עבור לתוכן

מהם הפרמטרים שצריך לבדוק להוספת כרטיס זכרון?

Featured Replies

פורסם

שלום,

מצ"ב screen shot מפרט המחשב שלי, קיבלתי לאחרונה כרטיס זכרון שפרטיו:

SAMSUNG PC2100U 256MB DDR CL2.5

האם אפשר להוסיף את הכרטיס למחשב?

במידה וכן, האם עלי רק להכניס את הכרטיס ל slot הפנוי ולתת ל BIOS לעשות את שאר העבודה או שעלי לקנפג משהו?

תודה

[attachment deleted by admin]

פורסם

קודם כל-

ערוך בבקשה את כותרת הדיון בהתאם לחוקי הפורום

לשאלתך- אתה יכול אבל המהירות בפועל תהיה האיטית מבין שני המודולים. כלומר במהירות של PC2100/133Mhz שזה דיי איטי.

אם אתה יודע כיצד להגדיר תזמונים בביוס אז שווה לך להתעסק כי אולי תצטרך לדעת זאת.

אם אתה יודע אז הייתי מציע שתעשה מעין תקופת ניסיון. תחבר את הזיכרון ותראה אם יש שיפור או ירידה בתמורה שלו, לאחר מכן תחליט בעצמך אם שווה להשאירו או שכדאי להסירו.

פורסם
  • מחבר

למה אתה אומר שזה 133MHz? לפי מה שראיתי זה 266MHz, יכול להיות שהבדיקה שלי לא טובה? איפה אפשר לבדוק את זה?

פורסם

133Mhz בפועל אך משום DDR קוראים לזה 266Mhz.

DDR-

טכנולוגיה שנותנת לזיכרון רוחב פס כפול (לפחות ברמה התאורטית) ע"י העברת מידע פעמיים באותו מחזור שעון (בקצה העליון והתחתון של האות). כך בעצם אפשר לומר שזיכרון בתדר 400Mhz הוא בעל תדר של 800Mhz. אמנם זה לא נכון אבל כך מתייחסים לזה.

לצורך העניין 266 הוא התדר האפקטיבי במגה-הרצים ו-533 הוא התדר ה"דמיוני" אם תרצה (גם כן לפי מגה-הרצים.)

כלומר יותר נכון לקרוא לזה 266Mhz ולהוסיף DDR או להשתמש במינוח של פעולות לשנייה (533MT/s) שכן Mhz מתייחס למספר המחזורים לשנייה.

ואני לא אבקש שוב, ערוך את הכותרת לפי החוקים.

פורסם
  • מחבר

ב screen shot שצירפתי מצוין שבמהירות הנתונה היא 200MHz. האם זו המהירות בפועל או שגם פה זה חצי מהמהירות?

ערכתי את הכותרת, אני מקווה שזו כותרת מתאימה.

פורסם

יש לך זיכרון 400Mhz, הסברתי לך כבר למה רשום חצי מהמהירות.

ואחלה כותרת.. תודה.

פורסם
  • מחבר

אני מבין למה זה חצי מהמהירות, אני רוצה לוודא שהמהירות שמצוינת ב screen shot מתוכנת SIW היא המהירות בפועל או המהירות "על הנייר", אז אני מבין ממך שזו המהירות בפועל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים