עבור לתוכן

דיון מס' 2 על ביטוח חובה - דעה משלי

Featured Replies

פורסם

שלום לכם חברים

אני מתעסק בתחום הדו"ג בשנה האחרונה ורציתי לתת קצת דעה...

היחס שהמשתמש "פול גז" קיבל פה הוא מתחת לכל ביקורת.

אתם מתנהגים בידיוק כמו ערס ממוצע - תוקפים אותו בפרהסיה, סוקלים אותו באבנים ... לא רצינים כמו שאתם מתיימרים להיות.

יורדים על העיתונות הדו גלגלית בארץ שאף אחד לא טורח לקחת לידיים ולהרים ברמות בינ"ל...

למרות שחבר'ה בידיוק כמוני וכמוכם עובדים 24 שעות כבר מס' שנים על כתבות לאופנועים שיותר משובחות מעיתונות אינטרנטית...

חח מזכיר לי שרשור על אירן שהתעללו שם באסירים, שסקלו באבנים אנשים...אמרתם שאתם נגד זה... מילולית גם נחשב.

ביטוח החובה הינו מעוות מהיסוד וצריך לחזור לחוקים ישנים אשר לתקנו כמו שצריך...

תראו מדינות אחרות כמו אנגליה ששם כל דרגות הסיכון והרישוי מפורטות במלואו...

R1 (אופנוע ספורט טהור עתיר כוחות סוס) אצלנו נכלל באותה הקטגוריה של Bandit 1200 (אופנוע כביש רגיל לחלוטין עם כ"ס מתונים) קטגוריות הגיל מחולקות באופן מעוות....

חייבים לעשות שינוי ולא להיות עיוורים . זה לטובתכם.

אתם עובדים פה בשיטת חבר דופק חבר.

seb_1.jpg

atl52811.jpg

פורסם

הוא רוצה שמישהו אחר יממן את העלויות של הביטוח שלו.

פורסם

מה בדיוק אתה מצפה?

רוב הנהגים בישראל נוהגים במכוניות, רובם מחזיקים רכב אחד באופן פרטי לפחות ומשלמים עליו ביטוח מהכיס שלהם(אותי זה לא מעניין, למרות שהחל מינואר 2010 אני הולך לשלם כ3000 שקל שווי מס על רכב, שאני כבר משלם עליו כמעט 4000 שקל שיורדים לי מהברוטו).

3000 שקל בדרגת מס של 41% יוצא 1230 שקל, עלות הליסינג הממוצעת כיום לרכב מדרגה שניה היא 3700 שקל, בסיכום קל יוצא שעלות הרכב לשנה היא כמעט 50 אלף שקל, שזאת אומר שבתוך 3 שנים יכולתי כבר לקנות רכב לא רע בכלל משלי.

אני אישית לא ראיתי הפגנות המוניות כמו שאתם מתכננים על מיסי הליסינג החדשים, היה קצת רעש אבל אף אחד לא איים לסגור כבישים או להרס רכוש(כמו שהחבר הערסוואת שלך כל הזמן זעק), ולא זה לא בגלל שמישהו שמרוויח משכורת 5 ספרות בחודש אוהב להוציא 5000 שקל בחודש על רכב, שבחלק לא קטן מהמקרים אי אפשר להגיד לא(כמו בחברה שלי למשל, אין דבר כזה שאומרים צטערת אני מעדיף לנסוע באוטובוס ולהרוויח עוד 50000 שקל בשנה).

אני לא יודע באיזה מדינה את חי, ועל איזה כבישים אתה נוהג, אבל אם אתה לא מוכן להתמודד עם העבודה שעברות תנועה כמו שרוכבי דו"ג עושים נהג מכוניות לא יעשה אף פעם, וזה לא מעניין אותי אם הוא יכול או לא. אני רואה לפחות 3-4 כלי רכב דו גלגליים כל בוקר שעושים משהו כלכך מטופש שבפלא עוד לא ראיתי אחד נמרח לי מול הפנים(האמת שראיתי נהג אופנוע שטח שהחליט להכנס לכביש מאיזה חור, האופנוע נחת ב3 חלקים איפה ובכמה חלקים יצא לנהג לפגוש את הקרקע לא ראיתי), אבל בהתחשב שכמעט כל פעם שמישהו מכם מחליט לעשות פעלול שהיה גורם לאיבל קניבל להרטיב את המכנסיים שלכם מה שגורם לחצי מהנהגים בטווח לדפוק את האמא של כל הברקסים הבחור על הדוג פשוט צוחק מתחת לקסדה שלו(וזה במקרה שהוא לובש אחת) ועולה על אי תנועה, שוליים, או מחליט לעבור בין הטרנזיט לאוטובוס המפוצץ של 8 בבוקר ולהמשיך לנסוע כאילו לא קרה כלום.

בפקיקים אתם נדחפים בין מכוניות לכל כיוון, לא משנה אם אתם בפועל חותכים את התנועה או נוסעים נגד הכיוון שלה בכלל(שזה עוד דבר מאוד מפגר שראיתי, והפעם לא בפקק אלא בירידה לכביש 2 בנתניה צפון לכיוון חיפה, שוב 2 אופנוע שטח כבדים באו נגד הכיוון שלי בתוך נתיב האצה - לרגע חשבתי שאני נכנסתי לנתיב הלא נכון לכל הרוחות). מעבר לזה אתם נשענים על מכוניות כאילו זה מעקה, מעקמים ואפילו שוברים מראות, משאירים סימנים על הרכבים כשאתם מנסים לעבור בפקק ואין מספיק מקום וכל זה ללא שום חשבון או מחשבה על אף אחד.

אחרי זה אתם טוענים שמי שמסכן אותכם זה נהגי המכוניות ההיטקיסטים במאזדה 3 שותי קפה ארומה האשכנזים הברברים האלה שהורגים אותכם על ימין ועל שמאל. ועוד על זה אתם דורשים שאנו נמשיך לממן את ההתנהגות הפרועה שלכם שגורמת לזה שאף חברת ביטוח אחת לא מוכנה לשאת בסיכון לבטח אותכם.

ומתלהמים מכל ניסיון לתקן את העובדה שאנשים שבוחרים לסכן את החיים שלהם באופן קבוע גם ע"י זה שהם בידיעה רוכבים על כלי שאין לו שום יכולת לספק הגנה כלשהי לרוכבו, וגם ע"י זה שאתם פשוט מצפצפים על כללי התנועה בין אם אלה הם שנקבעו ע"י המדינה ובין אם אלה שנקבעו ע"י ההגיון הבריא.

Who the fuck do you think you are?

פורסם

אל תשכח שהם חייבים לעבור בין כל המכוניות כדי לעמוד ראשונים ברמזור. גם אם אין מקום.

היום (!!) הייתי עד לרוכב קטנוע שהחליט שגם הקו הלבן הרצוף לפני הצומת הוא בגדר המלצה, ונעמד ממש באמצע הצומת תוך כדי שהוא לא נותן למכוניות לעבור. הוא הואיל בטובו לזוז הצידה (הצידה, לא אחורה) רק כשכל התנועה נעצרה בגללו.

פורסם

ואני חשבתי שברגע שדיון הגיע למצב של "דוחות כספיים- הקונספרציה של חברות הביטוח, המממשלה והרשויות" הוא די מיצא את עצמו

פורסם

דובי היקר- מה שרשמת נראה יפה ומתסיס, אבל זו דמגוגיה זולה.

מעבר לעובדה שמה שרשמת לא עונה על מה שפותח הדיון רשם(הרצון לגרום לשינוי בתחום) והשתלחות שלך בנוסעי דו"ג.

מכיוון שאני נוסע גם על קטנוע וגם ברכב, אני חושב שיש לי ראיה די מאוזנת על הסיפור- ובשורה התחתונה- רוב הנהגים, דו"ג ומכוניות, נוהגים גרוע. גם נהגי רכב וגם דו"ג.

פורסם

נהגי דו"ג מסכנים את עצמם יותר, ומרשים לעצמם לעשות פעלולים שבלתי אפשריים עם רכבים רגילים, אני לא רואה שום סיבה למה נהגים שנוהגים בכלי רכב ש90% מההשקעה ההנדסית בהם בשני העשורים האחרונים הולכת על ביטוחת הנהג והנוסעים צריכים לממן כלי רכב שלא מסוגלים לתת שום הגנה לרוכב בהם, מה עוד שהרכבים האלה פשוט מיודעים לפורענות.

פורסם

למרות שקבלתי רישיון לא מזמן ואני עדיין אם מלווה.אני כמעט כל הזמן נוהג עם אבא שלי (כמובן שלפני שהיה לי רישיון אבא שלי היה על ההגה :))

תפסיקו לאשים רק צד אחד ובעצם שני הצדדים אשמים.

שאני נוסע עם אבא שלי אני רואה 1001 דברים שיכלו לסכן את חייהם של אלפי ישראלים על הכביש....

הבעיה שלנו בכבישים הישראלים זה לא בגלל המשטרה ולא בגלל שלטים לא נכונים או כבישים משובשים אלה הבעיה היא בנהג הישראלי שהבעיה שלו להיות מידי פעם "פראייר" ולתת זכות קדימה (לא נראה לי שיש לרוב נהגי ישראל בלקסיקון שלהם בבוקר או בחזרה מעבודה ובכלל משהו שנקרא זכות קדימה).

ויש את הדברים שאני הכי אוהב כמו שלפעמים משאית מתחיל לנסוע בחופשי בכל הנתיבים כאילו הכביש שלה ועוד שניה נוסעת מעל מכונית או שתיים.

מכוניות שחושבות שהכביש שלהם ולא מסתכלים על המראה ורואים שלצידם נוסע עוד מכונית.

מכוניות שעוברות באדום.

מכוניות שעוקפות מתי שיש קו לבן מקוקו רצוף וזה לפי הבנתי אסור : \.

רוכבי אופנועים עוברים בין מכונית שגורמים לי לפעמים לא להסתכל על הכביש בתקווה שלא יקרה כלום.

אני הייתי עד וליתר דיוק אני חוויתי בקטע שכמעט היה הורג אופנוען, זה תחיל בכך שלמישהו היה פתוח הדלת של הדלק והוא פתח את הדלת שלו באור אדום (זה בסדר) אבל בגלל שהוא לא הסתכל במראה לפני שהוא פתח פתאום נכנס בדלת אופנוע ובו שני רוכבות שאחרי שהם פגעו בדלת עפו לאוטו עם האופנוע למכונית של אמא שלי וזה היה מצד הדלת שלי (חשבתי שזה חלום) במזל כולם יצאו בשלום חוץ מכמה שריטות לכלי הרכב. שני דברים הלכו לעזאזל אי הסתכלות במראות ואסור לחלוטין לעבור בין מכוניות לאופנעונים.

ויש עוד מלא דברים שנהג ישראלי עושה שגורם לכך שיש יותר הרוגים בכביש מאשר כל מלחמה שעברה ישראל...

אני הייתי במלא מדינות כמו איטליה,גרמניה,אוסטריה,בולגריה,יוון,טורקיה,ארה"ב,אוסטרליה,אנגליה,צרפת,הולנד,שווייץ יש ברשימת השמות שלי אולי רק שני או שלושה מדינות שדומות לנהיגה של ישראל אבל יש כמובן כמה שנבדלים בכמה רמות מהנהג הישראלי.

נקח לדוגמא את האיטליה: שאני הייתי שמה היה במיוחד נתיבים של משאיות ולא תראו משאית עוקפת משאית אלה הם יסעו ככה עד היעד שלהם.

הייתי בגרמניה עם המשפחה שלי ונסעתי באוטוסטרודות והשכרנו 3 מכוניות BMW (היינו מספר משפחות) עלינו לכמה מהכבישים הכי מהירים בעולם וזאת הייתה הנסיעה הכי לא מסוכנת שהייתה לי בחיים :).

כי כמה ממדינות אירופה יודעים להיות "פרייארים" ולתת אפילו שלא צריך למען הבטיחות..

אז תפסיקו לאשים את אחד השני כי שני הצדדים אשמים : \.

פורסם

קו מקווקו רצוף? תחליט, מקווקו או רצוף?

ואם אותו אופנוען נכנס בדלת של מישהו שעמד באדום, זה אומר שהוא ניסה לזגזג בין המכוניות, ולפי מה שאתה אומר- הוא גם עשה את זה מהר, אז... S:

בכל מקרה, הת'רד הזה לדעתי מיותר לחלוטין, הרגע הסתיים פה ריב של יותר מ 10 עמודים, אין טעם להתחיל עוד אחד.

פורסם

מה זה משנה מי אשם? שכל אחד ישא בהוצאות הביטוח שמכסות את הסיכונים שהוא לוקח.

פורסם

תאונות אופנועים קטלניות יותר - גם לכלי הרכב (הדו"ג) וגם לנוסע בו. אתה מורעל על אופנועים כבדים? סבבה לך, תשלם יותר. קשה לך? לא יכול לממן? קנה אוטו במקום.

תכל'ס, הדיון הזה מיותר, כמו גם הקודם. אף אחד פה לא יחולל את השינוי לו אתה מייחל. ספק אם גם במקום אחר.

פורסם

הוא רוצה שמישהו אחר יממן את העלויות של הביטוח שלו.

הוא לא רוצה שיממנו לו, אתם מושכים אותו למגרש שלכם, לכן הוא נלחם במגרש שלכם, מה שהוא רוצה להגיד שהוא לא רוצה לשלם סכומי עתק על ביטוח חובה ל125 סמ"ק, שוב, אני לא מוחמה לביטוחים בחול אבל יש מודולים שעובדים, וכמו שפותח הדיון אמר, יש הרבה מה לשנות בחוקי הביטוח.

אל תשכח שהם חייבים לעבור בין כל המכוניות כדי לעמוד ראשונים ברמזור. גם אם אין מקום.

היום (!!) הייתי עד לרוכב קטנוע שהחליט שגם הקו הלבן הרצוף לפני הצומת הוא בגדר המלצה, ונעמד ממש באמצע הצומת תוך כדי שהוא לא נותן למכוניות לעבור. הוא הואיל בטובו לזוז הצידה (הצידה, לא אחורה) רק כשכל התנועה נעצרה בגללו.

עזוב את זה שעשה את השטות, נכון, אידיוט, רק שתדע לך, שמבחינתו של רוכב לעמוד בין מכוניות ולא ראשון בטור זאת סכנת נפשות, מה לעשות שהנהג הישאלי הוא נהג ישראלי, והוא לא רואה מטר מעבר מה שהולך ממנו, בקלות מועכים את הקטנוע, לכן השאיפה היא לעמוד מקדימה.

וחוץ מזה, אתה מכליל, אני רוכב בחיפה-קריות כבר שנה, ולא ראיתי רוכב דו"ג אחד שנשען על מכונית ולא אחד ששרט אוטו, אתה סתם צועק ססמאות לאוויר.

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=788&MessageId=132650761

למרות שקבלתי רישיון לא מזמן ואני עדיין אם מלווה.אני כמעט כל הזמן נוהג עם אבא שלי (כמובן שלפני שהיה לי רישיון אבא שלי היה על ההגה :))

תפסיקו לאשים רק צד אחד ובעצם שני הצדדים אשמים.

שאני נוסע עם אבא שלי אני רואה 1001 דברים שיכלו לסכן את חייהם של אלפי ישראלים על הכביש....

הבעיה שלנו בכבישים הישראלים זה לא בגלל המשטרה ולא בגלל שלטים לא נכונים או כבישים משובשים אלה הבעיה היא בנהג הישראלי שהבעיה שלו להיות מידי פעם "פראייר" ולתת זכות קדימה (לא נראה לי שיש לרוב נהגי ישראל בלקסיקון שלהם בבוקר או בחזרה מעבודה ובכלל משהו שנקרא זכות קדימה).

ויש את הדברים שאני הכי אוהב כמו שלפעמים משאית מתחיל לנסוע בחופשי בכל הנתיבים כאילו הכביש שלה ועוד שניה נוסעת מעל מכונית או שתיים.

מכוניות שחושבות שהכביש שלהם ולא מסתכלים על המראה ורואים שלצידם נוסע עוד מכונית.

מכוניות שעוברות באדום.

מכוניות שעוקפות מתי שיש קו לבן מקוקו רצוף וזה לפי הבנתי אסור : \.

רוכבי אופנועים עוברים בין מכונית שגורמים לי לפעמים לא להסתכל על הכביש בתקווה שלא יקרה כלום.

אני הייתי עד וליתר דיוק אני חוויתי בקטע שכמעט היה הורג אופנוען, זה תחיל בכך שלמישהו היה פתוח הדלת של הדלק והוא פתח את הדלת שלו באור אדום (זה בסדר) אבל בגלל שהוא לא הסתכל במראה לפני שהוא פתח פתאום נכנס בדלת אופנוע ובו שני רוכבות שאחרי שהם פגעו בדלת עפו לאוטו עם האופנוע למכונית של אמא שלי וזה היה מצד הדלת שלי (חשבתי שזה חלום) במזל כולם יצאו בשלום חוץ מכמה שריטות לכלי הרכב. שני דברים הלכו לעזאזל אי הסתכלות במראות ואסור לחלוטין לעבור בין מכוניות לאופנעונים.

ויש עוד מלא דברים שנהג ישראלי עושה שגורם לכך שיש יותר הרוגים בכביש מאשר כל מלחמה שעברה ישראל...

אני הייתי במלא מדינות כמו איטליה,גרמניה,אוסטריה,בולגריה,יוון,טורקיה,ארה"ב,אוסטרליה,אנגליה,צרפת,הולנד,שווייץ יש ברשימת השמות שלי אולי רק שני או שלושה מדינות שדומות לנהיגה של ישראל אבל יש כמובן כמה שנבדלים בכמה רמות מהנהג הישראלי.

נקח לדוגמא את האיטליה: שאני הייתי שמה היה במיוחד נתיבים של משאיות ולא תראו משאית עוקפת משאית אלה הם יסעו ככה עד היעד שלהם.

הייתי בגרמניה עם המשפחה שלי ונסעתי באוטוסטרודות והשכרנו 3 מכוניות BMW (היינו מספר משפחות) עלינו לכמה מהכבישים הכי מהירים בעולם וזאת הייתה הנסיעה הכי לא מסוכנת שהייתה לי בחיים :).

כי כמה ממדינות אירופה יודעים להיות "פרייארים" ולתת אפילו שלא צריך למען הבטיחות..

אז תפסיקו לאשים את אחד השני כי שני הצדדים אשמים : \.

פורסם

עברתי קודם על הת'רד השני בנושא

Milford Cubicle

« תגובה #259 בתאריך: אתמול בשעה 20:16:34 »

הלוואי שתמות, ערס עבריין מופרע ומטומטם.

עמוס, ככה מתבטא צוות HWzone?

ככה מדבר ילד בן 7, האמת התאכזבתי.

פורסם

הקשר בין בגרות ולחלק מהתרד הקודם הוא מקרי בלבד :P

פורסם

הוא לא רוצה שיממנו לו, אתם מושכים אותו למגרש שלכם, לכן הוא נלחם במגרש שלכם, מה שהוא רוצה להגיד שהוא לא רוצה לשלם סכומי עתק על ביטוח חובה ל125 סמ"ק, שוב, אני לא מוחמה לביטוחים בחול אבל יש מודולים שעובדים, וכמו שפותח הדיון אמר, יש הרבה מה לשנות בחוקי הביטוח.

אתה מוכן לקבל מודל שבו האחריות של חברת הביטוח מוגבלת?

למשל, כשבשעת תאונה קשה תישא ב10% מהתשלום (גם אם הוא 1.5 מיליון ש"ח)?

כבר היום אתה יכול להוזיל את הביטוח שלך בכ-10% אם תוותר על תניית השתתפות עצמית עד 10,000 ש"ח ו 7 ימי עבודה

אבל לא, אתה רוצה מודל שבו כלל אזרחי המדינה ישלמו לך את ביטוח החובה

כבר היום עושים לכם טובה ענקית, הסכם החציה נותן לכם לשאת רק ב25% מהנזק בתאונות עם מכוניות

תגידו תודה ותשתקו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים