עבור לתוכן

אוניברסיטה פתוחה בזמן הצבא-אפשרי?

Featured Replies

• תגובות 70
  • צפיות 11.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם
  • מחבר

אני אשאל אותם יואב,בקטע הזה אתה צודק

רגע וכאילו אם אני לוקח מספיק קורסים אני יכול ב3 שנים האלה לסיים תואר,ואז ישר אחרי הצבא לעשות איזה טיול בחול ולעשות מה שאני רוצה וישר לבוא למצוא עבודה בתחום שאותו למדתי?

פורסם

שום סיכוי.

לעשות תואר בקצב של 3 שנים זה אינטנסיבי ואין כמעט סיכוי שאתה יכול לעשות את זה במקביל לצבא (אלא אם אתה גאון עם משמעת של פלדה).

יותר סביר להניח שתחסוך לעצמך משהו כמו שנה מהלימודים - שזה מאוד משמעותי.

פורסם

חן, תצא מהשוק.

באוניברסיטה רגילה אתה מסיים תואר בשלוש שנים (חוץ מהנדסה, רפואה או ארכטקטורה), וזה כולל לימודים אינטנסיביים של 6-7 קורסים בסמסטר. כשאתה לומד בפתוחה במהלך השירות הצבאי, אפילו שאתה עושה 5-9, אתה תספיק אולי חצי ממה שהיית מספיק אם היית לומד באוניברסיטה "סגורה". ממש לא כדאי לך לבנות על תואר שלם במהלך הלימודים.

תקח עוד בחשבון שהצבא ממש לא חייב להתאים את עצמו ללימודים שלך, כולל הדברים שאי אפשר להזיז כגון מבחנים. נכון, כשעושים תפקיד של משמרות (אם אתה יוצא 5-9 אני מניח שמישהו מאייש את השבוע השני...) אפשר להסתדר, אבל אתה לא יכול לבנות על זה.

בקשר לסיכויים שלך למצוא עבודה - אנחנו אמורים לנחש מה אתה לומד? אנחנו אמורים לנחש עם איזה ציונים תצא? אנחנו אמורים לנחש מה יהיה המצב בשוק העבודה עוד שלוש שנים?

פורסם
  • מחבר

אבל אני כן יכול בעצם לצאת עם מספר מסויים של נקודות זכאות לתואר,ואז להשלים מה שחסר באוניברסיטה רגילה אחרי הצבא

אפשר להשלים מה שחסר גם באוניברסיטה הפתוחה אחרי הצבא?

כמה נקודות צריך בשביל תואר?120?

פורסם

אבל אני כן יכול בעצם לצאת עם מספר מסויים של נקודות זכאות לתואר,ואז להשלים מה שחסר באוניברסיטה רגילה אחרי הצבא

כן ולא. לא כל קורס יתקבל (תלוי במוסד ההמשך ובסילבוס של הקורס) וממש לא כל ציון יתקבל. אתה בהחלט עשוי לגלות שחצי מהקורסים שלך לא מקבלים אישור במוסד בו אתה ממשיך ללמוד.

אפשר להשלים מה שחסר גם באוניברסיטה הפתוחה אחרי הצבא?

כן.

כמה נקודות צריך בשביל תואר?120?

שוב אני שואל: אנחנו אמורים לנחש מה אתה לומד? זה משתנה מתואר לתואר. למה שלא תכנס לאתר של הפתוחה ותבדוק בעצמך?

פורסם
  • מחבר

אני אלמד תקשורת ככל הנראה

כדאי לי להחליט לבד מה אני רוצה ללמוד או שללכת לכאלה שהמקצוע שלהם הוא להכווין אותי למה כדאי לי ללמוד?

לפי מה מחליטים איזה קורסים כן יתקבלו לי ואיזה לא?

פורסם

רגע, אתה לא מסוגל להחליט אז אתה מעדיף שמישהו יחליט בשבילך?

ברר קודם כל עם עצמך מה אתה רוצה ללמוד. ברגע שיש לך כמה עדיפויות, ברר עם חברים, או קרובי משפחה, או מישהו שעוסק בתחום המדובר עד כמה פרקטי למצוא בזה תעסוקה ושכר נורמאלי. תכניס את הנתונים האלה לשיקול ותבחן שוב.

אף אחד לא יוכל לעשות את ההחלטות האלה במקומך.

לגבי שאלתך השנייה - ההחלטות הן בידי דיקן הסטודנטים\דיקן הפקולטה. תפקידו לראות עד כמה הקורס שלמדת דומה לקורס המקביל במוסד החדש (לפי הסילבוס הרשמי של מוסד הלימודים הקודם), כאשר בנוסף קיים רף ציונים מסויים שמתחתיו הקורסים לא ייחשבו - והרף הזה עשוי להיות גבוה משמעותית מרף ה"עובר", גם זה של מוסד הקודם וגם של החדש.

פורסם

באמת שאני לא מאמין שאתה אמיתי

בנוסף מישהו שואל כאלה שאלות אני לא מאמין שיצליח ללמוד לבד באוניברסיטה הפתוחה

אני אומר, וותר מראש

פורסם
  • מחבר

ברור שאני מסוגל להחליט לבד,אבל ההורים שלי אמרו לי שעדיף ללכת לבן אדם שביחד איתי ייעץ לי מה כדאי לי ללמוד

רגע ונגיד היה שיעור מסויים שלא הייתי בו,אז אני מתקשר למרצה ושואל אותו על מה היה השיעור וקורא בספר בעצם בדיוק מה שהוא לימד בכיתה?

פורסם

לא הבנת איך הולכים הלימודים באוניברסיטה.

אין שיעורים, יש מפגשי הנחיה.

את כל הלימודים אתה עושה בעצמך, לבד, בבית. אומרים לך מראש מתי אתה צריך להגיש תרגילים ואיזה פרקים צריך לקרוא בשביל לעשות אותם, והמפגשים הם רק בשביל לעזור לך להבין יותר טוב את החומר.

פורסם
  • מחבר

אההההה הבנתי

אבל זה לא אמור להיות קשה,כי יש מחשב נייד ואינטרנט,ובד"כ החומר נגיש מהאינטרנט וגם מהספרים...או שאני טועה?

פורסם

זה קשה, שלא תחשוב אחרת לשניה. גם אם יש הרצאות והכל, זה קשה.

פורסם
  • מחבר

קשה גם אם מדובר במקצוע הומאני כמו תקשורת?

פורסם

איזה ציונים היו לך בבית-ספר,חן? נתחיל בזה..נראה לי שאתה לא ממש מעכל/מבין/יודע איזו קפיצת מדרגה יש בין לימודים ברמה אקדמית ללימודי תיכון,ושלא נזכיר לימודים ברמה אקדמית בצורה עצמית כמו באוניברסיטה הפתוחה(רמז:האחד זה כמו רובאי 07,השני כמו לצאת מהצבא על 21).

אני מתאר לעצמי שאתה לא איזה גאון ברמה כלל עולמית(בלי להעליב או להכליל,אבל אנשים כאלו היו הולכים למסלולים ייחודיים בצבא),ולכן הייתי ממליץ לך לנצל את הזמן החופשי בזמן הצבא בכדי לצבור ידע כללי בתחומים שמעניינים אותך..פשוט תשב ותקרא/תלמד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים