עבור לתוכן

איך לחלק דיסק קשיח של 1טרה

Featured Replies

פורסם

עד היום בכל המחשבים שלי הייתי מחלק ל3 חלקים : 1. מערכת הפעלה , 2. הורדות+משחקים , 3. דיברי מולטימדיה שהייתי שומר ( המון המון סרטים ותמונות).

עכשיו שאני קונה מחשב חדש עם הרדיסק אחד של טרה חשבתי שאין בעצם שום יתרון לחלק ל3 ואולי כדאי לחלק ל2 וזהו, ניתן איזה 100ג'יגה למחיצה של המערכת הפעלה וכל השאר במחיצה השניה.

מה אתם אומרים?

פורסם

אני מאז ומתמיד חילקתי לשניים, אבל זה תלוי בצרכים שלך, אם זה לצורכי מיון אז אין יתרון ל3 מכיוון שתוכל לחלק בפשטות בעזרת תיקיות, אם זה לצרכי חלוקה למקרה של צורך בפרמוט לדוגמא אז כדאי לחלק ל3.

פורסם

היי

סיבה טובה לפצל את הדיסק היא מהירות וניצול גודל כל בלוק ( Allocation unit size )

אם אתה מתכנן לשמור סרטים או בכלל רק קבצים גדולים כדאי לפרמט את המחיצה בגודל בלוק יותר גדול מ4K - ברירת מחדל. ו 64K זה המקסימום עבור NTFS.

פורסם

2/3 מחיצות זה נשמע הגיוני.

יותר מזה רק אם אתה חולק מחשב אם מישהו ורוצה להגן על עצמך הרמטית

פורסם

100 גיגה זה הרבה למערכת הפעלה.

הייתי נותן 50-60 ומתקין את כל התוכנות שלי על D (ל64 ביט, 32 ביט אפשר אפילו פחות).

אתה יכול לתת 100 בכל זאת כיוון שאם תרצה אחרכך להגדיל את D על חשבון C אתה תוכל לעשות את זה בקלות כי המקום הפנוי בC יהיה בסוף המחיצה, תוכל לעשות shrink ואז להגדיל את D על חשבונה בלי לבצע יותר מידי העברת מידע.

גם חשוב להגדיר את כל המסמכים/שירים/תמונות שישמרו דיפולט בD (לחיצה ימנית Location) ככה אם אתה רוצה לשדרג או להתקין מחדש אתה רק צריך לגבות מעט מאוד קבצי הגדרות ואז לפרמט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים