עבור לתוכן

מחפש כונן קשיח חיצוני

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש כונן חיצוני קשיח על מנת לגבות מידע מהמחשב שלי .

אני מחפש נפח של 320-500GB.

חשוב לי לדעת האם ניתן להשתמש בכונן הקשיח (כאשר הוא מחובר בחיבור USB 2.0) לשימוש שוטף למשל לצפות בסרטי HD דרכו כשהוא מחובר למחשב או שהמהירות לא מספיקה?

קראתי את האשכול הנעוץ ועדיין לא הצלחתי ממש להבין..

ובנוסף אשמח לקבל המלצות לדיסקים קשיחים בנפחים שביקשתי, אין תקציב אבל אשמח לקבל מכל רמות המחיר ולדעת את ההבדלים ביניהם (והאם התוספת שווה)

פורסם

איזה גודל אתה רוצה? 2.5'' או 3.5''?

חשוב לי לדעת האם ניתן להשתמש בכונן הקשיח (כאשר הוא מחובר בחיבור USB 2.0) לשימוש שוטף למשל לצפות בסרטי HD דרכו כשהוא מחובר למחשב או שהמהירות לא מספיקה?

אפשרי

ובנוסף אשמח לקבל המלצות לדיסקים קשיחים בנפחים שביקשתי, אין תקציב אבל אשמח לקבל מכל רמות המחיר ולדעת את ההבדלים ביניהם (והאם התוספת שווה)

התוספת הוא בעיקר בין הממשקים של הדיסק/עיצוב

ממשק של eSATA שהוא הרבה יותר מהיר מ- USB וכדאי אם אתה מעתיק קבצים גדולים ויש לך צורך שזה יבוצע מהר

פורסם
  • מחבר

איך אני יכול לדעת אם יש לי חיבור eSATA במחשב?

ואני מעדיף 2.5 בעיקרון אם המהירות של USB מספיקה כדי לראות סרטי HD מהכונן.. כי הבנתי מהנעוץ שרק 3.5 מגיעים עם eSATA בד"כ..

אוקיי הבנתי שאין לי eSATA במחשב, אז החלטתי על 2.5 כדי לחסוך היסחבות עם שנאי.

2 אפשרויות שמצאתי בשיטוט בזאפ:

WD My Passport Essential 320GB

http://zap.co.il/model.aspx?modelid=694401

Seagate FreeAgent 320GB

http://zap.co.il/model.aspx?modelid=734954

פורסם

שניהם יעשו את העבודה, לסיגייט יותר אחריות אז אני חושב שכדאי ללכת עליו..

פורסם
  • מחבר

האם יש ביניהם אחד שהוא יותר רועש או יותר נוטה לתקלות?

או עוד איזשהם חסרונות ידועים שיעזרו לי לבחור?[br]פורסם בתאריך: 9.09.2009 בשעה 00:34:56

שאלה אחרונה, (מצטער ששיגעתי אתכם :) )

יש לי אפשרות לרכוש את הסמסונג הבא במחיר זול יחסית -300 ש"ח. איך הוא נחשב? במיוחד לעומת ה2 האחרים שהבאתי מקודם..

Samsung 320GB HXMU032DA

http://zap.co.il/model.aspx?modelid=721932

פורסם

אני לא חושב שתהיה בעיה.

לגבי רעש ואמינות- נתונים שכאלו לא מסתובבים ברשת, כמעט ואין מבחנים של כוננים חיצוניים.

על אמינות אני יכול לספר לך סיפורי לילה וזה לא יסתיים. המסקנה: תשכח מזה, אם יש משהו כמו Barracuda 7200.11 אז אפשר לדעת (מצב שבו הבעיה סדרתית) או אפילו אם הבעיה אינה רישמית (שכן עוד לפני שסיגייט הודו בכך המלצנו בפורום להתרחק מהם). אבל מלבד זאת, זה לא פשוט בכלל.

בשורה התחתונה: פלוס מינוס כולם באותה רמה של אמינות. אם המידע חשוב אז שומרים אותו במקום נוסף וזה עדיף על פני השקעה בכונן "אמין" יותר.

לגבי רעש- מה הטעם להתייחס לביקורת שאומרת כי כונן X רועש כשהוא בכלל לא במצב השוואה לכונן אחר? כלומר, אם אתר מפרסם ביקורת על כונן X ואתר אחר מפרסם ביקורת על כונן Y.. הרשמים שלהם לגבי רמות הרעש כלל לא ברי השוואה אחד מול השני. למען האמת גם לא הייתי מסתמך על השוואה קטנה שכוללת 2-3 כוננים. ואפילו בלי השוואות, ראה את ה-WD1001FALS שעל פי ביקורות הוא רועש יותר מכוננים אחרים - עדיין יש אנשים שיאמרו שהוא שקט. אני לא "גיליתי את אמריקה" כאן אבל זה ברור שלכל אחד האוזן שלו ומה שבשבילי שקט בשבילך עלול להיות רועש.

מבחינת ביצועים כל עוד מדובר בחיבורי Firewire ו-USB אז הם דיי שווי ערך.

אז מה נותר? מחיר, נפח, אחריות. על נפח אני צריך ללמד אותך? על המחיר בטוח שלא ונראה לי שגם לא על אחריות. אז הבחירה היא שלך.

פורסם

קניתי את:

WD My Passport Essential 500GB

עושה את העבודה ומעתיק די מהר, הוא מנצל את מלא יכולות ה-USB, ובקריאה מגיע ל-60 מגבייט לשניה, בכתיבה פחות, 30 אם לא טועה (עשיתי את הבדיקה רק כשקניתי אותו, לא זוכר) אבל די מרוצה ממנו.

חסרון קטן זה המארז שהוא מבריק שמשאיר טביעות אצבע ויכול להשרט בקלות.

מבחינת רעש וחום אז כמעט ולא מורגש, ולא שומעים אותו כלל. במקור רציתי לקנות את Seagate free agent בגלל המארז שנראה לי שהוא איכותי יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים