עבור לתוכן

הקמת רשת אלחוטית לבית ספר פרטי

Featured Replies

פורסם

אני עובד בבית ספר פרטי בעיר בה אני גר ואנחנו עוברים לבניין חדש.

יש לנו כ-10 מחשבים ואנחנו מתכוונים לרכוש עוד בהמשך.

אין במקום החדש חדר עם תשתית אינטרנט לחדר מחשבים וחשבנו במקום להכין תשתית לחבר את כל עמדות המחשבים לרשת אלחוטית.

שימושי המחשבים: אינטרנט, הדפסת מסמכים, צפייה בסרטוני הדרכה הנמצאים בכונן רשת שלעתים צריכים להיות משודרים במקביל במספר מחשבים.

כמו שציינתי אנחנו צופים במחשבים בסרטונים שונים לעתים במקביל ולכן רציתי לדעת האם רשת אלחוטית תיצור קטיעה של הסרטים, ואם לא איזו רשת אני צריך, איזה ראוטר מומלץ, איזה מהירות אינטרנט כדאית לכמות כזאת של מחשבים, איזה כרטיס רשת לקנות לכל מחשב וכמו כן יש לי צורך בכונן רשת לאכסן את כל הקבצים של הבית ספר שיהיו משותפים לכל המחשבים כולל הסרטונים הנ"ל. אם אפשר לקבל פרטים על מערכת כזאת, מה אני צריך על מנת ליצור אותה וכמו כן הצעת מחיר אפשרית. תודה רבה

נ.ב.

אם לדעתכם רשת חוטית עדיפה ושווה את המאמץ הפיזי אנא הוסיפו זאת לתגובתכם

פורסם

לרשת בסדר גודל שכזה בהחלט הייתי ממליץ לך ללכת על חיבור חוטי כי בערך מכל בחינה אפשרית אתה מרוויח.

אפילו מבחינת הוצאות...

אם מתקינים תשתית לכמות של מחשבים העלות היא ממש זניחה פר מחשב.. ז"א לעומת כרטיס אלחוטי שיעלה 70-80 שקל או שאם תרצה להתקין כרטיס בתקן N שעולה 150 שקל.

אז בסכום הזה תוכל להתקין את כל התשתית ולהתקין איזה נתב נחמד שיעשה לך את כל שאר העבודות כמו DHCP וחיבור לאינטרנט.

אני לא יודע מה המגבלות שצריכות להיות בגישה לאינטרנט בתור מוסד אבל בכללי אני חושב שנתב פשוט יחסית יוכל לעשות לך את העבודה אם אין דרישות מסויימות לנתב.

פורסם

חיבור קווי בלבד למקרה שלך, רצוי עם סוויטצ' לא דרעק וכבילה מסודרת למקומות ישיבה.

Cisco מסדרת 800 ומחשב אחד שיהיה "מחשב מורה" בקבות עבודה בהחלט יספיקו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים