עבור לתוכן

מחשב נייד לסטודנט. רף תקציב עליון : 4500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

מטרת המחשב: להחליף מחשב מזדקן בן 5 שנים הנמצא כעת ברשותי.

גודל המסך: אין צורך במסך העולה על 15" ומסך הקטן מ13" יהיה קטן מדי להערכתי. העדפה למסך ללא ציפוי משקף

משקל רצוי: המשקל אינו מהווה גורם משפיע.

האם נדרש זמן סוללה ארוך: לא. שעה-שעתיים תספיקנה.

יציאות מיוחדות: אין לי כוונה לחבר את הנייד לדבר לבד ממסך CRT הנמצא ברשותי שירוץ ברזולוציה 1280x960. אין תכנון לרכוש מסך LCD טרם רכישת מחשב נייח.

בלוטות: אינו מהווה גורם משפיע.

גודל מינימלי של כונן קשיח: גודל הכונן הקשיח אינו מהווה גורם משפיע. הייתי רגיל בשנים האחרונות לעבוד עם כונן בן 120GB, כך שכל שיפור יהיה מבורך.

צורב DVD: צורב, או כונן CD/DVD בכלל, אינו נחוץ. אך גם לא יזיק.

אחריות בין-לאומית: אינה נדרשת.

העדפה לחברה: אין העדפה מיוחדת.

בעיקרון הגיע הזמן שאחליף את המחשב הנוכחי שלי ומכיוון שהחל מסמסטר החורף הקרוב אהיה סטודנט במעונות אני מעדיף לרכוש מחשב נייד מאשר נייח.

בהתחשב בכך שהמחשב יהיה מחשב עיקרי לכל דבר, קיימת דרישה לכרטיס מסך צנוע כזה או אחר. אני לא צופה אדוק בתכני HD ומעבר לכעשר שעות שבועיות בWorld of Warcraft אני כמעט ולא משתמש במחשב למשחקים, אבל כשאבחר לצפות בסרט או לשחוט דרקונים ברשת, אשמח מאוד לעשות זאת מבלי שהמחשב יקרטע, יתחמם ויקרוס.

אף על-פי שאני מתכוון לצמצם במידת האפשר את השימוש במקלדת ובמשטח המגע שיבואו עם הנייד, ישנה העדפה לנייד עם מקלדת סבירה. יש לי ניסיון מעולה מהשירות הצבאי עם ניידי IBM, אבל אין העדפה פרטנית לLenovo. אני מניח שגם חברות אחרות יודעות לא להתקמצן יותר מדי על הנדסת האנוש של המוצר שלהן.

ניתן להרחיב מעט את התקציב כלפי מעלה אם הקנייה משתלמת במיוחד, מה גם שאני מניח שהדרישה לכרטיס מסך משנה במידה מה את טווח הדגמים העונה על צרכיי הצנועים. עם-זאת, התקציב בכותרת הינו התקציב המתוכנן.

תודה מראש על העזרה 8)

עריכה:

דיג קצר העלה ברשת את הDell Studio 1555, האם ישנה אפשרות "צנועה" יותר מבחינת גודל המסך אך עם כ. מסך שאינו מובנה?

פורסם

ה-Studio הוא עם ציפוי מבריק/משתקף.

יש מעט מאוד מחשבים עם מסך מאט בתקציב שלך: Lenovo SL500, חלק מדגמי Lenovo SL400 (דווקא אלה שיש להם כרטיס מסך מובנה...), סדרת DELL Vostro (שהיא מצוינת אבל מעבר לתקציב שלך לרוב).

ה-SL500 הבא הוא אפשרות טובה, כל עוד אתה לא מתכוון לנייד את המחשב על בסיס קבוע (שכן הוא די כבד):

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=11368

פורסם
  • מחבר

תודה על ההמלצה.

אשקול למתוח מעט את התקציב ובכל-מקרה אני חושב שיהיה עדיף לי לחכות עם הרכישה עד לאוקטובר (מתי Windows 7 תהיה זמינה לרכישה?)

בכל-אופן, אני לא מעוניין שציפוי המסך יהווה גורם מגביל מדי בכל-הנוגע לאפשרויות שלי. אם אין מחשבים "נורמליים" בתקציב נמוך עם מסך מאט, פשוט ארכוש אחד עם מסך בעל ציפוי משקף. בהנחה שאין לי בעיה עם מסך משקף, האם ישנן אפשרויות עדיפות על הStudio 1555 בטווח התקציב הנ"ל?

ומדוע לא מייבאים את ה14z לארץ?

  • 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

B

U

M

P

המפרט של הLenovo נראה חלש משמעותית מזה של הStudio.

אם נתעלם מנושא המסך, מהן האפשרויות העדיפות?

נדמה שהם הסירו את הדגם שקישרתי מהאתר, מה בדבר הדגם הזה?

רף תקציב עליון עודכן, 4500 ש"ח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים