחר, הוא מזהה אותו בלי בעיות.

כשאני מחבר אותו למחשב הנייח שלי, אין שום זיהוי ובפירוט של המנהל התקנים הוא מציין "התקן USB לא מוכר" בהתייחס אליו.

אציין שהנורית חיווי של ההארדיסק דולקת גם במחשב הבעייתי (כלומר יש מתח).

איזו בעייה יש במחשב הספציפי הזה שאין באחרים??

עריכה: יש לציין ששאר ההתקנים המחוברים למחשב העייתי מזוהים בלי בעיות.

פורסם

הוצא את כל התקני USB , כבה מחשב, לחץ על מתג הפעלה לעשר שניות , הפעל מחדש, חבר את הכונן ובדוק אם מזוהה.

http://support.microsoft.com/kb/871233

כמו כן, כדאי לבצע חיפוש על ערך: usb device not recognized

פורסם

זה נשמע כמו בעית מתח, האם הבעיה קוראת בכל חיבור USB על המחשב או רק בחיבור ספציפי?

מה דגם הדיסק?

פורסם
  • מחבר

זה באמת משהו מוזר.. :bash:

מחוברים לי למחשב בחיבורי USB למשל העכבר שלי והוא מזוהה ללא כל בעייה.

לעומתו הכונן פלאש שלי ברוב הפעמים שאני מחבר מזוהה ובחלק מהפעמים מזוהה ואחרי כמה שניות כבר לא..

גם יש לי סט מני רמקולים קטנים שמקבל מתח מהUSB של המחשב ומזוהה תמיד ללא כל בעייה (אבל כאן אין כל עניין של זיהוי אז זו לא פוננקצייה לבדיקה)

ואת ההארדיסק החיצוני הוא בכלל לא מזהה!

דגם ההארדיסק הפנימי של המחשב: SAMSUNG HDD80HJ

דגם ההארדיסק החיצוני: WESTERN DIGITAL 500GB

פורסם

נסה להוציא את הרמקולים שמקבלים חשמל מה-USB ולחבר את הדיסק הקשיח ישירות לאחד מהחיבורים שמאחורי המחשב (אילו שמחוברים ישירות ללוח האם, ללא מפצלים וכו' בדרך).

פורסם
  • מחבר

כמובן שניסיתי את זה עוד לפני שפתחתי את התארד..הבעייה יותר מורכבת מזה..

ניסיתי בכל אחד מהחיבורים של הUSB במחשב (קדמיים, אחוריים, עם מפצלים ובלי מפצלים..) אף אחד לא מזהה אותו.

עוד סימפטום שאני מצליח לאבחן בנושא..

בכל פעם שאני מחבר את ההארדיסק למחשב ומניח אותו על היד, אני מרגיש כאילו הדיסק בפנים לא מצליח להסתובב ונתקע (די מזכיר את הפלופי שהיה בעבר כשהוא היה מתקשה לקרוא את הדיסקט..) וכשאני מחבר את ההארדיסק לכל מחשב אחר אין שום תחושה כזו והכל מרגיש שהדיסק מסתובב כמו שצריך..

הסימפטום הזה כמובן אינטואיטיבית גורם לחשוב שזוהי בעיית חומרה בחיבורי הUSB במחשב שלי..אז אם כך, למה את שאר החיבורים(כמעט..) הוא כן מזהה?!?!

פורסם

הדיסק הזה מתחבר גם לחשמל או שהוא מקבל את המתח שלו מכניסת ה-USB?

פורסם
  • מחבר

מקבל מתח ישירות מהUSB.

פורסם

יש דיסקים קשיחים שדורשים 2 חיבורי USB, האם הדיסק שלך הגיע עם כבל כזה? (חיבור USB כפול)-

Cab-USB-YBlack.jpg

נסק לחבר אותו למפצל אקטיבי (עם שנאי).

פורסם
  • מחבר

לא.

ההארדיסק שלי לא דורש חיבור עם פיצול...יש לו חיבור USB מצד אחד שאמור להתחבר למחשב ומצד שני חיבור מיני USB (המקובל

בתור חיבור לאמפי4 , מסגרות דיגיטליות למיהינם וכד') שמתחבר להארדיסק עצמו בחלקו התחתון.

זהו גם הכבל היחיד שקיבלתי עם המוצר באריזתו המקורית.

פורסם

נסה לחבר אותו למפצל USB אקטיבי (עם שנאי).

פורסם
  • מחבר

יש לי רק מפצלים שמתחברים ישירות בUSB למחשב.

אני גם לא בטוח כ"כ שפתרון זה יעזור..יש עוד הצעות??

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים