עבור לתוכן

החלטה בנוגע למארז בסיסי שקט - חייב להחליט דחוף!

Featured Replies

פורסם

השאלה בעצם בנושא הסטיקי... אין לי צרכים מיוחדים חוץ מעניין השקט שמאוד חשוב לי.

בסך הכל מארז בסיסי במחיר סביר, ומראה לא פרוע מדי.

תודה.

יש למשל כאלה, מה מביניהם יהיה יותר שקט?

CoolerMaster Centurion 534

Ikonik TARAN A10B/W

Antec Two Hundred

Antec Three Hundred

פורסם

מארז בסיסי במחיר סביר,

מה התקציב ?

פורסם
  • מחבר

250-320... בסביבות האלה.

מבין אלה שכתובים אצלי בפוסט הראשון מה יהיה יותר שקט?

[br]פורסם בתאריך: 9.09.2009 בשעה 12:00:48

חבר'ה אני צריך עזרה דחוף בבקשה, חייב להחליט!!!!!
פורסם

קודם כל נתחיל מזה שכל מארז הוא שקט בבחינת זה שהוא עצמו אינו מייצר רעש.

מי שגורם לרעש הם הרכיבים, ואף אחד מהמארזים שציינת לעיל אינו מכיל איזה שהוא סוג של בידוד אקוסטי ולכן כתלות ברכיבים שברשותך, כך גם הרעש. כלומר, קירור שקט למעבד, קירור שקט לכרטיס המסך (קירור פאסיבי לדוגמא) וספק שקט.

יחד עם זאת אני מצאתי את ה-Antec Three Hundred מארז לא רע בכלל, בטח בהתחשב במחירו.

שני המאווררים שבאים איתו (העליון והאחורי) כאשר עובדים על מהירות בינונית או נמוכה הם שקטים וחרישיים, בהתאמה.

אם מוסיפים לו מאוורר או שניים שקטים מקדימה (כדוגמת schyte slipstream או אחרים) אז גם בהם לא מרגישים במיוחד.

בסך הכל מארז סביר מאוד. אין המון שטח עבודה בפנים, אבל אם יש לך הארד דיסק אחד או שניים, כרטיס מסך ממוצע וזהו (ללא כרטיסי הרחבה נוספים) הוא בהחלט מארז מאוורר, שמאפשר עם קצת עבודה סידור כבלים כמו שצריך, ושקט. הוא לא toolless ואין לוג גומיות על כלוב הדיסקים הקשיחים להשקטת הרעידות. אפשר את אלה תמיד להוסיף לבד (גומיה או ספוג בין הבורג לכלוב).

את ה-200 אני לא מכיר, אבל ממה שראיתי עכשיו בחיפוש קצר באינטרנט הוא זהה ל-300 מבחינת מבנה. לא מצאתי הבדלים מהותיים.

את ה-Ikonik אני לא מכיר ולכן לא יכול לחוות דעה לגביו.

ה-CM הוא מארז סביר ופשוט. לדעתי מבחינת סירקולציה נופל מה-300 וה-200.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

יש לי רק כרטיס קול בנוסף לכרטיס מסך...

אז מבחינת השקט ה-CM נופל מה-ANTEC כעקרון?

פורסם

לא. מבחינת קירור.

השקט או הרעש נובעים בעיקר מהמאווררים שבמארז (כמותם וכמה רעש הם מייצרים) - גם מאוור רועש אפשר להחליף.

בנוסף הקירור של המעבד, כרטיס מסך וספק הם גם בין הגורמים העיקריים לרעש. כל אלה לא תלויים במארז. לאף אחד מהמארזים שציינת אין שכבת בידוד לרעש. זה בסך הכל קופסאות פח מגלוון.

ה-CM לדעתי פחות טוב כמעט מכל הבחינות מה-300. ואם יש לך אפשרות תלך על ה-300. הוא מאפשר סידור כבלים טוב, מקורר טוב (בייחוד כשאין לך הרבה רכיבים שחוסמים את זרימת האוויר), המאווררים שבאים איתו שקטים כשהם עובדים במהירות סיבוב בינונית או נמוכה (אז הם בכלל חרישייים). רק צריך להוסיף לו מאוורר או שניים מקדימה, אם קונים אחד או שניים שקטים כאלה אז מערכת המאווררים במארז לא מרעישה. בקשר לקירור המעבד, כרטיס מסך וספק זה כבר סיפור אחר שלא תלוי במארז.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים