עבור לתוכן

תקליטים נגד תקליטורים

Featured Replies

פורסם

יש לי אוסף דיי גדול של תקליטורים (דיסקים בשפה מדוברת יותר) , במערכת מצוינת ובכללי אני דיי מרוצה. פגשתי איזה אחד שמבין מאוד בעניין המוזיקה והמערכות , ואמר לי שתקליטים (וינילים) נשמעים הרבה יותר אמיתי ו"חיים" מאשר התקליטורים הדיגיטליים.

אני הייתי בטוח עד היום שזו רק שיטה מיושנת שמשתמשים בה היום רק בשביל הנוסטלגיה והיא פחות יעילה מהתקליטורים.עקב הנדירות של פטיפונים ותקליטים לא יצא לי לשמוע את ההבדל שההוא דיבר עליו.

תגידו ,באמת תקליטים נשמעים יותר טוב? זה עניין של דעה או שזה באמת ככה?

איפה בכלל ניתן לנסות את הדברים האלה

פורסם

אם אתה מנקה היטב את התקליט לפני, הקול נשמע חי מאוד, ולא שיטחי.

יש לקול "עומק" וזה נשמע מעולה.

אני עד לפני חודשיים חשבתי שעדיף לשמוע בCD(דיגטלי), וגיליתי שלסבתא שלי יש פטיפון עם מערכת לא רעה גם בסטנדרטים של המערכות היום(מדובר על מערכת בת 25-30 שנה -+)

קניתי מחט, ובאמת הקול מאוד יפה, יותר מCD.

יש לפעמים הפרעות, וכמובן זה תלוי באיכות התקליט, ואיך כיוונת את הפטיפון.

יצא לי לשמוע בפטיפון הסימפוניה ה-6 וזה נשמע מדהים!

ויש תקליטים שאתה שומע הבדל(לטובה) אבל יש הפרעות ברקע אז זה הורס.

פורסם

אין בכלל מה להשוות בין דיסקים לווניל

המוסיקה הדיגיטלית מעובדת מסימנים בינריים או אני אגיד כך אפס איננו משמיע צליל ולכן המוסיקה איננה רציפה , המוסיקה בווניל היא רציפה וחמה והכי חשוב ישירה , אבל זה עיניין של אוזן ,

אני אישית מעדיף מוסיקה על דיסקים אם היא מוסיקה אלקטרונית אבל מוסיקה שנוגנה על כלים שאינם חשמליים טובה יותר על ווניל .

אתה יודע זה כמו ההבדל בין סינטסייזר שמנגן כמו גיטרה אקוסטית לבין אותה מנגינה על גיטרה אקוסטית פרורפר .

כמובן שאין טוב בלי רע והרע כאן הוא רמת התחזוקה הגבוהה והמחיר הגבוהה מאוד כתוצאה מכך של המוסיקה בווניל , יש גם את ההיצע והביקוש בנוסף לאיכות של המכשירים עצמם שמעלה את המחיר לשמיים לכן זה לא עבור כל אחד , או איך שאנטולי אומר , איכות הצליל היא כעומק הארנק ( אהה בעמצם זה מה שאני אומר ) ( הוא אומר שצוואר הבקבוק של המערכת שלו זה הארנק )

פורסם

זה בעיקר כי אין שום המרה. תקליטי ויניל מוקלטים בצורה אנלוגית, נשמרים בצורה אנלוגית, נקראים חזרה בצורה אנלוגית, והפלט הוא גם כן אנלוגי.

דיסקים עוברים המרה מאנלוגי לדיגיטלי בהקלטה, וחזרה מדיגיטלי לאנלוגי בהשמעה.

פורסם

כאשר זה מומר לצורה האנלוגית זה שומר על האיכות אבל עדיין זה נשמע מעט מסונטז . צריך גם מגבר נורות כדי להחזיר מעט את החמימות ורמקולים מעץ וגם כבלים הגונים וכל זה כדי לצמצם את ההשפעה הדיגטלית .

פורסם

יש לאנלוגי איכויות שאין בדיגיטלי, אבל זה גם הפוך בדברים מסויימים...

תכלס, זה אישי כמו רב הדברים האלה ואם אתה אוהב את זה יותר או פחות זה שלך...

פורסם

כאשר זה מומר לצורה האנלוגית זה שומר על האיכות אבל עדיין זה נשמע מעט מסונטז . צריך גם מגבר נורות כדי להחזיר מעט את החמימות ורמקולים מעץ וגם כבלים הגונים וכל זה כדי לצמצם את ההשפעה הדיגטלית .

הכי טוב זה תזמורת שמנגנת לך ב-Live בבית.

פורסם

זה תלוי גם אם ההקלטה הייתה אנלוגית או דיגיטלית.

מכיוון שההקלטות היום דיגיטליות לא יהיה הבדל אם נקבל את המוזיקה כמו שהוקלטה (באיכות HD ולא CD) לא יהיה שום יתרון לתקליטים בהקלטות אלו.

פורסם

הכי טוב זה תזמורת שמנגנת לך ב-Live בבית.

לאו דווקא , תלוי באקוסטיקה שיש לך בבית

פורסם

זה תלוי גם אם ההקלטה הייתה אנלוגית או דיגיטלית.

מכיוון שההקלטות היום דיגיטליות לא יהיה הבדל אם נקבל את המוזיקה כמו שהוקלטה (באיכות HD ולא CD) לא יהיה שום יתרון לתקליטים בהקלטות אלו.

תקליטים חדשים , בפרט של אמנים עכשווים מן הסתם לא יהיו אנלוגים טהורים

בגלל זה יש הרבה חובבים שמשנת 90 ומטה , קונים תקליטים . ומ 90 ומעלה קונים דיסקים .

דרך אגב גם מדיסקים אפשר להנות והרבה עם נגן רציני .

פורסם

נושא מרתק שנכתבו עליו הררי מילים. התשובה, לצערי, שנויה במחלוקת. אם אתה לא נרתע מדיון טכני ורוצה באמת להיחשף לדעות מנומקות ומנוסחות היטב משני צידי המתרס (המחנה המאמין שמה שנמדד טוב בהכרח נשמע טוב ולעומתו המחנה המאמין שמה שנשמע טוב לא בהכרח נמדד טוב), תריץ חיפוש בפורום אודיו וקולנוע ביתי בתפוז. שם נערכו לאורך השנים הדיונים המעמיקים ברשת בעברית, בנושא זה ובאחרים נוספים.

פורסם

שכחתם לציין שחוץ מ-CD ישנם גם SA-CD ו-DVD-AUDIO, שבשניהם יש יותר רמות קוונטיזציה, לעומת 16 ביט של CD רגיל והם בעלי תדר דגימה גבוהה בהרבה מזה של CD רגיל. ששני הדברים הללו משפרים מאוד את האיכות של הסאונד.

http://en.wikipedia.org/wiki/Super_Audio_CD

http://en.wikipedia.org/wiki/DVD-Audio

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים