עבור לתוכן

עזרה בקניית לפטופ לסטודנט הנדסה, תקציב 3-3.5K, ראו דרישות וצרכים בפנים. תודה!

Featured Replies

פורסם

אני מתחיל למודי הנדסה מחשבים. מחפש לקנות ב3-3.5 K מחשב נייד.

הייתה התלבטות לבחירה בלנובו (כי קבלתי המלצות מעולות עליהם) אבל המחיר מוקפץ ב2000 ש"ח יחסית לדגמים האחרים בשוק עקב הפירמה.

מה הצרכים?

מחפש מחשב נייד עם מעבד ליבה כפול 2 GHZ ומעלה, זכרון לא מתפשר על פחות מ3 RAM , הארדיסק - 200 גיגה.

ומלץ שיהיה כרטיס מסך לא מובנה (משמע GEFORCE/ATI כוון שיהיה פעם ב.. שאצטרף פוטושופ /תוכנות לציור תלת מימד ואין רצון לקריסת המחשב).

להלן המפרט:

* מטרות המחשב? מיועד לסטודנט הנדסה חשמל. אדגיש, בשנתיים שלוש ראשונות יותר לקריאת מאמרים, מצגות כבדות אקסל כבד, מטלב, וויזואל סטודיו, CIS ותוכנות של אוני', הקמפולים הבאמת רציניים ירוצו במחשבי אונ'. מצד שני כן צריך מחשב שיריץ קודים שאני כותב ולא יקרוס כל שני ושלישי. מחשב "אמין" שאהיה מרוצה ממנו.

* גודל המסך? לפחות 15

* משקל רצוי? לא קריטי המחשב נועד להיות נייד עקב מגבלת מקום. זו הסיבה העיקרית אחרת הייתי קונה נייח. אולי עוד שנתיים אצטרך קצת לנייד אותו.. אדגיש אני לא מדבר על היותי גיימר. אולי פה ושם נשחק קצת GTA אולי נראה סרט או שניים... אבל לא מעבר לזה.. זה לא המטרה.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא רלוונטי

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) יציאות סטנדרטיות

* בלוטות? -

* גודל מינימלי של כונן קשיח? 200 + עדיפות ליותר .....

* צורב DVD? כן!!+ כונן קורא כרטיסים.

* האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא קריטי אבל כן צריך אחריות..

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?

קבלתי המלצה על Acer Aspire AS5738G-644G32Mn

מה דעתכם? יש שם טוב לACER או שיש ממה לחשוש? זה דגם יחסית חדש בארץ? מבחינת אחריות, אוכל לקבל שנתיים אחריות. מבחינת מפרט דיי עונה לי על הצרכים פשוט מדובר ב ACER ולא כל כך שמעתי עליהם חוו"ד.

תודה רבה בנתיים.

פורסם

כרטיס מסך שיכול להתמודד (כלומר, להעלות ברמה הבסיסית ביותר) עם משחק כמו GTA IV קשה מאד להשיג בתקציב שלך. האופציה היחידה שמתקרבת היא ה-Gigabyte W576V וגם כאן מדובר בפשרה (גם בתחום המפרט הכללי של המחשב). לעומת זאת, לפוטושופ אין צורך בכרטיס מסך כזה (פעמים רבות אין שום צורך בכרטיס מסך מעבר למובנה). השימוש בכרטיס מסך בעבודה תלת מימדית תלוי בסוג העבודה ובתוכנה הספציפית, כאן אני לא יכולה לדעת למה אתה עלול להזדקק.

כדאי שתחשוב יותר לעומק על מהם באמת הצרכים שלך בתחומים האלו כי לא מדובר בעלות שולית או בפרט קטן במפרט - זה מאד משפיע על האופציות שבכלל רלוונטיות וזה לא ניתן לשדרוג בעתיד. אם אתה לא באמת הולך לעשות את הדברים הללו אלא רק מציין אותם "שיהיה" אולי עדיף להשקיע את התקציב במשהו אחר.

פורסם

למה ה-Gigabyte W576V יהיה פשרה? יש איתו בעיות או תקלות?

פורסם

הפשרה היא ברמת המשחק, גם כאן זה ממש המינימום האפשרי להרצת משהו כמו GTA IV. אני משערת שזה ירוץ. כמו כן, תצטרך לרדת ברמת המעבד על מנת לאפשר כרטיס מסך חזק יחסית.

פורסם
  • מחבר

אתם רוצים להגיד לי שכרטיס של GEFORCE דגם nVIDIA GeForce G105M

לא מסוגל להריץ GTA????

פורסם

כל כרטיס מסוגל להריץ GTA.

השאלה היא באיזה קצב פריימים ובאילו הגדרות.

GTA4 ידוע כמשחק כבד, וה-105M הוא כרטיס לא חזק, בלשון המעטה.

פורסם

ממה שאני רואה באינטרנט, ה-W576V מגיע עם 9600GS ולא עם ה-105M. אם תעלה את התקציב, תוכל לרכוש אותו עם מעבד סביר. לא תהיה שום בעיה להריץ GTA4, פשוט לא תוכל על ההגדרות הכי גבוהות (בשביל זה צריך מרובע ליבות + 4870 עם 1GB זיכרון).

ה-105M הוא כרטיס נחות יותר, עם באס של 64 ביט. למעשה, הוא גרסה משופרת קצת של ה-9300GS. לדעתי עדיין תוכל להריץ GTA4, אבל תצטרך להתפשר עוד יותר על ההגדרות הגראפיות.

פורסם
  • מחבר

תוכל לתת דוג' למחשבים כאלה וסדר גודל תקציב?

פורסם

ה-105M הוא כרטיס נחות יותר, עם באס של 64 ביט. למעשה, הוא גרסה משופרת קצת של ה-9300GS. לדעתי עדיין תוכל להריץ GTA4, אבל תצטרך להתפשר עוד יותר על ההגדרות הגראפיות.

לדעתי זה יהיה בלתי "שחיק". זה לא עומד אפילו בדרישות המינימום של המשחק.

פורסם
  • מחבר

איך GYGABITE? איך השם שלהם? את האמת לא כ"כ מכיר....

איך האחריות והשירות בארץ?

אגב, כתוב על המחשב שמיועד לגיימרים:

http://www.speed4u.co.il/sg_product~5738G~65~142.htm

GTA נחשב גיימר לא ככה? :xyxthumbs::kopfpatsch:

פורסם

לדעתי זה יהיה בלתי "שחיק". זה לא עומד אפילו בדרישות המינימום של המשחק.

המינימום של GTA4 הוא 256MB NVIDIA 7900

אגב, כתוב על המחשב שמיועד לגיימרים:

גיימרים קונים מחשב נייח, לא נייד :)

פורסם

המינימום של GTA4 הוא 256MB NVIDIA 7900

בדיוק. כפי שאמרתי, ה-105M לא עומד בדרישות המינימום.

איך האחריות והשירות בארץ?

לא ניסיתי בעצמי אבל שמעתי בעיקר דברים טובים על השירות שלהם.

פורסם

בדיוק. כפי שאמרתי, ה-105M לא עומד בדרישות המינימום.

את צודקת, טעות שלי. למרות שהצליחו להריץ עם ה-105M קרייסיס על LOW, אז אי אפשר לדעת...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים